Çfarë është një Monolit ?

"Mos e krahasoni më veten me të tjerët. Hiqni vëmendjen nga ato që kanë të tjerët. Nga suksesi i tyre. Nga lumturia e tyre. Nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Nga rezultatet që ata kanë arritur. Nga bollëku i tyre.
Kur bëni krahasime, përjetoni mungesë, zili; është rezistencë ndaj jush ndaj asaj ku jeni, ndaj asaj që jeni. Ndiheni larg nga vendi ku duhet të jeni, larg shtëpisë, larg jetës. Por jeta është këtu; jeta nuk është kurrë larg.
Largojeni vëmendjen nga ajo që bëjnë të tjerët dhe ftojeni atë më afër jush, atje ku jeni, pranë frymëmarrjes, ndjesive të trupit. Ndjeni lidhjen tuaj me tokën, tokëzimin e pranisë suaj. Lejoni vetes të ndjeni atë që po ndjeni: trishtimin, zemërimin, madje edhe dëshpërimin. Lërini këta mysafirë antikë të lëvizin përmes jush sot. Ju nuk i keni krijuar ato dhe nuk është puna juaj të hiqeni qafe prej tyre.
Ju nuk jeni një "person" i fiksuar në kohë dhe hapësirë, por një enë, një enë aktuale për çdo mendim, çdo ndjenjë, çdo shpresë, çdo ëndërr, çdo valë trishtimi apo gëzimi.
Bollëku yt qëndron në frymën tënde, mik, në afërsinë tënde me tokën, në origjinalitetin tënd, në zemrën tënde të hapur, në aftësinë tënde për të qeshur me seriozitetin e kësaj bote.
Ti je mjaft i gjerë, përtej ç'do krahasimit"
2001-space-odyssey-noir-poster-manev-670x274 (1).jpg
"Zgjimi shpirtëror nuk është një gjendje, një përvojë ose një qëllim që duhet të arrihet në të ardhmen. Siç mësoi Buda, nuk është një arritje mbinjerëzore. Nuk është e nevojshme të shkoni në Indi për ta gjetur atë. Nuk është një gjendje e veçantë përsosmërie e rezervuar për qeniet e ndriçuara, pak fat dhe të privilegjuar. Nuk është një përvojë jashtë trupit dhe nuk përfshin të jetosh në një shpellë, duke u shkëputur nga realiteti i kësaj bote. Nuk mund t'ju kalohet nga një mësues feje ekstravagant, as nuk mund të merret, ose humbet. Ju nuk keni pse të bëheni dishepull ose ndjekës i dikujt.
Është një ftesë e vazhdueshme dhe e lashtë - gjatë çdo momenti të jetës suaj - të përqafoni veten saktësisht siç jeni, në të gjithë lavdinë tuaj" :)

(Jeff Foster)
Në shqip by Lauri 👍
 
Të dashur miq, sot po mendoja për Momentet.

Seneka thotë: "E shkurtër është jeta që ne jetojmë me të vërtetë. Çdo gjë tjetër është kohë"
...dhe është e vërtetë, shumica e asaj që bëjmë është vetëm koha dhe ka pak momente, ato momente që vlejnë vërtet, dhe nëse vlejnë ne do dime ne fakte me te ardhmen.. kur i kemi te shtypura mire ne mendje, a e kuptoni?
Nëse përpiqeni të mbyllni sytë dhe të lini trurin tuaj të bëjë makinën e kohës.. do të zbuloni se keni mijëra kujtime të bukura dhe kurioze në kokën tuaj të përbëra nga imazhe, tinguj, shije, ndjesi, këto janë momentet e famshme, ato që ja kanë vlejtur, sepse janë mbajtur mend.
Çdo gjë tjetër, thotë Seneka, është vetëm koha. Dhe pastaj ka miliarda ngjarje që ne kemi përjetuar, por ato kanë qenë të padobishme ose të parëndësishme dhe truri ynë nuk mund t'i kujtojë ato tani. Dhe atëherë sekreti është ndoshta ky: ruajtja e Momenteve, dhe jo e Kohës.
Cilësia e jetës sonë varet nga cilësia e Momenteve që jetojmë, dhe nëse këto janë spektakolare, të papritura, të çmendura, ato do të mbeten GJITHMONË në kujtesën tonë për të na ngushëlluar në ditët e errëta, për të na ngushëlluar për gjithë jetën. Këtu .. dua të mbledh momente të mrekullueshme .. dhe më në fund të jem i lumtur!
IMG_20221021_153149.jpg
✍️Fabio Basaglia
 
