sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Ushqimi i nënës dhe astma te fëmija
Fëmijët, nënat e të cilëve gjatë shtatzënisë kanë konsumuar kikirikë, arra ose lajthi, janë të prirë për 50% më tepër për të zhvilluar astmë, pohojnë shkencëtarët holandezë.
Hulumtuesit nga Universiteti i Utrechtit kanë studiuar shprehitë ushqyese të 4.000 shtatzënave dhe pastaj kanë përcjellë shëndetin e fëmijëve të tyre deri në moshën tetëvjeçare.
Sipas hipotezës së shkencëtarëve, alergjenët e fuqishëm në këto ushqime mund ta zhvillojnë prirjen ndaj alergjenëve te fetusi.
Studimi i tyre ka treguar edhe se konsumimi i shpeshtë i pemëve gjatë shtatzënisë, zvogëlon paraqitjen e astmës te fëmijët e tyre. Cdodite
![Ushqimi_i_nenes_dhe_astma_te_femija.jpg](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fcdodite.com%2Ffotografite%2Fartikujt_foto410x%2FUshqimi_i_nenes_dhe_astma_te_femija.jpg&hash=69bbd8bc44e6884b7dc84d5b3f149815)
Hulumtuesit nga Universiteti i Utrechtit kanë studiuar shprehitë ushqyese të 4.000 shtatzënave dhe pastaj kanë përcjellë shëndetin e fëmijëve të tyre deri në moshën tetëvjeçare.
Sipas hipotezës së shkencëtarëve, alergjenët e fuqishëm në këto ushqime mund ta zhvillojnë prirjen ndaj alergjenëve te fetusi.
Studimi i tyre ka treguar edhe se konsumimi i shpeshtë i pemëve gjatë shtatzënisë, zvogëlon paraqitjen e astmës te fëmijët e tyre. Cdodite
![bosh.gif](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fcdodite.com%2Fimg%2Fbosh.gif&hash=eb31b71ee62ea3292ca66137a9ac8056)