Çfarë është një Monolit ?

"Mos e krahasoni më veten me të tjerët. Hiqni vëmendjen nga ato që kanë të tjerët. Nga suksesi i tyre. Nga lumturia e tyre. Nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Nga rezultatet që ata kanë arritur. Nga bollëku i tyre.
Kur bëni krahasime, përjetoni mungesë, zili; është rezistencë ndaj jush ndaj asaj ku jeni, ndaj asaj që jeni. Ndiheni larg nga vendi ku duhet të jeni, larg shtëpisë, larg jetës. Por jeta është këtu; jeta nuk është kurrë larg.
Largojeni vëmendjen nga ajo që bëjnë të tjerët dhe ftojeni atë më afër jush, atje ku jeni, pranë frymëmarrjes, ndjesive të trupit. Ndjeni lidhjen tuaj me tokën, tokëzimin e pranisë suaj. Lejoni vetes të ndjeni atë që po ndjeni: trishtimin, zemërimin, madje edhe dëshpërimin. Lërini këta mysafirë antikë të lëvizin përmes jush sot. Ju nuk i keni krijuar ato dhe nuk është puna juaj të hiqeni qafe prej tyre.
Ju nuk jeni një "person" i fiksuar në kohë dhe hapësirë, por një enë, një enë aktuale për çdo mendim, çdo ndjenjë, çdo shpresë, çdo ëndërr, çdo valë trishtimi apo gëzimi.
Bollëku yt qëndron në frymën tënde, mik, në afërsinë tënde me tokën, në origjinalitetin tënd, në zemrën tënde të hapur, në aftësinë tënde për të qeshur me seriozitetin e kësaj bote.
Ti je mjaft i gjerë, përtej ç'do krahasimit"
2001-space-odyssey-noir-poster-manev-670x274 (1).jpg
"Zgjimi shpirtëror nuk është një gjendje, një përvojë ose një qëllim që duhet të arrihet në të ardhmen. Siç mësoi Buda, nuk është një arritje mbinjerëzore. Nuk është e nevojshme të shkoni në Indi për ta gjetur atë. Nuk është një gjendje e veçantë përsosmërie e rezervuar për qeniet e ndriçuara, pak fat dhe të privilegjuar. Nuk është një përvojë jashtë trupit dhe nuk përfshin të jetosh në një shpellë, duke u shkëputur nga realiteti i kësaj bote. Nuk mund t'ju kalohet nga një mësues feje ekstravagant, as nuk mund të merret, ose humbet. Ju nuk keni pse të bëheni dishepull ose ndjekës i dikujt.
Është një ftesë e vazhdueshme dhe e lashtë - gjatë çdo momenti të jetës suaj - të përqafoni veten saktësisht siç jeni, në të gjithë lavdinë tuaj" :)

(Jeff Foster)
Në shqip by Lauri 👍
 
Pse tjetër kund në këtë temë nuk e gjënë vetën 🤔 🙂
Ti e di qe temat e tua jane per nje lexuaes te mire!
Patjeter qe ne shume postime te saje gjej ,absulutisht jane si perla te vogla per shpirtin njerzor!
E per kete te falenderoj qe i ndan ketu me ne keto lexime.
 
"Atëherë Luciferi, duke parë atë konfuzion, donte të shtrinte dritën e tij te njerëzit dhe u tha atyre: "Pse kërkoni jashtë, atë që keni brenda? Ndoshta nuk e dini se ju jeni tempulli i dritës dhe se drita jeton në ju? A nuk e kuptoni se ju jeni tempulli i mençurisë dhe se mençuria jeton në ju? Pse kaq verbim? Zgjohuni o njerëz të përgjumur! Zgjohuni nga ëndrra juaj e thellë. Zgjohuni ndërsa vdekja ju shikon dhe ndonjëherë ju gjuan ndërsa flini dhe atëherë ëndrra juaj do të jetë e përjetshme. Thyeni lidhjet e iluzionit tuaj! Zgjohu! Mos kërko jashtë, atë që jeton brenda teje. Çfarë dobie ka ky adhurim i idhujve apo koncepteve abstrakte? Ndoshta mbi ty ka rënë nëna e gjithë errësirës? Jeta pulson në zemrën tënde lëviz në frymëmarrjen tënde, perceptoni përmes ndërgjegjes suaj? Zgjohuni, o njerëz të fjetur! Zgjohuni dhe mos humbisni kohë duke adhuruar perëndi të rreme jashtë jush. Drejtojini vëmendjen tuaj vetes. Po, ndjeni Vetëdijen dhe Jetën që jeton në ju, atëherë e Vërteta do të hapë dyert dhe ju do të kuptoni realitetin e botës dhe të këtij universi."
InShot_20190529_230934009.jpg
 