Vdekja nuk është asgjë.
Sapo kalova në anën tjetër: sikur të isha fshehur në dhomën tjetër. Unë jam ende unë, dhe ti je akoma ti. Ata që ishim përpara njëri-tjetrit jemi akoma. Më thirrni me emrin që më keni thirrur gjithmonë, i cili është i njohur për ju; fol me mua në të njëjtën mënyrë të dashur që ke përdorur gjithmonë.
Mos e ndryshoni tonin e zërit, mos merrni një ajër solemn ose të trishtuar. Vazhdoni të qeshni me atë që na bëri të qeshim, nga ato gjëra të vogla që na pëlqenin aq shumë kur ishim bashkë.
Lutu, buzëqesh, mendo për mua! Qoftë emri im gjithmonë fjala e njohur si më parë: shqiptoje pa më të voglin gjurmë hijeje apo trishtimi.
Jeta jonë ruan gjithë kuptimin që ka pasur gjithmonë: është njësoj si më parë, ka një vazhdimësi që nuk prishet.
Pse duhet të jem jashtë mendimeve tuaja dhe jashtë mendjes suaj, vetëm sepse jam jashtë syve tuaj?
Unë nuk jam larg, jam në anën tjetër, vetëm në qoshe. Sigurojeni veten, gjithçka është në rregull. Do të gjesh zemrën time, do të gjesh butësinë e saj të pastruar.
Thaj lotët dhe mos qaj nëse më do: buzëqeshja jote është paqja ime.
IMG_20221101_180204.jpg
Shën Agustini
 
''Kurrë mos u ndërhy në vuajtjet e të tjerëve. Njeriu duhet të lodhet nga vetja dhe të pijë deri në fund filxhanin me helm që i përket.
Mos jini mendjemëdhenj dhe mos prisni të jeni në gjendje t'i ndihmoni të gjithë, është e mundur të ndihmoni vetëm ata që janë të gatshëm të pranojnë ndihmën.
Një person në dhimbje e sheh botën përmes dhimbjes së tij, kështu që ai është i shurdhër dhe i verbër. Secili shkon pas përvojës së tij jetësore pa e kuptuar se është një peshë e vdekur.
Nëse ndërhyni në vuajtjet e të tjerëve, vorbulla karmike do t'ju thithë në lojën e tjetrit. Mos harroni se njeriu është i aftë të infektojë, me vuajtjet e tij.
Vazhdoni rrugën tuaj pa hezitim.
Vetëm nëse po shkoni në rrugën tuaj, mund t'i ndihmoni njerëzit të ngrihen përsëri. "
IMG_20221010_193106.jpg
Satyananda Saraswati
 
“Teoria e gjëndrës pineale thotë se ti, unë dhe të gjithë të tjerët erdhëm në botë me një imazh që na përcakton. ... Dhe kjo formë ... kjo ide ... ky imazh nuk toleron degrinim.
Ky imazh i lindur brenda nesh zotëron një qëllim engjëllor ose daimonik, sikur të ishte një shkëndijë e ndërgjegjes.
Hillman beson se një Diamon (një lloj shpirti udhëzues ose në traditën tonë një engjëll mbrojtës) kujdeset që ne ta përmbushim këtë mision, sepse kjo është detyra që ai ka zgjedhur.
James Hillman në librin "kodi i shpirtit" dërgon një mesazh dashurie dhe mençurie të madhe. Ai na fton të besojmë në veten tonë dhe në mundësinë për të qenë në gjendje të përmbushim vërtet veten si njerëz.
Ai beson me vendosmëri se në secilin prej nesh ka një thirrje të veçantë dhe se e pavetëdijshmja vepron në mënyra, për ne, të pashpjegueshme dhe misterioze, sepse e shtyrë nga një energji që do që ne të jemi arkitektët e fatit tonë.
Është daimoni ynë ai që na udhëheq!

