sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Titulli: Receta te ndryshme
Djathi parmasan, mozarella dhe rikota janë përmbajtja e një pastë të shijshme për ata persona që janë vegjetarian dhe dëshirojnë që afër djathit të kenë edhe sallata të kopshtit afër. Për ta ulur përmbajtjen yndyrore të këtij specialiteti italian duke rritur vlerat ushqyese vendosni djathin e yndyrshëm pranë sallatës se gjelbër.
Përmbajtja
Makarona në lloje të guacës
0.5 gramë gjizë të thatë
Gjysmë filxhani djathë rikota me pak yndyrë
Gjysmë filxhani djathë mozzarell të grirë
Një të katërtën e një filxhani me djathë permasan
Gjysmë luge me majdanoz të tharë dhe të freskët.
0.5 domate të qëruara italiane dhe të prera
05 g salcë të domates
Majdanoz të prerë dhe të freskët (sipas zgjedhjes tuaj)
Djathë përmasan të prerë (zgjedhore)
Përgatitja
1. Përgatitni makaronat për rreth 12 minuta apo deri atëherë kur ato të thahen. Ftohni makaronat në një tepsi mbi një fletë metalike të lyrë më vaj.
2. Në të njëjtën kohë, për t’i mbushur merrni një pirun dhe mbusheni hapësirën e makaronave. Përzije bashkë me një ve, djathin rikota, mozarella, parmasan dhe dy lugë me majdanoz. Përzieni dhe shtoni një të tetën e lugës me piper. Merre një lugë dhe kërkojeni guaskën makaron. Vazhdoni duke i mbushur deri sa të bëhet një pjatë e plotë.
3. Kombinoni domatet e pathara dhe salcën e tyre: zbrazeni mbi makorano në një enë kuzhine. Piqeni në një temperaturë prej 250 gradë Celsius për 15 minuta. Zbulojeni dhe shërbejeni pas 10 deri në pesë minuta.
4. Kur ta shërbeni spërkateni me majdanoz dhe djathë të grirë parmasan nëse dëshironi. Vlen për katër persona.
Djathi parmasan, mozarella dhe rikota janë përmbajtja e një pastë të shijshme për ata persona që janë vegjetarian dhe dëshirojnë që afër djathit të kenë edhe sallata të kopshtit afër. Për ta ulur përmbajtjen yndyrore të këtij specialiteti italian duke rritur vlerat ushqyese vendosni djathin e yndyrshëm pranë sallatës se gjelbër.
Përmbajtja
Makarona në lloje të guacës
0.5 gramë gjizë të thatë
Gjysmë filxhani djathë rikota me pak yndyrë
Gjysmë filxhani djathë mozzarell të grirë
Një të katërtën e një filxhani me djathë permasan
Gjysmë luge me majdanoz të tharë dhe të freskët.
0.5 domate të qëruara italiane dhe të prera
05 g salcë të domates
Majdanoz të prerë dhe të freskët (sipas zgjedhjes tuaj)
Djathë përmasan të prerë (zgjedhore)
Përgatitja
1. Përgatitni makaronat për rreth 12 minuta apo deri atëherë kur ato të thahen. Ftohni makaronat në një tepsi mbi një fletë metalike të lyrë më vaj.
2. Në të njëjtën kohë, për t’i mbushur merrni një pirun dhe mbusheni hapësirën e makaronave. Përzije bashkë me një ve, djathin rikota, mozarella, parmasan dhe dy lugë me majdanoz. Përzieni dhe shtoni një të tetën e lugës me piper. Merre një lugë dhe kërkojeni guaskën makaron. Vazhdoni duke i mbushur deri sa të bëhet një pjatë e plotë.
3. Kombinoni domatet e pathara dhe salcën e tyre: zbrazeni mbi makorano në një enë kuzhine. Piqeni në një temperaturë prej 250 gradë Celsius për 15 minuta. Zbulojeni dhe shërbejeni pas 10 deri në pesë minuta.
4. Kur ta shërbeni spërkateni me majdanoz dhe djathë të grirë parmasan nëse dëshironi. Vlen për katër persona.