Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Kete te soul une e bej si turli dmth patate,kunguj,patellxhan,domate,piperka etj me ereza por ne fund i hedh copa djathi persiper tepsise kurse me kos e me miell se dija,kshu qe do e provoj ndonjehere...Bej ne fakt por speca te kuq a jeshil ose te prere ose sic jane te skuqur me gjize ose me djath zakonisht.. :)

Nje recete e lehte dhe qe sdo shume mund e kohe pa hapur pete per te bere byrecka...

Per brumin:
1 kuti te vogel kos
1 flixhan vaj
1 pako miell qe fryhet (μπέικιν πάουντερ)
1 luge margarine
1 lucke kripe
550 gr miell

Per mbushjen:
300 gr djath
2 veze
15682-tiropitakia-se-5-leptakia-by-pavlidou-sofia.jpg

Nderkoh pergatitja eshte fare e thjeshte...te gjitha keto i bashkoni bashke,e punoni brumin derisa te formohet nje maze .Ne nje tepsi ku keni vendosur leter kunder djegies ose ngjitjes vendosni me luge ose dore (si ju volet) copa te brumit te punuar (si ikona me siper) dhe i vini ne furre te piqen..Sapo marrin nje ngjyre floriri te verdhe jane gati dhe pervecse eshte nje menyre e lehte qe sdo shume kohe,mund tu jepni e femijeve per ne shkolle...
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Une sot bera nje te shpejte e te lehte si per vere.

gjys kg speca te kuq prijini me copa tvogla dhe skuqini.

pastaj grini nje kokerr qe.pe. skuqini dhe shtojini 2 domate te grira. Pasi i skuqni bashkojini me specat dhe shtrojinni ne tepsi. Merrni nje got te madhe kos hidhni njenluge miell dhe dy kokrra veze. Trazojini dhe hidhjani specave siper. Pqeni me fure per 40 min le te themi dhe ualaaa... sh e lezetshme del :) kjo mund tbehet dhe me kumguj patellxhane por sot e bera me speca une.
Po ti e gjete me ba speca ne ramazan alol meny e thjesht dhe e lezetshm per mas ramazani me ba..paramendo me kan dhe specat e djegz
Tregom ca me ba per syfyr ti ndonje ushqim ...se vallaj ne dilem jam⁉️⁉️

P.s un sot bera makarona alla italjanshe siq me ka mesu tezja..
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Po ti e gjete me ba speca ne ramazan alol meny e thjesht dhe e lezetshm per mas ramazani me ba..paramendo me kan dhe specat e djegzëë
Tregom ca me ba per syfyr ti ndonje ushqim ...se vallaj ne dilem jam⁉️⁉️

P.s un sot bera makarona alla italjanshe siq me ka mesu tezja..

Po jo se spevat e kuq i kidha nga ato qe mbusjen e i preva copa sh te vogla nuk djegin. :D

sa per syfyr. Une buk e gjap e djath ha :P. Domate tranguj . Sme ka lene mendja tgatuaj pik mjesi
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Po jo se spevat e kuq i kidha nga ato qe mbusjen e i preva copa sh te vogla nuk djegin. :D

sa per syfyr. Une buk e gjap e djath ha :P. Domate tranguj . Sme ka lene mendja tgatuaj pik mjesi
Vetem mos me shaj soul lol

Ja darka ime mbrem.. e bera menyn se solle ti vetem se i shtova dhe kofsh pule??image.jpg
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Vetem mos me shaj soul lol

Ja darka ime mbrem.. e bera menyn se solle ti vetem se i shtova dhe kofsh pule??Shiko fotografinë 27743

pul fshti esht? se kofsha qeka gjith ajo. pulat e dyqanit sikur jane te vogla lol

me speca e bere ti? apo vec kos e vez e miell? mir duket por e prisje mir te shkreten :P
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

pul fshti esht? se kofsha qeka gjith ajo. pulat e dyqanit sikur jane te vogla lol

me speca e bere ti? apo vec kos e vez e miell? mir duket por e prisje mir te shkreten :P


Me gjitha ato se ke then ti,perveq mishin se ja shtova dhe u be fantazi?