“Çfarë është shpirti? Ajo që nuk shihni, por ajo që ndjeni: gjëja unike që posedon qenia juaj, e paarritshme dhe e pathyeshme: forca për të ditur se si të buzëqeshni ndërsa qani dhe komoditeti për të ditur se si të qani kur nuk mund të buzëqeshni. Ju kërkoni thellë në ndërgjegjet e të tjerëve të vërtetën. Pse nuk shikoni veten?
Kërkoni brenda vetes dhe do të keni çelësin e enigmave më të mëdha; do të gjesh virtytin që lulëzon mes veseve dhe një rreze dashurie që ringjallet gjithmonë mes rrënojave më të mjera"
IMG_20220920_204810.jpg
(Gustavo Adolfo Rol)
 
"VDEKJA NUK EKZISTON"
... dhe me këtë njohuri zhduket edhe frika nga ajo!
Dhe mbani mend: asnjë njeri që ka ekzistuar nuk ka vdekur ndonjëherë. Ata janë shndërruar në Dritë dhe si të tillë ende ekzistojnë. Sekreti është se këto grimca të ndritshme kthehen në gjendjen e tyre origjinale. Kthimi në një nga energjitë e mëparshme. Krishti dhe disa të tjerë e dinin atë sekret. Unë kam kërkuar mënyra për të ruajtur energjinë njerëzore. Është një nga llojet e Dritës në Shpirt, ndonjëherë identike me dritën supreme qiellore.
Nuk e kërkova për vete, por për të mirën e të gjithëve. Unë besoj se gjetjet e mia do ta bëjnë jetën më të lehtë dhe më të tolerueshme për njerëzit dhe do t'i drejtojnë ata drejt spiritualitetit dhe moralit.
tesla.jpg
Nikola Tesla 🤷
 
"VDEKJA NUK EKZISTON"
... dhe me këtë njohuri zhduket edhe frika nga ajo!
Dhe mbani mend: asnjë njeri që ka ekzistuar nuk ka vdekur ndonjëherë. Ata janë shndërruar në Dritë dhe si të tillë ende ekzistojnë. Sekreti është se këto grimca të ndritshme kthehen në gjendjen e tyre origjinale. Kthimi në një nga energjitë e mëparshme. Krishti dhe disa të tjerë e dinin atë sekret. Unë kam kërkuar mënyra për të ruajtur energjinë njerëzore. Është një nga llojet e Dritës në Shpirt, ndonjëherë identike me dritën supreme qiellore.
Nuk e kërkova për vete, por për të mirën e të gjithëve. Unë besoj se gjetjet e mia do ta bëjnë jetën më të lehtë dhe më të tolerueshme për njerëzit dhe do t'i drejtojnë ata drejt spiritualitetit dhe moralit.
Shiko fotografinë 1951596
Nikola Tesla 🤷
I shalla te jete keshtu!
 
"Pushoni trupin, qetësoni pasionet: duke e drejtuar veten në këtë mënyrë do të tërhiqni qenien hyjnore dhe qenia hyjnore do të vijë tek ju - ai që është kudo. Kur ta njihni veten, do të njihni edhe të vetmin Zot, që ekziston në ju. Duke vepruar kështu, ju do të arrini të vërtetën dhe natyrën "
animamundi.jpg
ZOSIMO 🤷
 
"Zoti është i pranishëm në një shkop druri po aq sa në një qenie njerëzore; por ndryshimi është se shkopi nuk njeh asgjë për Zotin, ndërsa njeriu mund të arrijë të perceptojë praninë e Tij💛në të." 🤷
IMG_20220915_181948.jpg
(Meister Eckhart)
 
