Pyetjet e mia për besimtarët e feve apo zotit

"A nuk e dine (shohin) ata, te cilet nuk besuan, se qiejt dhe toka ishin te ngjitur, e Ne i ndame ato te dyja, dhe ujin e beme baze te jetes se çdo sendi,a nuk besojne ?"

Po e marrim te mireqene faktin qe ne Kuran eshte shkruar keshtu perpara 14 shekujve, ok.

Qielli dhe Toka ishin te ngjitura ?

Nuk e kupton sa qesharake eshte kjo, qielli dhe Toka akoma jane te ngjitura. Ngrije doren lart prek qiellin lol.

Kush ishin keta "NE" qe i ndane ? Si i ndane ? Kush ishin keta qe ujin e bene baze te jetes ? Ku ka uje ka jete, nuk ka uje pa jete. ;)

Po perpara kesaj, nuk paska patur uje sipas kuranit tuaj ?

A di gje rreth Pangeas ?

Ju mundoheni te gjeni te perbashketa mes shkences dhe fese, por kjo eshte nje tentative shume qesharake, nisur vetem nga fakti fillestar qe shkenca per ju eshte djallezore. hajde tung tani .

P.s Ateizmi thote kurre nuk eshte vone per tu zgjuar :)


me ke kenaq me ket postim shume shpjegim i bukur jam me ty
 
Rrezet e dritës që vijnë nga një objekt, bien në retinën e syrit duke dhënë një imazh të përmbysur të objektit. Këtu, këto rreze drite transformohen në sinjale elektrike nga qelizat dhe pastaj përcillen në një zonë të vogël në pjesën e prapme të trurit, ku ndodhet qendra e shikimit. Këto sinjale elektrike perceptohen në këtë qendër të trurit si imazh pas një sërë procesesh.

Duke u bazuar në këto njohuri, le të mendojmë pak: Truri është i izoluar tërësisht nga drita. Kjo do të thotë që pjesa e brendshme e trurit është në errësirë të plotë dhe drita nuk arrin atje. Qendra e shikimit është një vend në errësirë të plotë ku nuk hyn kurrë dritë. Ka mundësi që të jetë vendi më i errët që ekziston. Megjithatë, ne shikojmë një botë të ndritshme plot dritë me anë të kësaj errësire të plotë.
Imazhi i formuar në sy është kaq i mprehtë dhe i qartë, sa as teknologjia e shekullit XX nuk ka arritur ta realizojë.

Për më tepër se 100 vjet, mijëra inxhinierë janë përpjekur të arrijnë këtë qartësi. Janë ndërtuar fabrika, janë bërë shumë kërkime, plane e projekte, megjithatë, po të shikoni ekranin e televizori dhe librin që mbani në duar, do të shihni se ka një ndryshim të madh në qartësi dhe mprehtësi. Për më tepër, ekrani i televizorit tregon një imazh dy-dimensional, ndërsa me anë të syrit, njeriu është në gjendje të shohë imazhe tre-dimensionale.
Për vite të tëra, mijëra inxhinierë janë përpjekur të prodhojnë një televizor tre-dimensional, i cili mund të arrijë cilësinë e shikimit të syrit. Ata kanë arritur të shpikin një sistem TV tre-dimensional, por ai nuk mund të shihet pa vendosur një palë syze speciale. Për më tepër, bëhet fjalë për një tre-dimensional artificial. Sfondi është më i mjegulluar, ndërsa plani i parë duket sikur është dekor prej letre. Asnjëherë s’ka qenë e mundur të arrihet një imazh me cilësinë e syrit. Edhe në kamera apo në televizor, ka një humbje të cilësisë së imazhit.
Evolucionistët pretendojnë se mekanizmi që prodhon këtë imazh të mprehtë e të qartë është formuar krejt rastësisht LOL LOL LOL.


Qfarë të shtohet këtu? Asgjë. Unë them zgjohuni se jeni në gjumë të rënd Ateista!
 
