Sallate e ftoht orizi

Sallate orizi e ftohte



400 gr ORIZ (per sallate)
40 gr proshute coto (te prere ne cubik)
2 karrota (te prera njesoj si proshuta)
20 gr ullinj te zinj (pa berthame)
20 gr ullinj jeshil (pa berthame)
10 gr qepujka,ne vaj(i shplani)
2 speca (nje te verdh nje jeshil,i prisni bukur)
2 vjuster(salcice)l (te prera rrumbullaket)
1 domate (e prere ne kubik)
1 kuti bizele
1 kuti mistra te zjere
3 ton peshku
1 mozzarella (e prere ne cubik)
4 veze
vaj ulliri kripe


Insalata-di-riso-freddo-300x208.jpg


1)Zjeni orizin ne uje te valuar per 20 min,me kripe
2)Mbasi ka zjere orizi shplajeni,dhe lereni te kulloj&te ftohet
3)zjeni vezet per 10 min,dhe me pas lerini te ftohen.me pas i prisni si ne foto
4)ne nje tas te madh hidhni orizin dhe te gjith ingredientet (pervec vezes)
5)perziejeni mire,duke shtuar pak vaj ulliri
6 )me fetat e vezes zbukurojme orizin
7)gati per ta provu:)

ps./lereni orizin ne frigorifer per 2 ore,pasi kur ftohet behet me i mire,duke trazuar sallaten jepini shijen me kripe dhe pak piper,
keto qe permenda me lart jeni te lutur ti beni me pak dashuri:)


./Per fv l0v3rm4n
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Sallate e ftoht orizi

Sallate orizi e ftohte



400 gr ORIZ (per sallate)
40 gr proshute coto (te prere ne cubik)
2 karrota (te prera njesoj si proshuta)
20 gr ullinj te zinj (pa berthame)
20 gr ullinj jeshil (pa berthame)
10 gr qepujka,ne vaj(i shplani)
2 speca (nje te verdh nje jeshil,i prisni bukur)
2 vjuster(salcice)l (te prera rrumbullaket)
1 domate (e prere ne kubik)
1 kuti bizele
1 kuti mistra te zjere
3 ton peshku
1 mozzarella (e prere ne cubik)
4 veze
vaj ulliri kripe


Shiko fotografinë 20460


1)Zjeni orizin ne uje te valuar per 20 min,me kripe
2)Mbasi ka zjere orizi shplajeni,dhe lereni te kulloj&te ftohet
3)zjeni vezet per 10 min,dhe me pas lerini te ftohen.me pas i prisni si ne foto
4)ne nje tas te madh hidhni orizin dhe te gjith ingredientet (pervec vezes)
5)perziejeni mire,duke shtuar pak vaj ulliri
6 )me fetat e vezes zbukurojme orizin
7)gati per ta provu:)

ps./lereni orizin ne frigorifer per 2 ore,pasi kur ftohet behet me i mire,duke trazuar sallaten jepini shijen me kripe dhe pak piper,
keto qe permenda me lart jeni te lutur ti beni me pak dashuri:)


./Per fv l0v3rm4n

Kshu si sallat, duket shume e mire, duhet provuar. :)

Po tani nqs do vesh 3 ton me peshk, do ushqesh nje dite tere siperfaqen e Afrikes:p (ps: e di qe toni eshte nje lloj peshku, por si e ke shkruar ti, ashtu kuptohet:p)

Ps: qepujkat jane ne vaj? Se une perhere i kam gjetur ne nje si lloj shellire, leng konservimi, po pa yndyre.
 
Titulli: Sallate e ftoht orizi

sweetzzinna gjithmon duhen shplare,por ki parasysh qe: ne nje sallate te ftohet si kjo me lart,mund ta besh
dhe me ingrediente te tjere,si pershembull karkaleca,sepje ca fasule :) shif cfare te ndodhet ne shpi:)
 
Titulli: Sallate e ftoht orizi

sweetzzinna gjithmon duhen shplare,por ki parasysh qe: ne nje sallate te ftohet si kjo me lart,mund ta besh
dhe me ingrediente te tjere,si pershembull karkaleca,sepje ca fasule :) shif cfare te ndodhet ne shpi:)

Nuk e kuptove pyetjen time, te gjitha konservat shplahen (si misri, bizele, fasule etj ca perdoret me).
Por mqs the qe jane ne vaj, spo kuptoja pse ti shplaje? E shumta i le te kullojne.
Prandaj pyeta a gjenden e ne vaj, se une skam provuar ndonjehere te tilla
 
Titulli: Sallate e ftoht orizi

por sepse secila ka shijen e saj,ne vaj,kur shplahen.rifillon nje shije e re unike e te gjith ingredienteve,ne kete rast kemi tonon,qe dominon
ne shijen e pajtes,:)tono nuk shplahet,e kisha per qepujkat ::)
 
Titulli: Sallate e ftoht orizi

cme kujtove nasi gorend china me kte ti ... kerkoje ne google... Nasi goreng china, nasi goreng pataya, nasi gorend USA... jane te lezetshme ti gatuash dhe duken bukur ne pjate... sh kollaj jane, zij orizin si fillim sic ben pilaf. pastaj ne tigan skuq bizele, karrota, miser,kubik mishi pule, ose mish tjeter, me veze te rrahur me pare... i perzien shpejt e shpejt qe te mos behet copa copa tmdhaja veza.. pastaj ja hedh orizit, i perzien e i servir ne pjave.. i vendos nja 2-3 feta tranguj per zbukurim.. (kjo ishte goreng china), nqs doni USA, kto qe thash plus ne nje tenxhere skuq qepe shume, me salce me erza me karrota dhe mish te prer ne feta te holla dhe i hedh nje nje pjate te vogel qe te shoqerohet orizi i sipergatuar :D.. nqs doni pataya, ate orizin qe thash ne fillim dmth ate pataya, plus ne tigan me nje pik vaj hidhni 1 kokerr veze te rrahur hapeni shpejt ne tigan dhe hidhni nje garuzhde oriz brenda tiganit, mblidhjani cepat vezes dhe kthejeni ne tigan dhe walaaa... gati per tu servirur...
p.s. a moret vesh gje ca kam thene?! Lol

ja tju sjell ca foto...


china

P1150654.jpg

Pataya

nasi-gorang-pataya.jpg RTConjFKD0NLE7yhm_Q4NNntBIYOtHE90GoFlWH4XWpqsMwN7-.jpg

USA

6027412677_a627dd7721_o.jpg
ktu e ka gjellen ne pjate me orizin po une i porosisja vec :p...

Ju befte mire tashi :p nqs i gatuan na thuaj si te dolen
 
Redaktimi i fundit:

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 1 12.5%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 1 12.5%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 12.5%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 3 37.5%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 1 12.5%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 0 0.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 1 12.5%
Back
Top