"Nëse i gjithë universi mund të gjendet në trupin tonë dhe në mendjen tonë, këtu duhet të hetojmë. Të gjithë i kemi përgjigjet brenda nesh, thjesht nuk kemi kontaktuar ende me të. Mundësia për të gjetur të vërtetën e brendshme kërkon besim te vetja”.
IMG_20220920_204810.jpg
Bhante H. Gunaratana
 
✨ Flisni me qelizat tuaja, ata dëgjojnë. Shkenca e fizikës kuantike ka treguar se si grimcat sillen ndryshe kur i shikon, domethënë kur u kushton vëmendje.
IMG_20221005_080451.jpg
Flisni me dashuri me qelizat tuaja. Falënderoni ata për gjithë punën që bëjnë në trupin tuaj. Nëse jeni duke kaluar një sëmundje. U thoni atyre të rregullojnë dhe balancojnë aktivitetin e tyre, të ndjejnë dashuri për ta dhe t'u thoni atyre se çfarë ju thotë intuita juaj, drejtojuni si një nënë i do fëmijët e saj, dërgoni atyre mendimet tuaja pozitive dhe ndihmojini ata të shërohen. Çdo ditë kur jeni vetëm merrni disa minuta për të komunikuar me ta.. Vëzhgoni ndjenjat tuaja dhe përqafoni ato me gjithë dashurinë tuaj.. Energjia e dashurisë që na dërgon mendime dhe mesazhe pozitive ndryshon strukturën molekulare të trupit tonë.. . Pa marrë parasysh se sa ndonjëherë mendja na tradhton duke na thënë të kundërtën ... Ne e vëzhgojmë me vetëdije punën tonë shëruese pa gjykim ... thjesht sepse secili prej nesh ka potencial hyjnor ... Dhe ne jemi të vetmit që mund ta aktivizojmë atë ... Besoni se universi ju mbështet në çdo vendim që merrni Me vetëdije ... Pyetni gjithçka ashtu siç dëshironi të jetë ... dhe mos u shqetësoni se si do të vijë ... Inteligjenca universale tashmë po merret me këtë ... Ki besim! ✨
(La ciencia de la vibracion)
Në shqip by Lauri
 
Të jemi versioni më i mirë i vetes.
Sepse? Për kë?
Por mbi të gjitha "më mirë bazuar në çfarë?" Ju nuk duhet të përpiqeni shumë për të pasur një jetë të lumtur. Nuk duhet ta detyroni veten të jeni të qetë në situata komplekse. Ju nuk duhet të përpiqeni të kuptoni diçka që nuk është e qartë për ju. Këto janë të gjitha idealet e ju që bërtisni në anën tjetër të një qëllimi që nuk ndalet së larguari.
Duhet të vish të të takosh. Nëse je i mërzitur, nëse je i zhgënjyer, nëse je i trishtuar, kjo është mirë. Dhe ndaloni këtë koncept negativ të vuajtjes. Jeta nuk është asgjë më shumë se një përvojë, një provë për të testuar jo ndërgjegjen, por Egon tuaj.
Është si të mbrohesh nga një hologram me një shpatë që peshon më shumë se ti: nuk je në luftë; nuk ka asnjë armik të pakapërcyeshëm para jush.
Uluni dhe heshtni: lëreni Hijen të të marrë për dore dhe të të çojë në luginën e Shpirtit.
IMG_20220930_055703.jpg
(Mario Bucci)
Në shqip by Lauri 👍
 
Rregullat e lojës.
IMG_20221005_195505.jpg
-1% kontrollojnë botën.
-4% janë kukulla të 1%-it.
-90% janë në gjumë.
-5% përpiqen të zgjohen 90%-in.
-1% përdor 4%-in për të parandaluar 5%-in në zgjimin e 90%-it 🤷
 
Ne jemi të lindur për të qenë magjistarë, zhgënjyes, vizionarë me pasion, dashamirës të shpirtit dhe paladinëve të tij besnikë, jemi bërë nga e njëjta substancë si ëndrrat, jemi mite, legjenda të mbushura me magji, por një magji e vetme na mban të burgosur. brenda hapësirave të kufizuara të ndjenjës së objektivitetit të gjërave, kafazit të materializmit. Dhe ne nuk dalim që andej se kemi frikë. Na bënë të besojmë se jashtë këtij kafazi është errësirë. Ajo errësirë në fakt, është drita e qartë e shpirtit, por ne nuk mund ta dimë derisa të dalim jashtë.
IMG_20221007_050228.jpg
J. Hillman
Në shqip by Lauri 👍
 
