Ushqimet e yndyrshme, pse na shijojnë aq shumë?

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Themelues
Patatet e skuqura, salçiçet, salcat ... disa njerëz kanë një pasion për këto yndyrna neutrale dhe ushqime me kalori të lartë, megjithëse përdorimi i tepruar i tyre, paraqet pasoja të rënda për shëndetin. Kjo është një “dashuri e lindur” në fakt, që është fshehur për fat të keq në ADN-në tonë.

Dhe prandaj, është kaq e vështirë për t’iu përmbajtur. Me pak fjalë, yndyrna është një nga shijet bazë të perceptuara në shijen tonë që në lindje. Edhe pse jo të gjithë janë dakort me këtë teori.

Një grup shkencëtarësh në Universitetin e Uashingtonit, në një studim të publikuar në "Journal of Lipid Research”, shpjegon se së bashku me fushat kryesore përgjegjëse për perceptimin shijeve si e ëmbla, e kripura, e hidhura etj, ka lindur edhe një fushë tjetër, që ka të bëjë me “të yndyrshmen”.

E pikërisht, fjala është për një gen të veçantë në ADN-në tuaj, CD36, që përcakton shijet yndyrore.

e.t/NOA
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Bëju.

    Votat: 11 40.7%
  • 2-Ankth mesnate.

    Votat: 3 11.1%
  • 3-Të dua ty.

    Votat: 8 29.6%
  • 4-Nje kujtim.

    Votat: 5 18.5%
Back
Top