Si të mbani mend gjithçka lexoni dhe mësoni?

reading-1024x682-1.jpeg

Është shumë e vështirë t’i mbani mend të gjitha gjërat që i keni lexuar dhe mësuar, por padyshim që është e mundshme. A mbani mend atë se çfarë keni mësuar në shkollë? Shumica nuk e mbajnë mend, dhe arsyeja prapa kësaj është se e kemi ushtruar trurin t’i mbajmë mend gjërat vetëm përkohësisht.

Bëhuni pozitiv/e

Kur jeni të shqetësuar apo stresuar, keni tendenca t’i harroni gjërat më lehtë. Mund të keni mësuar shumë, por e keni harruar një temë të tërë. E frikshme, apo jo?Është e rëndësishme t’i qëndroni besnik vullnetit për t’i mbajtur mend gjërat dhe ta ushtroni mendjen të qëndroj e qetësuar në çdo situatë.

Bëni gjumë të mirë

Nuk ka ndonjë dallim nëse qëndroni natën zgjuar dhe mësoni, pasi që mungesa e gjumit e rritë nivelin e shqetësimit dhe stresit, e kjo bën që t’i harroni të gjitha gjatë testit.

Theksoni gjërat e rëndësishme

Bëjeni një listë, apo theksoni mësimet më të rëndësishme.

Kjo do t’ju ndihmoj t’i rikujtoni më lehtë gjërat në provime dhe teste.

Gjithashtu, shënoni edhe gabimet që i bëni, pasi që kjo do t’ju rikujtoj të mos i përsëritni ato.

Parafytyroni gjërat

Është fakt që më lehtë i mbani mend gjërat kur i shihni. Prandaj, përpiquni t’i parafytyroni gjërat që i lexoni.

konica.al
 
S'ka nevojë për filozofi kjo, si të mbajmë mend gjërat që lexojmë.
Lexo me pasion, dhe kureshtje. Kur e shuan kureshtjen në diçka nuk e harron më..!
 
Perseritja nena dijes! 😁
Kësaj i thonë: si qeni që turret të kafshoj bishtin e tij dhe nuk e arrinë kurrë😄 do ngelesh gjithmonë me përsëritje 🤪
Ps. E përdor edhe unë nganjëherë këtë shprehje.
 
Truri njerzor eshte i programuar ti kaloje ne arkive cfare si duhet.
Sidomos ne disa pjese te jetes,ku intesinteti i detyrimeve,stresi,puna robotizmi pushton anen fizike dhe psikollogjike.
Atere truri jone na don ne me shume se ne trupin tone.
Ne kete forme ai aktivizon neuronet e ti te programimit te fshirjes,(kalimit ne arkivat e mendjes,ose te harreses)cfare nuk perdoret,cfare s`na duhet.etj etj.
Te njejtin parim ka dhe me kujtimet e trishta,dhimbjes etj etj,por ne keto raste ana biologjike e trupit tone eshte aq e motivuar te jete preh e tyre sa nuk e leme te veproje trurin ne formen e ti fiziologjike.
Por mendoj qe duke liruar pjese te turit nga ato qe e mbingarkojme ,arrijme te lirojme pjese te reja per informacionet e reja.
eh
 
Top