"Nëse jemi të pushtuar nga ankthi dhe depresioni, me siguri, në ekzistencën tonë ne japim shumë hapësirë për arsyen dhe rutina ka pushtuar ëndrrat e shpirtit. Në fakt, shpirti nuk e di se çfarë është ankthi, sepse adhuron të panjohurën dhe dëshiron ndryshimin; ai nuk e njeh depresionin, sepse jeton në gëzim dhe me shpresën e një të nesërme më të lirë dhe më të lumtur. Mendja, nga ana tjetër, është e rrënjosur me gjithë forcën e saj në letrat me vlerë false si mirëqenia, puna, suksesi. Nëse mungon ndonjë nga këto siguri, ne mbetemi të zhvendosur, nuk mund të çlirohemi lehtësisht nga ato zinxhirë, jemi të mbërthyer në të kaluarën dhe nuk vlerësojmë potencialin për hapje të re ndaj jetës dhe ndryshimit. Ne nuk jemi në gjendje të rrjedhim në të tashmen. Nëse heqim fuqinë e kontrollit nga mendja, ne e çlirojmë veten nga ankthi dhe depresioni dhe i japim hapësirë shpirtit" ♨️
IMG_20221005_092308.jpg
Në shqip by Lauri 👍
 
"Ka mjaftueshëm energji elektrike në tokë për t'u bërë një diell i dytë. Drita do të shkëlqejë rreth ekuatorit, si unaza rreth Saturnit. Në Kolorado Springs, unë ndriçova Tokën me energji elektrike. Gjithashtu, ne mund ta ndriçojmë atë me energji të tjera, si p.sh. energjia pozitive mendore. Energji të tilla janë të dukshme në muzikën e Bach ose Mozart, ose në vargjet e një poeti të madh.
Brenda tokës ka energji gëzimi, paqeje dhe dashurie; me një lule që rritet nga toka, dhe ushqimi që marrim prej tij dhe gjithçka që e bën njeriun të banojë në atë zonë të veçantë.

Kalova disa vite duke kërkuar se si kjo energji mund të ndikohej nga njerëzit. Bukuria dhe aroma e trëndafilave mund të përdoren si ilaç, dhe rrezet e diellit si ushqim. Shumë njerëz më quajnë ëndërrimtar, duke qeshur me idetë e mia.
Bota jonë është plot me njerëz sipërfaqësorë.
Koha do të më gjykojë."
Evidenza-sito-2-2-07ece70e.jpeg
Nikola Tesla
 
