Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Fileto vici me piper jeshil

filetto_pepe_verde.jpg

Per 2 persona

2 fileto rreth 150 gr secila
100 gr pana
1 spruco konjak (afersisht nje gote rakie)
1 luge senape
1 luge gjalp,
piper kokerr 2 luge kafeje plot



1.Piperin e vendosim ne nje pjate te ceket dhe vendosim filetot lart,duke i shtypur me dore me qellim qe te futen brenda kokrrat. nga te dyja anet. (i ngjeshim pak me pellemben e dores

2.Ne nje tigan,mbasi ka shkrire mire gjalpi hedhim filetot dhe i japim ngjyre nga te dyja anet per 5 min

3.Shtojme konjakun,dhe e trazojme per 1 min,(ketu kujdes nga flaka qe mund te marri tigani,moderoni zjarrin) Shtojme senape dhe i trazojme me ngadale,deri sa te behet nje mase,- Shtojme panen ..provoheni per kripe!

4.I leme per 10 min me zjarr te ulet duke i kthyer nga te dyja anet



Ps: kujdes mos thahet salca,po pati nevoj per nje filxhan uje hidhjani :) ndersa disa kokrra te piperit i shtypni pak qe te leshojne aromen ne salce.
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Fileto vici me piper jeshil

E pastaj mbasi kemi ngren peshohemi se sa shtuam :P buono :)
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%
Back
Top