Nuk mora pergjigje sa i perket faktit se njerzimi ka pak koh qe ka kuptuar se " uji eshte baze e jetes se cdo sendi " . Ndersa kjo eshte spjeguar gjereshit ne Kur'anin qe sipas jush eshte shkruar nga arabet ( e lashte ). Ne ate lashtesi, a thua kishte njeri qe mund ta pohonte kete gje , dhe me pas ta shkruante ne nje liber qe prej ateher e deri sot nuk i eshte hequr apo shtuar as edhe nje pike ose presje e vetme ?
Un kerkova pergjigje, dhe mora dyfishin, por te gjitha pytje. Jo me kot thojne " mbrojtja me e mire, sulmi "
Sidoqoft, secili mban qendrimin e vet, por nuk duhet harruar se " everything happens for a reason " . Nese mendoni se njeriu u krijua nga " hiçi " per te jetuar dhe vdekur pa ndonje arsye, ateher qellimin e ksaj bote/jete nuk do ta kuptoni kurre. As ateher bile.
 
Te thuash besoj sepse kaq pak di ose sepse kaq pak mund dhe dua te di, nuk me duket arsyeja e ver8 e predikimit apo propagandes tuaj.

Zoti vjen me anen e feve, fete vijne me anen e njerezve.

Nese ndani Zotin nga feja, ashtu te pakten diskutojme ne ajer bashke sa te doni :)
 


Nese ndani Zotin nga feja, ashtu te pakten diskutojme ne ajer bashke sa te doni :)

Po te citoj edhe kete her nese me lejohet per te mos hy ne driten e kuqe ( ndaj rregullores qe ndalohet chit-chat-i )

Nqoft se nuk te vjen merzi, hedhja nje sy ketij texti qe eshte shkeputur nga libri " Bibla , Kur'ani dhe Shkenca "
Shkruar nga shkencëtari Dr. Maurice Bucaille ( kirurg dhe profesor i Univerzitetit te Parisit )

Gjatë katërmbëdhjetë shekujve, që nga koha e Shpalljes së Kur'anit famëlartë, e gjer më sot, Islami dhe vendosja e tij në rrjedhat bashkëkohore është paraqitur gabim. Paraqitja e Islamit dhe shpjegimi i Kur'anit në opinionin botëror është bërë në mënyrë sipërfaqësore dhe konservative, duke u shtrembëruar thelbi i tij, jo vetëm në Europë dhe Amerikë, por edhe në disa vende Islamike. Shtrembërimet e Islamit dhe të Kur'anit nga ana e Perëndimorëve, kishin për qëllim zhvlerësimin e realitetit të Kur'anit si Libër Hyjnor, duke e paraqitur në mënyrë jo objektive përmes metodave të pandershme, ndërsa në vendet Islamike si pasojë e mungesës së studimit dhe të zbatimit të mirëfilltë të Kur'anit. Për antiIslamin në Europë dhe Amerikë, autori në fjalë tha : "Gjykimet krejtësisht të gabuara mbi Islamin që janë përhapur dhe akoma përhapen në Perëndim janë pasojë e mosnjohjes së tij dhe shpifjeve sistematike. Por më e rënda nga të gjitha gënjeshtrat e përhapura janë të pavërtetat në raport me faktet, sepse nëse mashtrimet në gjykim janë të falshme, paraqitja e "fakteve" kundër të vërtetës nuk është e falshme... . Pikëpamjet shkencore mjaft të theksuara të Kur'anit, në fazën fillestare më kanë habitur thellë, sepse gjerë atëherë nuk kisha besuar se është e mundur që në një tekst të shkruar 14 shekuj më parë të gjejë aq dëshmi që u përkasin tematikave të shumëllojshme dhe absolutisht të mbështetura në indikacionet e shkencës bashkëkohore. Në fillim nuk kisha kurrëfarë besimi në Islam. Ju afrova këtij studimi të teksteve (Biblës dhe Kur'anit) pa asnjë paragjykim dhe me objektivitet të plotë... . Sikur shumica e njerëzve në Perëndim, dhe unë kam mundur t'i ruaj të njëjtat ide të gabuara dhe aq shumë të përhapura mbi Islamin deri në ditët tona. Kështu, pra, e pranoj se isha injorant i madh para se të krijoja për Islamin pikëpamje të cilat i kam sot, të drejta dhe objektive. Nëse kam pasur pak ndikim apo kam hezituar në lidhje me Kur'anin, atëherë ka qenë ajo të cilën më kishin mësuar në rininë time; kurrë nuk më flisnin për muslimanët por vetëm për muhamedanët, duke e theksuar posaçërisht atë se është fjala për fenë të cilin e ka themeluar një njeri dhe një besim i cili nuk ka kurrëfarë vlere karshi Zotit... . Në asnjë rast nuk ekziston as më i vogli kundërshtim në mes tekstit kur'anor dhe njohurive shkencore bashkëkohore mbi krijimin e Gjithësisë. Unë e përsëris vlerësimin tim se qëndrimet shkencore të Kur'anit janë dëshmi se në tekstin e tij nuk është futur dora e njeriut, por ai tekst është Shpallje Hyjnore për të cilin s'ka dyshim".

