Zgjedhjet vendore 2023

(Shkruan: Kreshnik Osmani)
Pas falimentimit të bankave të Amerikës “Silicon Valley Bank”, sot Deutsche Bank që është dhe njëra ndër bankat më të fuqishme në Evropë dhe në Gjermani shkon pikiadë ne BURSE. Ndërhyn amerikania JP Morgan për ta shpëtuar. Brenda dy javëve 5 banka nga më të fuqishmet në Amerikë, Gjermani dhe Zvicër, kolapsojnë dhe kjo ka bërë që paratë të transferohen në Azi tek vendet e konsideruara më të sigurta si Singapori, Hong Kong dhe Kina.
Që botën po përpiqen ta kalojnë në Azine Qendrore dhe te larget kete ka disa vite që e flasim, por që nuk e kisha besuar se do të lëvizë kaq shpejt. Nën dritën e këtyre zhvillimeve kuptoni edhe teatrin e zgjedhjeve në Tiranë. Zgjedhjet janë të kapim ndonjë lek për militantët e partisë që të shtyjmë ditët derisa të marrim vesh sesi do të shkojnë zhvillimet në lojën e madhe.
Hapni sytë të organizojmë mbrojtjen e vendit nga stuhitë e mëdha, me ata që ju kanë dhënë prova përgjatë viteve sepse kur të bjerë kriku mbi të cilin qëndron makina pa rrota e Shqipërisë, mjerë kë do të zerë përfund. Zgjedhjet lokale i gëzofshi dhe kapni ndonjë plackë të shtyjmë sa të shtyjmë, sepse rezultati i tyre është përcaktuar në tavolinë, nga Paria e Tiranës që po mbajnë njëri tjetrin fort, që kur të bjerë kriku mos t’i zerë përfund.
Boten e drejtojne bankat miq, mos degjoni perrallat e listave te ketyre. Keta kane hall te kapin ndonje 100 mije leksh per militantet me keshillat bashkiake dhe te bejne ndonje dallaver me tenderat e bashkive qe te punojne per zgjedhjet e ardhshme. Ne kemi hall tjeter..
Po ju presim…
Vijon…
 
  • Më pëlqen
Reactions: Ele
Jemi mire perderisa e votojme kete qe po shfaros rinine jemi shume mire...do arrijme ne ato nivele ku sdo jete me njeri per te vajtur ne pune.
 
(Shkruan: Kreshnik Osmani)
Konservatorët nuk shuhen kurrë sepse energjia e tyre buron tek lidhja më e fuqishme në ekzistencë, që është dashuria dhe besnikëria ndërmjet një burri dhe një gruaje, ashtu siç e deshi Zoti dhe e bekoi. Kjo është fuqia nukleare e vazhdimsisë që nuk ka fuqi, as teknologji, as fondacion në botë ta ndalë. Dielll në qiell, diell në zemër!
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Brenga ime dashuri

    Votat: 7 41.2%
  • 2-Botë e mjerë

    Votat: 4 23.5%
  • 3-Shitësja e farave

    Votat: 6 35.3%
Back
Top