“Por si mund të jemi të lirë të shikojmë dhe studiojmë të vërtetën kur mendjet tona që nga lindja deri në vdekje janë të rregulluara nga një kulturë e veçantë në modelin e kufizuar të vetes sonë?
Për shekuj jemi të kushtëzuar nga kombësia, kasta, klasa, tradita, feja, gjuha, arsimi, letërsia, arti, zakonet, zakonet, propaganda e të gjitha llojeve, presionet ekonomike, nga ushqimi që hamë, nga klima në të cilën jetojmë, nga familja jonë, miqtë tanë, përvojat tona, çdo formë ndikimi që na vjen në mendje dhe për rrjedhojë reagimet tona ndaj çdo problemi kushtëzohen.
A je i vetëdijshëm që je i kushtëzuar?
Nëse duam të zbulojmë se çfarë është e vërtetë, duhet të jemi plotësisht të lirë nga të gjitha fetë, nga të gjitha kushtëzimet, nga të gjitha dogmat, nga të gjitha besimet dhe nga çdo autoritet që na shtyn të konformohemi; që në thelb do të thotë të jesh plotësisht vetëm dhe kjo është shumë e vështirë. Nuk është një argëtim i së dielës në mëngjes, ku bëni një udhëtim të këndshëm dhe uleni nën pemë për të dëgjuar disa marrëzi.
Problemi ynë është se si ta çlirojmë mendjen nga çdo kusht, jo si ta kushtëzojmë më mirë. a e kuptoni?
Shumica prej nesh janë në kërkim të kushteve më të mira. Vetëm një mendje e lirë mund të zbulojë të vërtetën, realitetin, i cili është përtej projeksioneve mendore.
Pra, është e rëndësishme të njohësh veten. Vetë-njohja është fillimi i mençurisë. Të njohësh veten do të thotë të vëzhgosh atë që mendojmë, atë që ndjejmë, jo vetëm sipërfaqësisht, por me vetëdije të thellë të asaj që është, pa dënuar, pa gjykim, pa vlerësim apo krahasim. Provoni dhe do të shihni vështirësinë e jashtëzakonshme për një mendje të përdorur për shekuj për të krahasuar, dënuar, gjykuar dhe vlerësuar, ndaloni të gjithë këtë proces dhe thjesht vëzhgoni atë që është. E rëndësishme është të kuptosh vetë, jo nëpërmjet drejtimit të të tjerëve, përmbajtjen totale të vetëdijes, e cila është e kushtëzuar, e cila është produkt i shoqërisë, fesë, ndikimeve të ndryshme, përshtypjeve, kujtimeve, të kuptosh të gjitha këto kushte dhe të jesh i lirë nga ato..
Po them ta njohësh veten gjithnjë e më thellë, ta shohësh veten ashtu siç je në të vërtetë, gjë që askush nuk mund ta mësojë; dhe nuk mund ta shihni veten ashtu siç jeni në të vërtetë nëse jeni të lidhur nga besimet, dogmat, besëtytnitë dhe frika."
Jiddu_Krishnamurti.jpg
Jiddu Krishnamurti
Në shqip by Lauri 👍
 
Duke pa këtë videon, pak pas min 5.32 mu kujtu kjo tema jote 😁

ps.
Shpresoj të hapet direkt ke pjesa e duhur

 
Jung nga besimi ishte gjithmonë i profilit të krishterë protestant, megjithatë ai kishte një interes për shumë kultura të tjera fetare. Vizioni i tij është i tipit gnostik (💛👌by Lauri) dhe panteist, me ndikime të dukshme neoplatonike.
Ai pretendoi se nuk besonte asgjë nga besimi tradicional, gjithashtu se çdo gjë që dinte "e dinte nga përvoja".
images (6).jpeg
Pra për Zotin: "Gjithçka që kam mësuar në jetë më ka çuar hap pas hapi drejt besimit të palëkundur në ekzistencën e Zotit. Unë besoj vetëm në atë që di nga përvoja. Kjo e nxjerr besimin tradicional jashtë rrugës. Kështu që unë nuk besoj në ekzistencën e Zotit për besim: Unë e di që Zoti ekziston".

Në Librin e Kuq, Jung ilustron konceptin e tij për Zotin: në vitet e eksperimentimit mbi veten e tij ai kishte ndërtuar një Zot personal, një pasqyrim i përmbajtjes së pavetëdijshme: "Unë duhet të çliroj Veten time nga Zoti, pasi Zoti që kam njohur është më shumë se dashuria, është gjithashtu urrejtje; është më shumë se bukuri, është gjithashtu neveri; është më shumë se mençuri, është gjithashtu absurditet; më shumë se forcë, është gjithashtu pafuqi; më shumë se kudo prani, është gjithashtu krijesa ime."

Më pas, duke përsëritur konceptin me "Unë nuk kam nevojë të besoj në Zot, sepse di që Ai është", ai gjithashtu i shkroi një letër The Listener, në të cilën sqaron se çfarë do të thotë:
"Unë e di që ekziston një Zot i vendosur (Zeusi, yahweh, Allahu, Zoti Trinitar, etj.)", por përkundrazi:" Unë e di që jam përballur qartë me një faktor në vetvete të panjohur dhe se Unë e quaj Zotin në consensu omnium ... Meqenëse di për një përplasje me një vullnet më të lartë në sistemin tim psikik, unë njoh Zotin dhe nëse do të doja të guxoja hipostatizimin e paligjshëm të idesë sime në vetvete, do të thosha : Unë njoh një Zot përtej të mirës dhe të së keqes që është po aq në mua sa në çdo vend jashtë meje."