Zoti i të gjitha botëve e porositi tërë njerëzimin me këto fjalë të shenjta që i gjejmë në Kur'anin famëlartë:

"Pra, Unë betohem në atë që e shihni !"

"Edhe në atë që nuk e shihni!"

"Se me të vërtetë ai (Kur'ani) është fjalë (e Zotit) që e lexon i dërguari i ndershëm (Muhammedi a.s.)"

"Ai (Kur'ani) nuk është fjalë e ndonjë poeti, po ju nuk besoni"

"Nuk as fjalë e ndonjë magjistari po ju nuk përkujtoheni."

"(Kur'ani) ثshtë zbritje prej Zotit të botëve!"

"Sikur të trillonte ai (Muhammedi a.s.) për Ne ndonjë fjalë!"

"Ne do ta kapnim atë me fuqinë Tonë"

"E pastaj do t'ja këputnim atij arterien e zemrës."

"Dhe askush prej jush nuk do të mund të ndërhynte për mbrojtjen e tij."

(El-Hakka, 38-4l)


Po ketu gjetet diqka qe mund ta kundershtoni ? Mendoj t'i hedhni poshte me kunderfakte, jo me kunderpergjigje duke i prire individualitetit qe ne te shumten e rasteve manipulojne gjerat te cilat mendja e njeriut asesi nuk mund t'i kuptoj :)
 
"Sikur të trillonte ai (Muhammedi a.s.) për Ne ndonjë fjalë!"

"Ne do ta kapnim atë me fuqinë Tonë"

"E pastaj do t'ja këputnim atij arterien e zemrës."

"Dhe askush prej jush nuk do të mund të ndërhynte për mbrojtjen e tij."


Cdo profesor nga periudhen e tij te rresshkitjes ( duke e marre te mireqene qe jane fjalet e nje profesori te universitetit te Parisit pa te dhena te tjera, megjithese gjeta informacion per te ne internet, ku paska te beje me Egjipitin etj etj.

A te duken i dashur shprehje perendish (Do t'ia keputim arterien e zemres ?)

Si mund te shkruash nje liber fetar, dhe ti bashkangjitesh edhe dyshimin ...???(nese muhamedi do te trillonte, ekziston mundesia pra...)

Kush jane keta qe flasin "NE" ?

Megjithate, ajo qe po ben ti semprebarca quhet propagande, une po te shkruaj me fjalet e mia dhe jo me copy-paste.
 
"Sikur të trillonte ai (Muhammedi a.s.) për Ne ndonjë fjalë!"

"Ne do ta kapnim atë me fuqinë Tonë"

"E pastaj do t'ja këputnim atij arterien e zemrës."

"Dhe askush prej jush nuk do të mund të ndërhynte për mbrojtjen e tij."


Cdo profesor nga periudhen e tij te rresshkitjes ( duke e marre te mireqene qe jane fjalet e nje profesori te universitetit te Parisit pa te dhena te tjera, megjithese gjeta informacion per te ne internet, ku paska te beje me Egjipitin etj etj.

A te duken i dashur shprehje perendish (Do t'ia keputim arterien e zemres ?)

Si mund te shkruash nje liber fetar, dhe ti bashkangjitesh edhe dyshimin ...???(nese muhamedi do te trillonte, ekziston mundesia pra...)

Kush jane keta qe flasin "NE" ?

