Fileto vici me piper jeshil

filetto_pepe_verde.jpg

Per 2 persona

2 fileto rreth 150 gr secila
100 gr pana
1 spruco konjak (afersisht nje gote rakie)
1 luge senape
1 luge gjalp,
piper kokerr 2 luge kafeje plot



1.Piperin e vendosim ne nje pjate te ceket dhe vendosim filetot lart,duke i shtypur me dore me qellim qe te futen brenda kokrrat. nga te dyja anet. (i ngjeshim pak me pellemben e dores

2.Ne nje tigan,mbasi ka shkrire mire gjalpi hedhim filetot dhe i japim ngjyre nga te dyja anet per 5 min

3.Shtojme konjakun,dhe e trazojme per 1 min,(ketu kujdes nga flaka qe mund te marri tigani,moderoni zjarrin) Shtojme senape dhe i trazojme me ngadale,deri sa te behet nje mase,- Shtojme panen ..provoheni per kripe!

4.I leme per 10 min me zjarr te ulet duke i kthyer nga te dyja anet



Ps: kujdes mos thahet salca,po pati nevoj per nje filxhan uje hidhjani :) ndersa disa kokrra te piperit i shtypni pak qe te leshojne aromen ne salce.
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Fileto vici me piper jeshil

E pastaj mbasi kemi ngren peshohemi se sa shtuam :p buono :)
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 5 21.7%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 2 8.7%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 4.3%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 4 17.4%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 2 8.7%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 3 13.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 6 26.1%
Back
Top