Thenie te ndryshme.....

Kresha

A pretty face can never trick me
Screenshot_1.png
 

Kresha

A pretty face can never trick me
"Kur të shohësh dikë sesi tregohet koprrac ndaj anëtarëve të familjes, atëherë dije se veprat mes tij dhe Allahut i ka edhe më të këqija."
| Hasen El-Basriu |
 
Charlie Chaplin jetoi 88 vjet dhe la 4 mesazhe të rëndësishme gjatë jetës së tij:

1. Asgjë nuk është e përjetshme në këtë botë, madje as problemet tona.
2. Më pëlqen të eci në shi sepse atëherë askush nuk i sheh lotët e mi.
3. Një ditë e humbur në jetë është kur nuk qeshim.
4. Gjashtë mjekët më të mirë në botë janë: Dielli, Pushimet, Ushtrimet, Dieta, Vetëvlerësimi dhe Miqtë.

Qëndroni pranë tyre në të gjitha fazat e jetës dhe shijoni një jetë të shëndetshme. Jeta është vetëm një udhëtim. Kështu që jeto sot, nesër mund të mos jetë.
 

Rania

Antarë i Respektuar
Qëndrimi apo ikja e shumëkujt nga jeta jote është e lidhur me dëshirat e tyre më tepër se sa që është e lidhur me sjelljen tënde.
Mos harro se njerëzit sot, në masë të madhe, i vë në lëvizje interesi.
 

Monique

With or Without u
Ca thenie te duhura


Largohu nga njerëzit që të bëjnë të ndihesh keq, që të nënvlerësojnë!
Largohu nga sherret që kurrë s'kanë zgjidhje!

Largohu , mos u mundo më të kënaqësh njerez që se shohin e se njohin vlerën tënde!

Sa më shumë largohesh nga gjëra qe helmojnë shpirtin tënd, aq më i shëndetshëm e i lumtur do të jesh!
 

Kresha

A pretty face can never trick me
Transmetoht nga Ibën Abasi se ka thënë:

"Kur të përmendesh gabimet e shokut tënd, përmend gabimet e tuaja më përpara."
 

Yara

Njeriun,sa pak e gjej tek “Njeriu”
Dallimi i vetëm ndërmjet shenjtorit dhe mëkatarit është që çdo shenjtor ka një të kaluar dhe çdo mëkatar një të ardhme.
Oscar Wilde
 

Kresha

A pretty face can never trick me
Kur të humbasin parimet dhe vlerat njerëzore atëherë ndjehesh i turpëruar nga të qenit njeri...

132803878_3410450105751451_770848592301160261_n.jpg
 

Kresha

A pretty face can never trick me
اللّه تعالى، كيف يكون سوء الظّنّ باللّه؟ فأجاب: الوسوسة و الخوف الدّائم من وقع مصيبة، و ترقب زوال نعم اللّه تعالى! كلّ هذا من سوء الظّنّ بالرّحمن.


Është pyet Imam Shafiu (Zoti e mëshiroftë!), si është të mendosh keq për Zotin? Është përgjigjë: "Vesi dhe frika e vazhdueshme se do të të ndodhë diçka e keqe, dhe droja se begatitë e Zotit do të të largohen! Kjo është të mendosh keq për
 

Kresha

A pretty face can never trick me
"Forma me e mire e keshillimit ndaj te tjereve eshte suksesi ne keshillim ndaj vetes"

(Selam Bin Fehd El-Aude)
 

Kresha

A pretty face can never trick me
Abdullah bin Mes’ud (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) thoshte:

Vërtet (brezit tonë) na u vështirësua memorizimi i Kur’anit, por na u lehtësua praktikimi i tij. Më vonë, do të vijnë njerëz që do tu lehtësohet memorizimi i Kur’anit, por do tu vështirësohet praktikimi i tij.
|Tefsiri i Kurtubiut 1/40|
 

Kresha

A pretty face can never trick me
Mik i vёrtetё ёshtё ai tё cilit kur i kёrkon tё tё shoqёroj, nuk tё pyet se ku, por ngritet nё kёmbё dhe tё shoqёron.

( Ebu Hamid el-Gazali,
 

Kresha

A pretty face can never trick me
"Dysho ne te kuptuarit tend para se te dyshosh ne qellimet e te tjereve"

(Muhamed El-Ivadi)
 

Kresha

A pretty face can never trick me
Veper e mire eshte ajo veper, per te cilen ti nga askush nuk don te lavderohesh, pervec se nga Allahu
(Ali Ibn Ebi Talib r.a.)
 

Kresha

A pretty face can never trick me
"Imagjino sikur pas perfundimit te cdo dite te gjenim nga nje leter te varur ne dyert e shtepive tona, ku do te shkruheshin mekatet qe kemi bere gjate asaj dite, apo te na vinte ndonje porosi ne celularet tane, nga e cila do te informoheshim rreth gabimeve dhe leshimeve tona gjate dites, apo sikur mekatet, gabimet dhe leshimet tona te kishin arome kundermuese! A thua do te mund te qendronte ndokush i ulur afer nesh?! I lartesuar qofte Allahu xh.sh. , qe na i mbulon mekatet tona, andaj le te turperohemi para Tij!"

(Halild El-Bekir)

03-04-Shame-673x427.jpg
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
“ Në çfarëdo situate…
Mos lejo të zbehen ngjyrat e mirësisë së zemrës tënde…!”
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Gjëja më e rëndë është, ta këshillosh veten, kurse ajo më e lehta, ta këshillosh të tjetrin!!
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Ka te vegjel me zemer te madhe,qe si leviz era.
Ka dhe te mdhej me zemer te vogel,qe vene nga fryen era...
 

Delirium

No description ...
Mos harroni , se te gjithe ata qe takoni ne jete kane frike nga dicka , duan dicka dhe kane humbur dicka! ?
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Avantazhi i ndershmërisë është se ka shumë pak konkurenc
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
Mos prit nga secili me ta kuptuar udhëtimin tënd.
Sidomos nga ata të cilët kurrë nuk kanë ecur rrugës tënde.
 

Dasaaa

Antarë i Respektuar
''Nuk do mund të mbretërojë paqja mes njerëzve, nëse ajo nuk mbretëron në zemrën e çdonjërit.''
 
Top