"Kodi i shpirtit"
By Lauri 👍
IMG_20221110_152216.jpg
 
💫 “Mos u afro varrit tim duke qarë.
Nuk jam. Unë nuk fle aty.
Unë jam si një mijë erëra që fryjnë. Unë jam si një diamant në borën që shkëlqen. Unë jam drita e diellit mbi kokërr gruri të artë. Unë jam shiu i butë i pritur në vjeshtë.
Kur zgjohesh qetë në mëngjes, Unë jam kënga e një tufe zogjsh. Unë jam edhe yjet që shkëlqejnë, ndërsa nata bie në dritaren tënde. Ndaj mos iu afro varrit duke qarë.
Nuk Jam aty. Unë nuk kam vdekur." 💫
IMG_20221113_123009.jpg
Këndimi Navajo
 
"Unë nuk kam nënë, nuk kam baba Nuk kam gjenealogji, nuk kam lidhje të shkuara, të tashme dhe të ardhshme.
Nuk kam fëmijë për të rritur dhe nuk kam lidhje gjaku. Nuk kam njerëz ku të mbështetem, nuk e kam tradhtuar kurrë besimin e të tjerëve.
Unë vazhdoj të punoj përmes ndarjes së vetes, e pres qenien time në copa, e studioj, e shqyrtoj, shqyrtoj veten, fragmentin deri në pjesën më të vogël dhe më pas në pasqyrën e pasqyruar, gjej pjesë të vetes sime që notojnë në errësira e ëndrrës së zgjuar.
Qenia që është, është e së njëjtës substancë si e imja, atë që është jashtë e lindi nga unë, dhe ajo që është brenda është aborti, ajo që nuk e kam lindur ende.
Europe_a_Prophecy,_copy_D,_object_1_(Bentley_1,_Erdman_i,_Keynes_i)_British_Museum.jpg
Duke u endur në vdekje, duke kërkuar atë aurorë që daton që në origjinat më të hershme, e kaloj atë, sepse vetëm kalimi mund ta përjetoj thelbin e saj, ku materia nuk është gjë tjetër veçse një fëmijë i palindur.
Të thuash se jam, në këtë kohë kaosi njerëzor, është e thjeshtë, por çfarë është në realitet?
Të dish në vend që të mos jesh, është tashmë një mësim i të qenit, të përjetosh gjërat që nuk janë, të çon në heqjen e mendjes nga një unë egoike...
Është e gjitha një unë, nuk ka pothuajse kurrë një JO UNË, kur përjetojmë Unë. ndihemi thuajse të rëndësishëm, kur përjetojmë JO-UNË, e studiojmë, sepse shpesh në mohim ka kureshtjen e studimit. Kur nuk mohohet, dështon angazhimi për të kuptuar mohimin.
Nëse JAM, jam shumë i sigurt, dhe ec përpara. Kur NUK JAM, atëherë bëhem një vajzë që vendos përkushtim dhe kuriozitet në kërkimin e dinamikës se pse nuk jam, pastaj kaloj në atë që jam edhe ky apo ai.. i lindur apo i palindur?
Nëse keni lindur, jeni fryt i kujt?
Kush ju lindi?
Je e palindur, kush duhet të të lindë?
Vdekja është shoqëruesi ynë i përjetshëm është gjithmonë një hap larg nesh, tha Castaneda.
Në gnosë Sophia lind një abort, Demiurgu, çështja Sophia është pjesa brenda çështjes.
Aborti është vdekje, lindja duhet të bëhet brenda. Edhe kur e akuzojmë Demiurgun, në realitet po akuzojmë lëvozhgën tonë, sepse pikërisht në vezë gjendet thelbi i vërtetë i qenies, dhe ne kemi nevojë edhe për kafazin tonë, për të kuptuar më vonë se çfarë është LIRIA e vërtetë.
FB_IMG_1668346487445.jpg
SHPIRTI ËSHTË I PËRGJITHSHËM, NUK DI VDEKJE DHE ËSHTË E VETMJA GJË QË MUND TË PËRVOJË NË KËTË PLAN.
(Debora Sophia)
 