Megjithate, ajo qe po ben ti semprebarca quhet propagande, une po te shkruaj me fjalet e mia dhe jo me copy-paste.


o ti mafi kto fjal sjon copy paste edhe nuk goxon vet mi shkru po jon fjal te kuranit
e ti qe po shkrun me fjal tuat mos rre gjoks se per fjalt e tua si ben askujt ndersa per fjalet e kurani famelart i bene tere botes veq atyre qe skan mend te mendojn
ata qe flasin NE nuk jan askush , Ai eshte Zoti i gjall e i poavdekshem ndersa NE ka dalur ne perkthim ne shqip me qellim qe ti ipet respekti , pra eshte gabim i perkthyesit jo ndonji gabim tjeter


Si mund te shkruash nje liber fetar, dhe ti bashkangjitesh edhe dyshimin ...???(nese muhamedi do te trillonte, ekziston mundesia pra...)

Zoti ka thene keshtu
me kete e ka vertetu besueshmerin e profetit a.s duke thene se po te genjente ne do ta vdisnim apo ndonje shprehje tjeter ndersa qe tha arterie zemere prap keshtu e ka perkthy perkthyesi dhe nese ka diqka gabim ne te fajesojeni perkthyesin

mirepo qka me beri pershtypje te ti eshte se ti po lexojshe si nji roboto jo si njeri
te gjitha vargjet i lexove dhe i gjykove ne baz te disa shprehjeve
pa u ndal me mendu bile pak se qka ne te vertet don te thon atoo vargje

met mira
 
ashtu si ku'rani dhe bibla kane dashur shekuj te jene ashtu sic i lexojme ne nja shprehje e da vincit thote paditurija dhe injoranca na mbulon o vdekmetare te mjere hapni syte
 
ti ske dasht me fy kerkend
po veq e ke fy shum kend
kjo qka e tha ti nuk eshte e vertet
bile per kuranin jom i bindur deri ne vdekje se nuk eshte e vertet
megjithat ky eshte mendimi yt
mendo si te dush
 
ashtu si ku'rani dhe bibla kane dashur shekuj te jene ashtu sic i lexojme ne nja shprehje e da vincit thote paditurija dhe injoranca na mbulon o vdekmetare te mjere hapni syte

Ke ku ta mbeshtetesh kete pleqni apo ja fute ashtu paushall?!
 
ti ske dasht me fy kerkend
po veq e ke fy shum kend
kjo qka e tha ti nuk eshte e vertet
bile per kuranin jom i bindur deri ne vdekje se nuk eshte e vertet
megjithat ky eshte mendimi yt
mendo si te dush

con man
ti me te vertete kujtove qe ndonjeri prej ketyre eshte ne gjendje te gjej ndonje kontradikte a ndonje parregullesi ne Kur'an?

"Pa te shohim" - thane te verberit!! :eek:hh:
 
"A nuk e dine (shohin) ata, te cilet nuk besuan, se qiejt dhe toka ishin te ngjitur, e Ne i ndame ato te dyja, dhe ujin e beme baze te jetes se çdo sendi,a nuk besojne ?"

Po e marrim te mireqene faktin qe ne Kuran eshte shkruar keshtu perpara 14 shekujve, ok.

Qielli dhe Toka ishin te ngjitura ?

Nuk e kupton sa qesharake eshte kjo,

Qesharake?!
Aspak... Ja se ç'thotë shkenca:
"Sipas shkencës, në fillim ndodhi shpërthimi dhe mbarë gjithësia lindi nga një pike e vetme. Kjo ndodhi 13 miliardë vjet më pare. Por çfarë ndodhi menjëherë pas shpërthimit? Kjo është pyetja rreth së cilës shkencëtarët kanë vite që debatojnë. Tani një sondë robot në hapësirë ka regjistruar gjurmët e nxehtësisë së çliruar nga shpërthimi i madh. Rezultati është një hartë e çuditëshme, një pamje e universit në fillimin e tij."

Për më tepër lexo postimin tënd KثTU

E sa për ujin, çfarë të çudit për pjesën ku thotë "dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi"?
 
Redaktimi i fundit:
Megjithate, ajo qe po ben ti semprebarca quhet propagande, une po te shkruaj me fjalet e mia dhe jo me copy-paste.[/B]

Propagande ?
Ateher, qfar je duke ber ti tek " Thenie per ATEISTET " ???
Sidoqoft, asgje nga qfar kerkova, nuk lexova. E ato qe kam bere copy/past jane fjale nga Kur'ani te cilit askush e aq me pak ti mund t'ia hedhesh poshte qoft nje fjali te vetme. Po bej dhe nje copy-past te fundit sa per t'vertetu ty ose kend do tjeter qe Ai la fakte te pakundershtueshme per njerzimin.

