Ushqimi i ngrirë mund të qëndrojë i freskët

E3

Anëtar i Nderuar
V.I.P

Shkencëtarët në bashkëpunim me industrinë ushqimore vazhdimisht janë duke studiuar kombinime të ndryshme të aditivëve të cilët do t’i ndihmojnë edhe ushqimit që qëndron i ngrirë një kohë të gjatë të ruajë kualitetin dhe pamjen fillestare.
f.1019111925482_m.jpg

Studiuesit amerikanë kanë identifikuar disa përbërës të cilët ruajnë shijen, aromën, ngjyrën, pamjen dhe vlerat ushqyese të produkteve të ngrira, si dhe pengojnë prishjen për shkak të lëkundjeve të temperaturës (gjatë lëvizjes prodhues-shitës-konsumator).

Përbërësit e studiuar pengojnë humbjen e lagështisë, krijimin e kristaleve të ujit në sipërfaqe dhe në brendi të produktit dhe de-emulgimin, ndërsa përbëhen prej kombinimeve të amidonit, emulgatorëve dhe produkteve që shkaktojnë mpiksje.
*Telegrafi*
 
po jam dakort...po mendoj se shum ushqime eshte me mire te konsumohen te fresketa....nje frut apo nje eprimi ngrire gjate shkrirjes humbet vitaminat-ngjyren-mineralet-proteinat...ha pak e sak....:ciaoo:
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 1 12.5%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 1 12.5%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 12.5%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 3 37.5%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 1 12.5%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 0 0.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 1 12.5%
Back
Top