Morfeu:
“Matrix është kudo, është kudo rreth nesh. Edhe tani në dhomën ku jemi. Është ajo që shihni kur shikoni nga dritarja ose kur ndizni televizorin. E ndjen kur shkon në punë, kur shkon në kishë, kur paguan taksat. Është bota që është vënë para syve tuaj për të fshehur të vërtetën nga ju."

Neo: "Cilën e vërtetë?"

Morfeu:
“Se je skllav Neo.
Si gjithë të tjerët, ju keni lindur në zinxhirë. Ju keni lindur në një burg që nuk ka hekura, pa mure, pa erë. Një burg për mendjen tuaj”.
IMG_20221120_120358.jpg
Matrica 1999
 
"Errësira është nëna jote, i detyrohesh respektit dhe nderimit të saj, sepse nëna është e rrezikshme. Ajo ka pushtet mbi ju që kur ju lindi. Respektoni errësirën ashtu si dritën dhe mësoni të njihni errësirën tuaj.
IMG_20221127_190219.jpg
Carl Gustav Jung
 
"Unë jam ti dhe ti je unë dhe kudo që të jesh, atje jam dhe jam i shpërndarë në të gjitha gjërat, dhe nga ku të duash mund të më marrësh, por duke më mbledhur mua, ti do të mblidhësh vetëveten" 💕
IMG_20221129_141544.jpg
(Osiris, Teksti i Sarkofagëve)
 
Krenar është ai që beson se nuk varet nga asgjë dhe askush, pikërisht si një llambë që pretendon të japë dritë duke harruar se është termocentrali që e furnizon atë me rrymë.
Njeriu i përulur, nga ana tjetër, e di se nuk është një qenie e izoluar, ai e di se asgjë nuk varet prej tij dhe se, nëse nuk qëndron i lidhur me qiellin, nuk do të ketë as forcë, as dritë, as urtësi; ai ndjen se është hallka e një zinxhiri të pafund, përcjellësi i një energjie kozmike që vjen nga shumë larg dhe që përmes tij rrjedh drejt njerëzve të tjerë.
Njeriu i përulur është një luginë e vaditur nga uji që zbret nga majat për të vaditur fushat, merr forcat që burojnë nga mali dhe më pas njeh bollëk. Nga ana tjetër, krenari që beson se varet vetëm nga vetja, duke harruar origjinën e rrymave që shfaqen përmes tij, herët a vonë përfundon duke humbur gjithçka.
Ne nuk i kemi kuptuar ende të gjitha pasuritë e përulësisë.
IMG_20221201_065914.jpg
(Omraam Mikhaël Aïvanhov)
@Soulmind 🤗
 
"Mos harroni: energjia nuk është zemërim, as dashuri, as urrejtje.
Energjia është thjesht energji, është neutrale.
E njëjta energji bëhet zemërim, bëhet seks, bëhet dashuri, bëhet urrejtje.
Ju i jepni formë, është mendja juaj...energjia është si t'a përdorni"😇👹
IMG_20221206_154202.jpg
 
“Pas vdekjes tënde do të jesh ai që ishe para lindjes”. 💫💓
IMG_20221201_065706.jpg
(Arthur Schopenhauer)
 