"Ai i la dy dete njerin pran tjetrit-njeri është i pijshem dhe i ëmbël, tjetri i njelmet dhe i hidhur, kurse ne mes tyre vendosi kufirin dhe penden e padukshme"(Kur'an 25:53).
"I lejoi dy detet te rrjedhin lirisht, ndermjet tyre është kufiri dhe ata nuk përzihen...prej tyre nxirren margaritare deh merxhane"(kur'an 55: 19-22).

Shkenca jo larg me ane te satelitit zbulosi se dy detrat qe kane ujera te ndryshme nuk perzihen mes veti, dhe mes tyre qendron ose eshte e percaktuar nje vije e holle dhe e ndritur.

Dhe kjo mund te quhet " rastesi " . a po jo ?
Haha.
Nejse...

Nese ka diqka qe shkenca dhe ju te nderuar nuk do ta kuptoni asnjehere, ajo eshte se :
Qfar kuptimi ka jeta ?
Per qfar jetojme ?
Cila eshte pergjigja me e sakt sa i perket pytjes mbi kuptimin e ekzistences se qenies njerzore ?

Ne nje film "rastesisht" kam ndegjuar kete shprehje " Every man dies. Not every man really lives "
Mos harroni se jeton ai i cili e din (qellimin) pse ka lind, dhe pse do te vdes.
The others, just EXISTS !!!
 
pa fyer askend sepse i respektoj te gjitha besimet

jo faleminderit
sna ke fy hiq
veq te mjer na tha
kto jon bindjket tona kllosho
nese si beson shku ku te mundesh sa ma larg
po mos na meso ne qka me besu qka jo
pun e jona o
ti ke fen tonde ose nuk ke fe hiq
une kom fen time
ti jeten tende une timen
kshtu qe jom i lir ne hapesir e po du me shfrytezu
kah evropa jem tu shku a ke harru a
ku na hamomi je nis pa dit mi kqyr punt e tua...
 
Me shuani nje kuriozitet ju lutem ,feja trashegohet apo edhe mund ta zgjedhesh ate ???
 
Me shuani nje kuriozitet ju lutem ,feja trashegohet apo edhe mund ta zgjedhesh ate ???

Trashegimia varet nga perzierjet gjenetike.
Feja eshte krejtsisht diqka tjeter :)
Per me teper, semundjet e te pareve shfaqen koh pas kohe tek femijet, ne shume raste edhe tek te rriturit, dhe kjo ndodh cdo here pa deshiren tone.
Ndersa fene mund ta zgjedhesh vet !
 
Trashegimia varet nga perzierjet gjenetike.
Feja eshte krejtsisht diqka tjeter :)
Per me teper, semundjet e te pareve shfaqen koh pas kohe tek femijet, ne shume raste edhe tek te rriturit, dhe kjo ndodh cdo here pa deshiren tone.
Ndersa fene mund ta zgjedhesh vet !

Aaaaaaaa e sheh ti qe e paskam pasur gabim une kundershtimin tim ndaj dikujt???Po mire sa here mund te nderrosh fe /te zgjedhesh fe ???
 
Aaaaaaaa e sheh ti qe e paskam pasur gabim une kundershtimin tim ndaj dikujt???Po mire sa here mund te nderrosh fe /te zgjedhesh fe ???

Ti mund ta nderrosh cdo dite kur zgjohesh ne mengjes, dhe sbesoj qe do ta ndaloj dikush.
Por kete asnjehere nuk do ta besh nese je muslimane .
 
Ti mund ta nderrosh cdo dite kur zgjohesh ne mengjes, dhe sbesoj qe do ta ndaloj dikush.
Por kete asnjehere nuk do ta besh nese je muslimane .

Pse cfare ka feja myslimane me shume se fete e tjera ???
 
Pse cfare ka feja myslimane me shume se fete e tjera ???