(C.G. Jung, Opere, vëll. 11 °: Psikologjia dhe feja, f. 487)
Në shqip by Lauri 👍
 
Vetëkufizimi 🤷

Morpheus: "Unë mund t'ju tregoj vetëm pragun, por ju jeni ata që duhet ta kaloni".
IMG_20221015_113853.jpg
Ju nuk mund të ndihmoni njerëzit që nuk duan të ndihmohen.
Do të thotë që nuk mund të shkosh nëpër dyer për të tjerët. Dhe, edhe nëse keni fuqinë për ta bërë atë, kjo nuk do t'i bëjë ata njerëz më të fortë për të marrë një hap përpara, por më të dobët dhe më të mashtruar.

A jeni bërë i fortë për të tërhequr njerëzit për një vendim që nuk e duan?
Dëshironi t'i shtyni njerëzit të kalojnë dyert e tyre pa meritokraci?
Fuqinë që keni fituar, duhet ta përdorni për t'i ndihmuar njerëzit të kalojnë nëpër dyert e tyre dhe nëse nuk e bëjnë, lëreni të qetë sepse është zgjedhja e tyre.
Bëni hapat tuaj dhe lërini të tjerët në të njëjtën vendim zgjidhje!
Nuk ka asgjë të keqe me asnjë nga këto. Secili e “realizon” veten në bazë të zgjedhjeve që merr.🙃🙂🤷
 
“Njohuria universale mund t'u zbulohet vetëm vëllezërve tanë që janë përballur me sprovat tona.
IMG_20221015_080332.jpg
E vërteta duhet të matet sipas intelektit; e maskuar për të dobëtit, gjë që do t'i bënte njerëzit të çmendur.
Të fshehur nga të ligjtë, të cilët mund të kapnin vetëm disa copëza nga të cilat do të bënin një armë vdekjeprurëse.
Mbylle të vertetën në zemrën tënde dhe lëre të flasë nëpërmjet veprave të tua.”
(Hermes Trismegistus)
Në shqip By anunnak 👍
 
"Ajo që është jashtë është edhe brenda; dhe ajo që nuk është brenda nuk është askund. Për këtë, udhëtimi nuk është i nevojshëm. Nëse dikush nuk ka asgjë brenda, ai kurrë nuk do të gjejë asgjë jashtë. Është e kotë të shkosh dhe të kërkosh në botë atë që nuk mund ta gjesh brenda vetes"
IMG_20221015_213342.jpg
(Tiziano Terzani)
 
"Të gjitha fetë me perënditë, gjysmëperënditë, profetët, mesiat dhe shenjtorët e tyre janë produkt i mendimeve dhe besueshmërisë së njeriut që ende nuk ka arritur zhvillimin dhe kuptimin e plotë të fuqive të tij.
Ne jemi të gjithë Zot, por nuk jemi të vetëdijshëm për këtë, kur të ndërgjegjësohemi do të mund të tundim edhe malet"
Shiko fotografinë 1937555
Laur, une jam rob Zoti, kete ta deshmoj me argumente? E ti si ma deshmon qe je Zot?
 
Laur, une jam rob Zoti, kete ta deshmoj me argumente? E ti si ma deshmon qe je Zot?
Nqs ke aq horizont, përgjigjen e Ke një post më sipër-112..🤷

Në mua janë të dy, Zoti dhe djalli..Varet me kë unë rri më tepër 😇😁
 
“Mos u mundoni të përkulni lugën. Eshte e pamundur.
Në vend të kësaj, përpiquni të bëni të vetmen gjë të mençur: arrini tek e vërteta.
E vërteta është se luga nuk ekziston.
Atëherë do të kuptoni se nuk është luga që përkulet, por jeni ju vetë!”
IMG_20221025_080312.jpg
Matrix
 
"Kushdo që të jeni që keni ndërmend t'i kushtoheni kësaj Shkence, mbani në zemrën tuaj një doktrinë kaq sublime, fshihni me qëndrueshmëri të patundur, mos guxoni të flisni për të.
Sepse, tha Merkuri, është një ofendim për fenë t'i besosh mendime jofetar masave të fjalëve mbarsur me madhështinë hyjnore. Dhe Platoni ndaloi të zbuloheshin në mesin e njerëzve sekretet që përmbanin misteret.
Pitagora dhe Porfiri gjithashtu i detyronin dishepujt e tyre të mbanin sekretet për fenë, dhe Orfeu kërkohej nga ata që nisën ceremonitë e gjërat e shenjta betimin për heshtje, për të parandaluar që sekretet e fesë të arrijnë në veshët profane”.
IMG_20221026_133009.jpg
"De Occulta Philosophia"
Cornelius Agrippa (1486-1535).
 