Jung dhe Hillman shkruan gjerësisht për Woman/Soul.
Përfaqësimi i femrës në të gjitha aspektet e saj, motori i frymëzimit, i poezisë, i emocioneve intensive, ajo është Beatrice e Dantes, por është edhe Lilith, një parim i forcës së madhe, dhe si çdo gjë tjetër shumë e ndritshme, dhe e errët.
Megjithatë, ajo që është e vetme, hipoteza Jungiane si çdo simbol dhe imazh arketip e gjithashtu mund të mishërohet në një person fizik, real, nëse aty janë të pranishme cilësitë e sakta: të magjepsësh, të mbajë shumë lart në transcendencë ose shumë të ulëta në errësirën e rrënjëve. Aty nxisin krijimtarinë, imagjinatën, poezinë, dëshirat.
Ky takim është i rrezikshëm për njeriun, sepse çdo arketip mund të krijojë një inflacion, një zotërim, posedim, nëse projektohet në realitet.
Por është gjithashtu një mundësi unike për të qenë në gjendje të zbatoni një integrim të plotë dhe harmonik të të gjitha pjesëve të sajë.
A është kjo një hipotezë magjepsëse, por e paprovuar? Jo. Kjo ndodhi me Danten, dhe gjithashtu me Petrarkën, me Rilken, për fat të keq nuk ia doli Niçes, i cili ndoshta do të kishte shpëtuar nga çmenduria shumë më e keqe për shumë të tjerë.
Edhe unë jam, kështu që nuk po flas si në katedrën time, por nga përvoja ime personale.
Gruaja/Shpirti nuk është domosdoshmërisht e bukur, e mirë, e gjitha blu dhe rozë, por për atë që ishte paracaktuar për të, është thjesht pjesa e saj më intensive dhe e gjallë.
Për mistikët thuhet se janë të çmendur pas Zotit.
Kushdo që ka takuar gruan/shpirtin e tij çmendet pas saj.
IMG_20221214_104350.jpg
✍️ Franco Coletti
Në shqip by Lauri
 
"Por atëherë, çfarë rëndësie ka të dish shumë gjëra nëse, edhe nëse ke mësuar përmasat e qiellit dhe tokës, shtrirjen e detit dhe rrjedhat e yjeve dhe virtytet e bimëve, gurëve dhe sekretet e natyrës, e nuk dini ende asgjë për veten tuaj?
IMG_20221105_170830.jpg
-Françesko Petrarka-
(Secretum)
 
DITURIA E HERMESIT

Rudolf Shtajner ka folur shpesh për nismëtarin e madh Zarathustra, ose Zoroastrin, si frymëzuesin shpirtëror të popullit të lashtë iranian, popullit udhëzues të periudhës së dytë të qytetërimit postatlantik. Sipas zbulesës së Shtajnerit, Zarathustra kishte dy dishepuj kryesorë: njërit i transmetoi njohuritë e mistereve të hapësirës, tjetrit njohjen e mistereve të kohës.
Pas vdekjes së tij, sipas Shtajnerit, Zarathustra ia transmetoi trupin e tij astral dishepullit të parë dhe trupin e tij eterik tek i dyti. Dishepulli i parë u rilind si Hermes-Thoth ose Hermes Trismegistus (tre herë i madh) dhe ishte themeluesi i qytetërimit të lashtë egjiptian ndërsa dishepulli i dytë u rilind si Moisiu, udhëheqësi i popullit hebre. Pasazhi i mëposhtëm vjen nga një tekst që i atribuohet Hermes-Thoth: Corpus Hermeticum.
s-l1600.jpg
"Mos e lini veten të tërhiqet nga rryma e madhe: kthehuni, nëse mundeni, në portin e shpëtimit! Kërkoni një pilot që do t'ju çojë në portat e Gnosis ku shkëlqen drita verbuese, e pastër nga errësira, ku jo njeriu dehet, ku të gjithë janë të kthjellët dhe i kthejnë sytë e zemrës kah ai që dëshiron të mendohet, i padëgjuari, i pashprehuri, i padukshmi për sytë, por i dukshëm për inteligjencën dhe zemrën".
IMG_20221218_075109.jpg
(Corpus Hermeticum, Poimander)
 
“Nuk mund ta dimë asgjë të jashtme përtej nesh, duke anashkaluar vetëveten tonë(...), universi është pasqyra në të cilën ne mundemi të meditojmë vetëm atë që kemi mësuar të dimë në ne”
IMG_20221009_204411.jpg
✍️ Italo Calvino
 
Shumë tekste shpirtërore, shumë tekste fetare kanë folur për kthimin e Krishtit. Jemi në momentin kur kjo ndodh, por jo në kontekstin që e kuptojnë shumëkush. Kisha, të cilën unë e quaj Gënjeshtari i Madh, ka ambicien e vërtetë për të kontrolluar psikikën njerëzore përmes frikës, duke manipuluar plotësisht kuptimin e saj të vërtetë.