Islami eshte fe e paster, posedon nje karakter te vetin sa te veçant, aq me teper serioz sa secili njeri ( jomusliman ) ia ka ziline nje besimtari te vertete. Kjo ne te shumten e rasteve nuk pranohet ( si fe me e paster), por asnjehere nuk ka sukses kur kundershtohet.
Sepse e verteta nuk mposhtet. Ate mund ta manipulosh, ta poshterosh, por kurre kundres saj smund te fitosh :)
Dhe ç'eshte me e rendesishmja, ne te gjithe (njerzit pa dallim feje) ndodh qe frigohemi prej diqkafit. Dhe kur behet fjale per frike te madhe, kete e ndjejm ne shpirte, apo jo ?
N'ket rast prap muslimanet ndryshojne nga te tjeret. Sepse frika ndaj Krijuesit kalon çdo kufij, dhe nuk matet me asgje tjeter.

Keto ishin 2-3 arsye sa me tu pergjigj e mos me zgjat shume.
Dhasht Zoti e jetofsh edhe 100 vjeç, besoj qe ke me i msu edhe 2-3 milion pergjigje tjera rreth pyetjes qe ma ke bo.
Mos te harroj edhe diqka ;
A thua ekziston Fe me e mire se sa ajo e vetmja qe pranohet nga Krijuesi i Gjithesise ???
JO. Nuk ekziston.
Ateher, Ai pranon paqen, dhe tolerancen. E kto dyja rrjedhin nga nje fjale e vetme, ISLAM !

Kalofsh mir.
 
Redaktimi i fundit:
Ti mund ta nderrosh cdo dite kur zgjohesh ne mengjes, dhe sbesoj qe do ta ndaloj dikush.
Por kete asnjehere nuk do ta besh nese je muslimane .

Nuk paska asnje musliman te konvertuar sipas teje eee

Megjithate, ne nje fare kuptimi ke te drejte pasi islami ushtron ate lavazh truri saqe po hyre ne brendesi te tij, te drejton ai per qellime te caktuara, nuk ke me vullnet te lire.

Dje me rastisi nje Kuran ne dore, sa kam qeshur nje Zot e di (shprehje) lol

Diku thuhej allahu eshte me i meshirshmi dhe 2 shkrimi me poshte, allahu eshte ndeshkues shume i rrepte, allahu di cdo gje, por lypsaret i njeh vetem prej veshjes etj etj qe s'kisha pse ti mbaja mend.

Semprebarca, mos abuzo me tolerancen e ateisteve te lutem.

Te qendrojme ne kuader te temes dhe nenforumit :)
 
Nostra shume pse-ja ke be, valla syt zun tem djegin... po e ke lexu romanin nga jeta ne jete Pse... ai djali bente shume pyetje, kisha dasht tet them mos u bazo shume ne pyetje, se disaher ato pergjigje i ke parasyve, vetem thjesht ti e ke me leht te pyesesh, se sa te lodhesh veten dhe te shohish argumentet qe ke perpara... nejse shpresoj te gjejsh pergjigjet qe kerkon...
 
Nuk paska asnje musliman te konvertuar sipas teje eee

Megjithate, ne nje fare kuptimi ke te drejte pasi islami ushtron ate lavazh truri saqe po hyre ne brendesi te tij, te drejton ai per qellime te caktuara, nuk ke me vullnet te lire.

Dje me rastisi nje Kuran ne dore, sa kam qeshur nje Zot e di (shprehje) lol

Diku thuhej allahu eshte me i meshirshmi dhe 2 shkrimi me poshte, allahu eshte ndeshkues shume i rrepte, allahu di cdo gje, por lypsaret i njeh vetem prej veshjes etj etj qe s'kisha pse ti mbaja mend.

Semprebarca, mos abuzo me tolerancen e ateisteve te lutem.

Te qendrojme ne kuader te temes dhe nenforumit :)

Padyshim qe...po ta kishe lexuar te terin, do e kishe gjetur edhe 1 ajet qe thote:

"Me te vertete Meshira ime i'a ka tejkalur hidherimit tim" !


Po te mos ishte Zoti Meshirues, moti ishe denuar ti qe e mohon ate. Por ka meshire ndaj teje, se ndoshta 1 dite do pendohesh ti. Dhe e kunderta, denon po qe se nuk mbledh mend ti apo une :gjujpeshk:


P.s. Prindi eshte i bute ndaj femijeve. I don, i ledhaton, kujdeset per ta. N'momentin qe nuk ndegjojne, gabojne =Pason denimi nqfs nuk mbledhin mend
 
Semprebarca, mos abuzo me tolerancen e ateisteve te lutem.