P.s jojo nuk eshte pul fshati po qyteti lol

Ja dhe llazanjet se bera mbrem per syfyr?
image.jpg
 
Meqe ra fjala @Senseo , un keto receta mesa mbaj mend i kisha postuar ne nje kategori tjeter edhe jo ne kete kategori "gatime te shpejta" edhe e dyta ishin gati 8 receta ketu jan vetem 4 , perse mi kini fshir edhe perse mi keni spostuar ketu recetat ?
 
Rose e mbushur:

Shiko fotografinë 1699204

1 rosë e plotë (2 kg)
2 patate
2 patate të ëmbla
2 ftonj
1 qepë
1 thelb hudhër
2-3 L.g vaj ulliri
1 limon leng dhe pak lekur te grir
50 g verë e bardhë
kripë
piper
2-3 degëza rozmarine, të freskëta + shtesë për t’u servirur


Për mbushjen:
2 L.g vaj ulliri
1 qepë
1 thelb hudhër
2 karota
1 tuf selino e pastruar mir nga fijet
100 g gështenja, të ziera dhe të copëtuara
150 g oriz
400 g leng nga perime te ziera
1 limon leng dhe pak lekur te grir
1 L.k trymzë të freskët
1 L.k rozmarinë, të freskët
½ spec chilli
kripë
piper
50 g Rrush të kuq i that
50 g fara pishe, të pjekura

Nxehim furren ne temperature 180°C , Lajme mir rosen jasht dhe brenda edhe e thajm me leter kuzhine.
Pergatisim mbushjen:
Ne nje tigan hedhim pak vaj ulliri ne flak mesatare , hedhim hurdhren , karrotat , selinon , geshtenjat dhe i skuqim per 8-10 minuta derisa te zbuten.
Shtojme orizin dhe vazhdojme skuqjen per 2 minuta , me pas hedhim lengun e perimeve , limonin e grir , lengun e nje limoni , trymzen , rozmarinen , specin chilli , krip , piper edhe i trazojme me shpatull. Sapo te ken pir ujin e heqim nga zjarri edhe hedhim rrushin dhe farat e pishes edhe e lem menjane per te mbushur rosen.

Pergatisim Rosen:
Pastrojme dhe presim patatet normale dhe patatet e embla , ftonjet ne copeza te medhaja , qepen e prer ne 4 pjes , hurdhren ne fleta te holla edhe i vendosim ne nje tepsi. Me nje luge fillojme mbushim rosen me mbushjen qe pergatitem me par edhe i lidhim kembet ne menyre qe mos te dali mbushja. Vendosim rosen ne tepsin siper patateve qe vendosem ne tepsi , hedhim siper roses dhe ne tepsi vajin e ullirit , lengun e limonit , limonin e grir edhe veren .
Hedhim kripen , piperin edhe rozmarinen edhe mbulojme tepsin me leter kuzhine dhe leter alumini edhe e pjekim ne furre per 1 ore e 30 minuta ,mr pas heqim letren e aluminit dhe letren e kuzhines edhe vazhdojme e pjekim per 30 minuta te tjera , e servirim me rozmarin te fresket.


@Senseo te befte mire ??
Sa do doja dhe une ta shijoja realisht jo vetem ne foto,por cte bejme ,mundesite kaq jane:plollollollol
 
Sa do doja dhe une ta shijoja realisht jo vetem ne foto,por cte bejme ,mundesite kaq jane:plollollollol
Ti si gjirokaste me kaq gjera han nje muaj jo me ti besh per nje drek ?????
 
