sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Shtate arsye qe trupi na “thote” qe duhet te hame edhe pse nuk kemi nevoje.
1. Koha e dites
Sapo vjen mesdita direkt mendja shkon tek te ngrenet, kjo gje eshte e shkaktuar nga rutina jone e perditshme, pra na eshte bere ves. Ne presim te hame mengjes dreke dhe darke sepse kete gje kemi bere ne keto orare ne 100 ditet e shkuara.
2. Pamja e nje ushqimi
Rezultatet e analizave te reagimit te trurit, kur nje person shikon nje ushqim qe pelqen dhe nje qe si pelqen jane shume te ndryshme. Trupi parapergatitet para se ushqimi te hyje brenda. Per kete arsye na “mbushet goja me leng” kur shikojme ndonje gje qe na pelqen.
3. Variacioni
Edhe pasi hame nje dreke apo darke te rende, gjithmone kemi pak vend per embelsire. Kjo gje ndodh sepse trupi ka nevoje per ushqim me variacion. Duke shtuar qofte edhe disa copa te vogla frutash ne sallate psh. mund te mashtrosh trupin te besoje se ti ke marre “dozen” e embelsires.
4. Aromat
Nuhatja eshte nje prej shqisave kryesore qe lajmeron trupin se nje ushqim eshte afer. Pasi kemi nuhatur dicka qe na pelqen, fillon prodhimi i insulines ne trup e cila na ben te kemi uri.
5. Alkoli
Megjithese studimet nuk kane zbuluar ndonje lidhje shkencore midis konsumimit te tij dhe ngrenies, eshte fakt popullor qe shume veta kur jane tape nuk kontrollojne dot se sa hane
6. Temperatura
Sa me e ulet te jete temperatura aq me shume hame. Kjo eshte edhe arsyeja qe shume restorante e mbajne temperaturen te ulet. Ka nje ulje te metabolizmit kur eshte koha per te ngrene, dhe ushqimi te ngroh.
7. Karbohidratet e rafineruara
Kur hame ushqime qe kane shume karbohidrate te rafineruara (psh cereal, makarona ) trupi na kerkon ushqim perseri brenda disa oresh. Keto lloje ushqimesh shkaktojne nje renie te nivelit te sheqerit ne gjak, dhe automatikisht jemi te interesuar ne te ngrenet.ikbinfo
1. Koha e dites
Sapo vjen mesdita direkt mendja shkon tek te ngrenet, kjo gje eshte e shkaktuar nga rutina jone e perditshme, pra na eshte bere ves. Ne presim te hame mengjes dreke dhe darke sepse kete gje kemi bere ne keto orare ne 100 ditet e shkuara.
2. Pamja e nje ushqimi
Rezultatet e analizave te reagimit te trurit, kur nje person shikon nje ushqim qe pelqen dhe nje qe si pelqen jane shume te ndryshme. Trupi parapergatitet para se ushqimi te hyje brenda. Per kete arsye na “mbushet goja me leng” kur shikojme ndonje gje qe na pelqen.
3. Variacioni
Edhe pasi hame nje dreke apo darke te rende, gjithmone kemi pak vend per embelsire. Kjo gje ndodh sepse trupi ka nevoje per ushqim me variacion. Duke shtuar qofte edhe disa copa te vogla frutash ne sallate psh. mund te mashtrosh trupin te besoje se ti ke marre “dozen” e embelsires.
4. Aromat
Nuhatja eshte nje prej shqisave kryesore qe lajmeron trupin se nje ushqim eshte afer. Pasi kemi nuhatur dicka qe na pelqen, fillon prodhimi i insulines ne trup e cila na ben te kemi uri.
5. Alkoli
Megjithese studimet nuk kane zbuluar ndonje lidhje shkencore midis konsumimit te tij dhe ngrenies, eshte fakt popullor qe shume veta kur jane tape nuk kontrollojne dot se sa hane
6. Temperatura
Sa me e ulet te jete temperatura aq me shume hame. Kjo eshte edhe arsyeja qe shume restorante e mbajne temperaturen te ulet. Ka nje ulje te metabolizmit kur eshte koha per te ngrene, dhe ushqimi te ngroh.
7. Karbohidratet e rafineruara
Kur hame ushqime qe kane shume karbohidrate te rafineruara (psh cereal, makarona ) trupi na kerkon ushqim perseri brenda disa oresh. Keto lloje ushqimesh shkaktojne nje renie te nivelit te sheqerit ne gjak, dhe automatikisht jemi te interesuar ne te ngrenet.ikbinfo