Ida duhet ta dije me mire si pergatitet, mqs eshte dhe vlonjate (une personalisht asnjehere se kam provuar, me shume me te degjuar e kam )
Ida ku je, na thuaj si behet mishi i pules me rosnica
Ja ku e ke Love se si behet Rosnica.................................
Perberesit:
200g miell, 1 veze , mish pule, kripe, tre thelpinj hudhra.
Pergatitja:
Ziejme pulen.
Perziejme miellin me vezen dhe i therrmojme derisa te behet si therrime buke (kokrriza te vogla). I skuqim therrimet derisa te marrin ngjyre.
Tek tenxherja ku kemi ziere pulen hedhim therrimet e skuqura, grime hudhrat dhe i hedhim se bashku .
Ne fund i hedhim pak limon per shije.
Pe: Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje
cdo qytet ka ate te sajen besoj disa nga keto qe thoni ju lart se kam idene cfare jane :une: mua me pelqen gjella e beharit qe thone ne korce awww vdes per ate e kam shum qef . k
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje
Specat turshi që i bën vetëm zona e Korçës , këto quhen speca gogozhdare , një lloj speci i kuq me shumë tul në formë rrumbullake . Nuk besoj se bëhet në vend tjetër
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven
Maza e zime , drate , flia jane specialitete te krahines sime .
Ato kan shijen e tyre karakteristike vetem atje , ne ato ane , ne ate ajr , ne ato male , shkembenj , pllaja dhe lugina ,
askund tjeter .
Pe: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje vend tje
Eshte dhe ajo qe ne librat e kuzhines shqipetare e quajne "Burani verore" por ne fakt gjyshja ime gjithmon me thoshte quhet "gjelle fshati" (lol). Eshte ajo me qepe, domate, speca dhe oriz (pa harruar majdanozin, rigonin dhe kopren). Nje nga specialitetet e mija, dhe me shume ngaqe ma ka mesuar gjyshja.
Titulli: Cila eshte gjella/et karakteristike shqiptare, e paperseritshme ne asnje ven
Tani kam nje hall te madh a me thoni nje gatim shqiptar sepse ma ka kerkuar shoqeria e huaj???
Problemi eshte se ketu skemi furre, keshtu gjera te thjeshte qe mund vec te zihen.
Dhe jo vec te zihen por edhe te hahen me qejfe nga te huajte...