"Krishti" nuk është një qenie e vetme njerëzore siç i është thënë njerëzimit përmes interpretimit të organizuar fetar. Me fjalë të tjera, Krishti ose një njeri me emrin Jezus është një person dhe pas kthimit të tij njerëzimi do të shpëtohet.
Në realitet, vetëdija e Krishtit është një fushë e inteligjencës dhe është një shtresë e zhvillimit tonë shpirtëror. Ky nivel zhvillimi shpirtëror është diçka që njerëzimi nuk e ka përjetuar kurrë më parë në këtë dendësi. Ne kurrë nuk e kemi përjetuar këtë frekuencë drite në këtë ekzistencë 3D. Ky element i errët arkaik, i cili e ka kontrolluar këtë realitet për mijëra vjet, ka bërë gjithçka për të parandaluar që kjo frekuencë të depërtojë në planet. Kështu ata e kanë kryer axhendën e tyre të veçantë, këtë afat kohor të veçantë.

Kjo axhendë aktuale negative e alienëve është e shkëlqyer në krijimin e realiteteve, por krijon realitete të vdekura. Por këto realitete duhet të fuqizohen nga një lloj burimi drite, që do të thotë se trupat e shpirtit, qenia njerëzore u përdorën për të fuqizuar këtë afat kohor të vdekur. Ata kanë krijuar një marrëdhënie parazitare këtu në planetin Tokë. Drita e Krishtit nuk është vampirike, nuk është parazitare. Ajo që ka ndodhur në planetin Tokë është se ne e kemi gjetur veten në një furnizim të kufizuar energjie ku jetojmë brenda kufizimeve të jashtëzakonshme.
Kjo dritë/vetëdije e Krishtit është e pafund dhe e përjetshme.
Në të kaluarën, ky element i errët arkonik ka qenë në gjendje të manipulojë energjitë e dendura në këtë realitet më të ulët, por kjo frekuencë më e lartë, kjo Dritë e Krishtit nuk mund të manipulohet, me fjalë të tjera nuk mund të cenohet.
IMG_20221230_225313.jpg
Vetëdija e Krishtit tani ka hyrë në Tokë dhe do t'i japë fund asaj marrëdhënie parazitare në të cilën njerëzimi ka marrë pjesë pa e ditur. Dua të them, kjo marrëdhënie vampirike do të përfundojë.
Njerëzit e paditur, të cilët unë i quaj rezistues, po e përhapin pa vetëdije këtë marrëdhënie vampirike duke mos kuptuar se çfarë po ushqehen. Ndërsa njerëzimi mishëron këtë frekuencë më të lartë të ndërgjegjes së Krishtit, ne bëhemi më të qëndrueshëm brenda.
Ne nuk e ndjejmë më nevojën për të manipuluar apo për t'i shërbyer botës së jashtme dhe kjo është pikërisht ajo që kërkon axhenda negative. Kjo quhet korrje energjie dhe të pavetëdijshmit, të njohur si ata rezistentët, nuk e dinë këtë dhe po e ushqejnë pa vetëdije këtë virus parazitar. Por, në mbrojtje të tyre, ata nuk e kuptojnë se ekziston. Nëse ju nuk dini si të lidheni me atë burim më të lartë energjie, dikush tjetër do ta bëjë, dhe kjo është pikërisht ajo që ndodhi në planetin Tokë dhe pikërisht kjo është arsyeja pse ky informacion u shtyp.
Kur njerëzit fillojnë të kuptojnë pronësinë e tyre të ligjshme, se ne jemi shumëdimensionale dhe kemi trupa shpirtërorë që mund t'i qasemi, ky element i errët dhe mbretërimi i tij do të marrin fund. Ky element i errët ka ndërhyrë dhe ka shkelur formën e jetës njerëzore. Ajo i ka hequr njeriut të drejtën për t'u lidhur me burimin e saj dhe kjo nuk mund të vazhdojë. Kjo është arsyeja pse ne po marrim një sasi të jashtëzakonshme ndihme nga sferat më të larta. Po, ne kemi vullnet të lirë, por ai është i pavlefshëm për shkak të ndërhyrjeve dhe manipulimeve të pabesueshme që qeniet njerëzore kanë përjetuar në shumë nivele dhe është koha që manipulimi të marrë fund. Po kalojmë një riedukim, një rehabilitim, po shohim me dritën e rreme dhe nuk është rastësi. Këto struktura të ulëta vibruese që ne po shohim duke rënë nuk janë rastësi. Kjo do të thotë, këto struktura me dridhje të ulët nuk janë më të qëndrueshme më vete pa i ushqyer njerëzimi. Ne kemi fuqi, e kemi gjithmonë. Ne po fillojmë të prekim këtë ndërgjegje për Krishtin, këtë fushë më të lartë inteligjence që na bën tepër të fuqishëm dhe të pandalshëm.
EnzoPalomba
By Lauri 👍
 
