Titulli: Receta te ndryshme
Sallate me "Kerpudha'
1 marule 2 veze
1 tufe selino 1 ls mustradë
2 endivi 1 ls uthull
100 g panxhar i kuq 3 ls vaj
100 g kerpudha nenexhik
proshutë kripë , piper
1. Lahen me kujdes sallata , endivitë , selinoja dhe fshihen mire.
2. Pritet panxhari ne copa te vogla.
3. Qërohen kerpudhat , lahën dhe thahën.
4. Zihen vezët fort dhe qërohen.
5. Ne nje sallatiere pregatitet salca: trazohet mustarda ne uthull. Hidhet kripe e piper. Trazohen mire sa te tretet krypa. Shtohet vaji dhe trazohen fort derisa te behet kremoze.
6. Priten kerpudhat ne feta te holla , grihet selinoja , shfletohen endivitë dhe priten. Hidhen te gjitha ne tasin e sallates se bashku me copat e panxharit dhe gjethet e marules. Perzihen.
7. Priten vezet ne feta rrumbullake , copat e proshutes ne feta te holla dhe hidhen siper sallates. Hidhet siper nenexhik ose ne mungese te tij , majdanoz.
Sallate me "Kerpudha'
1 marule 2 veze
1 tufe selino 1 ls mustradë
2 endivi 1 ls uthull
100 g panxhar i kuq 3 ls vaj
100 g kerpudha nenexhik
proshutë kripë , piper
1. Lahen me kujdes sallata , endivitë , selinoja dhe fshihen mire.
2. Pritet panxhari ne copa te vogla.
3. Qërohen kerpudhat , lahën dhe thahën.
4. Zihen vezët fort dhe qërohen.
5. Ne nje sallatiere pregatitet salca: trazohet mustarda ne uthull. Hidhet kripe e piper. Trazohen mire sa te tretet krypa. Shtohet vaji dhe trazohen fort derisa te behet kremoze.
6. Priten kerpudhat ne feta te holla , grihet selinoja , shfletohen endivitë dhe priten. Hidhen te gjitha ne tasin e sallates se bashku me copat e panxharit dhe gjethet e marules. Perzihen.
7. Priten vezet ne feta rrumbullake , copat e proshutes ne feta te holla dhe hidhen siper sallates. Hidhet siper nenexhik ose ne mungese te tij , majdanoz.