  • Mërzi
Reactions: Ivy
@Empire per inat e ben ti tani :(
Jo se bej per inat por po pyes perse postimet e mia jan transferuar ketu edhe perse me shum se gjysma kane humbur , tani un sdi ku te drejtohem edhe nuk po te drejtohem posacerisht ty por si staf pa perjashtim , po ka ndonje pergjigje mir nese ska ok
 
Jo se bej per inat por po pyes perse postimet e mia jan transferuar ketu edhe perse me shum se gjysma kane humbur , tani un sdi ku te drejtohem edhe nuk po te drejtohem posacerisht ty por si staf pa perjashtim , po ka ndonje pergjigje mir nese ska ok
Pikerisht nga bashkimi i dy forumeve ka ndodhur kjo gje. Asgje tjeter:).
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)



ej tu bello....flm per qoftet...mmm lepin gishtat te shpis time se skisha hedhur dhe shume erza se un e mbysja me erza qoften :D
RIP zemer ! ? ne cdo parajse qe te jesh!
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)

Caj mali me limon e mjalt

5 dege caj mali nga ai i sivjetshmi, preferohet nga ai i zagorise
Gjys qillo uje fushe i klorifikum
1 xhezve full alumin
1 luge gjelle mjalt kodheli ose llogaraje
1 gjys kokerr limon baceje

Shtim me zore ujtin tek xhezvja, i fusim mren deget e cajit pasi i kemi thy me spate 3-4 here
Nezim zjarrin e bojme flak sa te ngrihet avulli perpjete
Mbeshtesim xhezven mbi zjarr ene presim tbehet uji si ngjyr caji
I rasim lugen me mjalt dhe limonin ene e pim ne xhezve direkt
@Marla ke qene me grip atehere ti e ma men ? ?
 
Titulli: Menu e thjeshte (gatime te shpejta)



Lossto, atje ke ishulli ku je ti kam pershtype se nuk pagu energji... kshuqe te duhet vetem nga ato pjatat qe nizen flak fare lool, nga ato ka sa te dush edhe ketu ne forum, por jan icik te perdorme, nese kerkon lluks pasnej do te shofesh ihere anej nga lulishtja ose nga xhelateri Cela, gjate sezonit te veres se tashi ne dimer rralle gjen mall... po qe shif edhe nga piaca ke 2 kullat se aty mlidhet pjata modhe...! E ka pas dit WXP-ja ket pune ! Lol

Persa i perket pikes 2, meqenese po flasim per gatimin, nga pikpamja inxhinieriko- fizike, avulli ose afshi shterojne vetem me bivalenca reaksionesh kimike, te komponenteve qe marin pjese ne reaksion ( lengjet ), pra po pati shume lengje sdel kollaj avulli, celesi qendron ne komponentin e temperatures dhe aftesite e ngrohesit, po kishe takat ti coje 101grade ene e dehidraton fare , Shqip- i than palcen, e shplan.

Por sipas mendimit tim modest per nje ushqim te shendetshem e plote shije me mire eshte mos te shteroje kurre avulli lool.
@WxP ... @LoSsT paska gjet pjaten ndiz-fik qe spo duket n qarkullim ?
 
lool

Kam 1 menu te thjeshte fare

1. Hap frigoriferin
2. Nxjerr domaten
3. Ha domaten

Iku vakti i darkes lool
Une i dua bio ti kepus me goje ? 00:12 ora jemi n regull :P
 
Ngaqe pash listen thoshte
1 kastravec
2 trangull
3 kaq
Thash bravo edhe si dukej kafshes
????????????
Ti
Gjith listat ashtu te duken ... me duket mua, se une ke marla vec domatet shof edhe fruta po ato si them se i turren krokodilet...
Marlush o buz ?
 

Konkursi Letërsisë

  • Jeta pa ty

    Votat: 6 46.2%
  • Simfonia e bisedave tona

    Votat: 2 15.4%
  • Bora e parë

    Votat: 3 23.1%
  • Larg

    Votat: 2 15.4%
Back
Top