Feja nuk është vetëm një, ka me qindra të tilla.
Spiritualiteti është një.
Feja është për ata që flenë.
Spiritualiteti është për ata që janë zgjuar.
Feja është për ata që kanë nevojë që dikush t'u thotë se çfarë të bëjnë dhe duan të udhëzohen.
Spiritualiteti është për ata që i kushtojnë vëmendje zërit të tyre të brendshëm.
Feja ka një sërë rregullash dogmatike.
Spiritualiteti ju fton të mendoni për gjithçka, të vini në dyshim gjithçka.
Feja kërcënon dhe frikëson.
Spiritualiteti ju jep paqe të brendshme.
Feja flet për mëkatin dhe fajin.
Spiritualiteti ju thotë: "Mësoni nga gabimi...
Feja shtyp gjithçka, të bën të rremë.
Spiritualiteti kapërcen gjithçka, të bën të vërtetë!
Feja nuk është Zot.
Spiritualiteti është gjithçka dhe prandaj është Zoti.
Feja shpik. Spiritualiteti zbulon.
Feja nuk heton dhe nuk bën pyetje.
Spiritualiteti vë në dyshim gjithçka.
Feja është njerëzore, është një organizatë me rregulla.
Spiritualiteti është Hyjnor, pa rregulla
Feja shkakton ndarje.
Spiritualiteti është shkaku i Bashkimit.
Feja ju kërkon që të besoni.
Spiritualiteti duhet të marrësh
Feja ndjek porositë e një libri të shenjtë.
Spiritualiteti kërkon të shenjtën në të gjithë librat.
Feja ushqehet me frikë.
Spiritualiteti ushqehet nga besimi dhe besimi.
Feja të bën të jetosh në mendime.
Spiritualiteti ju bën të jetoni në vetëdije...
Feja ka të bëjë me të bërit.
Spiritualiteti ka të bëjë me Qenien.
Feja ushqen egon.
Spiritualiteti na bën të kapërcejmë
Feja na bën të heqim dorë nga bota.
Spiritualiteti na bën të jetojmë në Zotin, mos hiqni dorë prej Tij.
Feja është adhurim.
Spiritualiteti është meditim.
Feja ëndërron lavdinë dhe parajsën
Spiritualiteti na bën të përjetojmë lavdinë dhe parajsën këtu dhe tani.
Feja jeton në të kaluarën dhe të ardhmen.
Spiritualiteti jeton në të tashmën.
Feja përmban kujtesën tonë.
Spiritualiteti çliron ndërgjegjen tonë
Feja beson në jetën e përjetshme.
Spiritualiteti na bën të vetëdijshëm për jetën e përjetshme.
Feja premton pas vdekjes.
Spiritualiteti është gjetja e Zotit brenda nesh gjatë jetës sonë.
Ne jemi qenie njerëzore që kalojmë ... 🙏🙏🙏 OtherPlanet
(Enzo Palomba)
Në shqip By Lauri 👍
 
“Njeriu mund të lindë, por për të lindur duhet së pari të vdesë dhe për të vdekur duhet të zgjohet së pari.
Nuk mund të ketë rilindje pa një natë të errët shpirti, një asgjësim total të gjithçkaje që besonit dhe mendonit se ishe."..🙃🤔🙂
IMG_20221029_120353.jpg
Hazret Inajat Khan
 
"Koha është vetëm një iluzion i prodhuar nga vazhdimësia e fazave tona të vetëdijes përgjatë rrugës sonë, përmes përjetësisë së përjetshme.
FB_IMG_1667039262287.jpg
H. Blavatsky
 
Top