"Krishti është vetëm një titull i një fjale greke që do të thotë "i mirosur".
Një njeri që ka arritur një nivel të vetëdijes që mund të arrihet nga të gjithë ata që ia kushtojnë jetën kërkimit.
Gjoni 14:20:
"Atë ditë do të kuptoni se unë jam në Atin tim, dhe ju jeni në mua dhe unë jam në ju" ..🤔
IMG_20230101_223458.jpg
 
“Mos dil jashtë, kthehu brenda vetes: e vërteta banon në njeriun e brendshëm.
Dhe nëse e shihni natyrën tuaj të ndryshueshme, do ta kapërceni edhe veten tuaj.
Prisni aty ku ndizet vetë drita e arsyes”.
IMG_20230107_093158.jpg
Shën Agustini
 
Gjeni shpirtin tuaj të dritës brenda jush. Dije se ti je Mjeshtri. Gjithçka vjen nga brenda.
Rriteni në sferat e shkëlqimit. Sillni mendimet tuaja drejt Dritës.
Dije se je një me Kozmosin, një flakë dhe një fëmijë i Dritës.
Tani po ju jap një paralajmërim: mos lejoni që mendimet tuaja të kthehen prapa. Dije se ky shkëlqim rrjedh nëpër trupin tënd.
( Thoth)
IMG_20230113_110504.jpg
 
"I thashë lamtumirë kënetës së fajeve, të meritave dhe mëkateve, duke kërkuar pafajësinë e përjetshme.
Tani, i veshur me përvojën qiellore, mund të lexoj dhe dëgjoj gjithashtu mesazhet e shenjta dhe të pathënat e zemrës së udhëtarëve të etur për dritë.
Dhe unë dua t'u them atyre se Burimi i pastër është aq afër sa nuk mund të jetë më e mundur"
5069635.jpg
Klaudi Prajnaram
(By Lauri)
 
Shpirti është si një farë që duhet të mbijë dhe të zhvillohet... ajo mund të fitohet vetëm në rrjedhën e jetës; jo vetëm kaq, por është një luks i madh, i rezervuar për shumë pak njerëz.
Shumica e njerëzve e kalojnë tërë jetën pa shpirt, pa mjeshtër të brendshëm.
Për jetën e zakonshme, shpirti nuk nevojitet fare.
✍️ G.J. Gurdieff
IMG_20221215_183804.jpg
 
“Arsyeja e parë e robërisë së brendshme të njeriut është injoranca e tij, veçanërisht mosnjohja e tij ndaj vetvetes. Pa vetëdije, pa kuptuar lëvizjen dhe funksionet e makinës së tij, njeriu nuk mund të jetë i lirë, ai nuk mund të qeverisë veten dhe do të mbetet gjithmonë skllav, në mëshirën e forcave që veprojnë mbi të."
IMG_20221201_065914.jpg
(G.I. Gurdjieff)
By Lauri 🙂👍
 
Top