Flasim per fjalen siper

asaa.JPG
Okay. Kjo tema si indicie kishte mendimin e Lev-it (@LeVoyageur) qe tha mund te diskutojme cdo teme nga A ne ZH.
Edhe m'u kujtua ajo loja qe themi alfabetin me mendje, kur tjetri thote STOP, ne gjejme emrat me ate germe qe ka rene. Ne kete rast, une po e mendoja ndryshe.
Anetari siper thote nje Shkronje. Ai qe vjen poshte do te thote nje fjale qe fillon me ate shkronje duke e shoqeruar me 1 mendim, nje koncept, nje quote, nje fenomen, nje emer dhe i jep kuptimin, etj. Pra cfaredo qe ai do te sjelle.

Po e ilustroj qe te jete me e kuptueshme:
Une them K. Anetari qe vjen poshte ta zeme thote fjalen: katror. Dhe shkruan cfare deshiron rreth katrorit. Meqe po m'kujtohen ca vargje t'miat, do shkruaja:
"Katrore! Vija te drejta bashkohen ne pika prerese.
4 vija te njejta, 4 pika ne cep, 4 kende te barabarta.
Nuk ndryshojne Asnjehere! Mbi njeri tjetrin, mozaik i jetes".

A e kuptuat apo jo??? 😁

Tani shkronja pasardhese do jete:
i

2fa39d8fa62559be9a6b7ea7936eac86.gif
 
Solipsizëm.
Kur edhe univerzi reduktohet, e njerëzit poashtu, pse mos jem egoiste të pranoj vetëm ekzistencën time?
J
 
Shkelqen!
Note maksimale ne fillore. Reni e meriton se po na meson harten politike te Shqiperise tek kjo tema! 😁😁

S
 
Sy
Syte e tuuuuuu, syte e tuuuuu,
me gjithe dritat qe kam pare,
Me gjithe yjet rrezear,
Me gjjithe lum, liqene bluuuuuu,
Shembellejne syteeeee e tuuuuuuuMe mire mos te te dale as syri e as nami, apo jo?😝Sh
 
Shovinizem

Forumizem borgjez qe shfaqet ne trajten reaksionare per te shpallur epersine e nje anetari mbi anetaret e tjere dhe nxit armiqesi, konflikte e urrejtje ndermjet specieve te ndryshme. 🤣🤣

i
 
EA
Kishe noj hall?! 😁

Llokum
-Embelsire qe jepet kryesisht per fejesa.
-Shprehje frazeologjike* : kur ja ben gati dicka dikujt: ja dha llokum ne dore
-* si Kompliment: Je bere si llokum. Kur eshte i/e parezistueshem i shtojme dhe arrat mbrapa: Je be si llokum me arra.
......

Zh
 
Redaktimi i fundit:
Zhapiku.
Një zvarranik i vogël që shfaqet në pranverë.
Sa her i çaja këmbët në dërrasa,kur isha e vogël se veç kur i shihja posht këmbëve 🤣🤣🤣😋

G.....
 
Valsi.
Valsi është një nga vallet më romantike dhe më të preferuara, që bashkon brezat dhe na zhyt në një gjendje euforie.

D......
 
Top