Flasim per fjalen siper

asaa.JPG
Okay. Kjo tema si indicie kishte mendimin e Lev-it (@LeVoyageur) qe tha mund te diskutojme cdo teme nga A ne ZH.
Edhe m'u kujtua ajo loja qe themi alfabetin me mendje, kur tjetri thote STOP, ne gjejme emrat me ate germe qe ka rene. Ne kete rast, une po e mendoja ndryshe.
Anetari siper thote nje Shkronje. Ai qe vjen poshte do te thote nje fjale qe fillon me ate shkronje duke e shoqeruar me 1 mendim, nje koncept, nje quote, nje fenomen, nje emer dhe i jep kuptimin, etj. Pra cfaredo qe ai do te sjelle.

Po e ilustroj qe te jete me e kuptueshme:
Une them K. Anetari qe vjen poshte ta zeme thote fjalen: katror. Dhe shkruan cfare deshiron rreth katrorit. Meqe po m'kujtohen ca vargje t'miat, do shkruaja:
"Katrore! Vija te drejta bashkohen ne pika prerese.
4 vija te njejta, 4 pika ne cep, 4 kende te barabarta.
Nuk ndryshojne Asnjehere! Mbi njeri tjetrin, mozaik i jetes".

A e kuptuat apo jo??? 😁

Tani shkronja pasardhese do jete:
i

2fa39d8fa62559be9a6b7ea7936eac86.gif
 
Vlera më e madhe që ka dikush, është të flasê me sinqeritet.
Disa që nuk e dinë se cdo të thotë vlerë, dhe e ngatërrojnë me lakuriqësinë e djallit që të ushqen epshi trupin, por kurrë shpirtin!
 
Pabesia eshte per njerezit bespreme, hakmarres, injorante, mendjemedhenj dhe te pashpirt.
Dikush qe di cdo te thote nuk do ta bente kurre, ne cdo lloj situate per hir te dashurise te paster si pika e lotit.

Zoti
 
I Vertete! Krijuesi i cdo gjeje, i gjalli qe nuk vdes Kurre! i Vetmi qe meriton adhurimin tone! Meshirues, Fales, i Drejti, i Gjithdituri c'ka ne qiell e toke!

Shpirt
 
Top