sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Ushqimi i nënës dhe astma te fëmija
Fëmijët, nënat e të cilëve gjatë shtatzënisë kanë konsumuar kikirikë, arra ose lajthi, janë të prirë për 50% më tepër për të zhvilluar astmë, pohojnë shkencëtarët holandezë.
Hulumtuesit nga Universiteti i Utrechtit kanë studiuar shprehitë ushqyese të 4.000 shtatzënave dhe pastaj kanë përcjellë shëndetin e fëmijëve të tyre deri në moshën tetëvjeçare.
Sipas hipotezës së shkencëtarëve, alergjenët e fuqishëm në këto ushqime mund ta zhvillojnë prirjen ndaj alergjenëve te fetusi.
Studimi i tyre ka treguar edhe se konsumimi i shpeshtë i pemëve gjatë shtatzënisë, zvogëlon paraqitjen e astmës te fëmijët e tyre. Cdodite
Hulumtuesit nga Universiteti i Utrechtit kanë studiuar shprehitë ushqyese të 4.000 shtatzënave dhe pastaj kanë përcjellë shëndetin e fëmijëve të tyre deri në moshën tetëvjeçare.
Sipas hipotezës së shkencëtarëve, alergjenët e fuqishëm në këto ushqime mund ta zhvillojnë prirjen ndaj alergjenëve te fetusi.
Studimi i tyre ka treguar edhe se konsumimi i shpeshtë i pemëve gjatë shtatzënisë, zvogëlon paraqitjen e astmës te fëmijët e tyre. Cdodite