Te qendrojme ne kuader te temes dhe nenforumit :)

Dukesh se nuk e ke pervojen e duhur per nxitje. Ateher nuk di pse mundohesh kot. Edhe provokimet e kan njefar shije, por ato ta shpifin kur jan fund e kry pa kokerr t'krypes.
Ti je nikoqir i temes. Dhe qe ne fillim shifet se qellimi i ksaj teme eshte t'i beni pytje besimtareve te feve , apo Zotit.
Ajo ka ber pytje, un iu pergjigja. Qfar duhet te kisha ber perpos ksaj ?
Nese dikujt si ty nuk i pelqejn ato pergjigje, apo edhe ndoshta t'prekin ne interesin personal ( pa qellim nga ana ime ), ateher skam cte bej. Nuk jam ktu per t'shkruar ne favor te njerit apo tjetrit anetar/e .
 
kjo bash kjo eshte pjes e erret
sepse ne ato ndertesa eshte varrosur kafshata e mese 50% e popullsis afrikane qe jeton ne varferi te skajshme.
Po habitem.Kjo do te thote nese 50 e popullsise afrikane nuk asht ne gjendje te organizoje ne veteveten,te punoje e te krijoje te ardhura u dashka qe nje grup tjeter shoqeror mos te oragnizohet me tej por te kthehet ne nivelin e atyre 50% te afrikaneve..
E ke thene shume hapur qellimin e feve...
 
Nuk paska asnje musliman te konvertuar sipas teje eee

Megjithate, ne nje fare kuptimi ke te drejte pasi islami ushtron ate lavazh truri saqe po hyre ne brendesi te tij, te drejton ai per qellime te caktuara, nuk ke me vullnet te lire.

Kjo pra qenka arsyeja që ju keni frikë të lexoni qoftë edhe një libër të vetëm lidhur me Islamin, frikoheni që pastaj ai “te drejton ai për qellime te caktuara”, prandaj kur është Islami në pyetje ja futni ashtu “kodër mas bregut” sepse nuk keni as njohuri elementare për të.

Dje me rastisi nje Kuran ne dore, sa kam qeshur nje Zot e di (shprehje) lol

Diku thuhej allahu eshte me i meshirshmi dhe 2 shkrimi me poshte, allahu eshte ndeshkues shume i rrepte, allahu di cdo gje, por lypsaret i njeh vetem prej veshjes etj etj qe s'kisha pse ti mbaja mend.

Njëri nga emrat e Zotit (sipas Islamit) është edhe Gjykuesi. Tash jepi përgjigje vetes nëse ajo që bën gjyqtari është mëshirë apo është rreptësi, apo drejtësi.
 
Padyshim qe...po ta kishe lexuar te terin, do e kishe gjetur edhe 1 ajet qe thote:

"Me te vertete Meshira ime i'a ka tejkalur hidherimit tim" !


Po te mos ishte Zoti Meshirues, moti ishe denuar ti qe e mohon ate. Por ka meshire ndaj teje, se ndoshta 1 dite do pendohesh ti. Dhe e kunderta, denon po qe se nuk mbledh mend ti apo une :gjujpeshk:


P.s. Prindi eshte i bute ndaj femijeve. I don, i ledhaton, kujdeset per ta. N'momentin qe nuk ndegjojne, gabojne =Pason denimi nqfs nuk mbledhin mend


nuk e di nese e vren se e gjitha kjo i mvesh zotit veti njerzore e ben zotin nje qenje shpirtrore .

Zoti nuk hidherohet Zoti as nuk gezohet
 
une per ty qe je ateist kurgjo nuk kisha me than e kisha rrespektu mendimin tan po qe se kisha mujt por veq po e citoj nje thanje te filozifit Ruso ( Kush nuk beson ne nje fe ape ne krijusin e tij Ai ose eshte Psikopat ose ka Frik nga vetvetja) kshtu qe po me vjen keq me te thon qe edhe ne mesin e shkenctarve te medhej ka pas psikopata edhe ka me pas perseri.Kshtu qe mos te vjen keq nese je ne mesin e tyre po ti spom dokesh me kon shkenctar pos ky tjetri Flm per kohen qe ke gjet me lexue ehehe
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 9 32.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 9 32.1%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 10.7%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 2 7.1%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 7.1%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 10.7%
Back
Top