Sallate orizi e ftohte
400 gr ORIZ (per sallate)
40 gr proshute coto (te prere ne cubik)
2 karrota (te prera njesoj si proshuta)
20 gr ullinj te zinj (pa berthame)
20 gr ullinj jeshil (pa berthame)
10 gr qepujka,ne vaj(i shplani)
2 speca (nje te verdh nje jeshil,i prisni bukur)
2 vjuster(salcice)l (te prera rrumbullaket)
1 domate (e prere ne kubik)
1 kuti bizele
1 kuti mistra te zjere
3 ton peshku
1 mozzarella (e prere ne cubik)
4 veze
vaj ulliri kripe
1)Zjeni orizin ne uje te valuar per 20 min,me kripe
2)Mbasi ka zjere orizi shplajeni,dhe lereni te kulloj&te ftohet
3)zjeni vezet per 10 min,dhe me pas lerini te ftohen.me pas i prisni si ne foto
4)ne nje tas te madh hidhni orizin dhe te gjith ingredientet (pervec vezes)
5)perziejeni mire,duke shtuar pak vaj ulliri
6 )me fetat e vezes zbukurojme orizin
7)gati per ta provu
ps./lereni orizin ne frigorifer per 2 ore,pasi kur ftohet behet me i mire,duke trazuar sallaten jepini shijen me kripe dhe pak piper,
keto qe permenda me lart jeni te lutur ti beni me pak dashuri
./Per fv l0v3rm4n
400 gr ORIZ (per sallate)
40 gr proshute coto (te prere ne cubik)
2 karrota (te prera njesoj si proshuta)
20 gr ullinj te zinj (pa berthame)
20 gr ullinj jeshil (pa berthame)
10 gr qepujka,ne vaj(i shplani)
2 speca (nje te verdh nje jeshil,i prisni bukur)
2 vjuster(salcice)l (te prera rrumbullaket)
1 domate (e prere ne kubik)
1 kuti bizele
1 kuti mistra te zjere
3 ton peshku
1 mozzarella (e prere ne cubik)
4 veze
vaj ulliri kripe
1)Zjeni orizin ne uje te valuar per 20 min,me kripe
2)Mbasi ka zjere orizi shplajeni,dhe lereni te kulloj&te ftohet
3)zjeni vezet per 10 min,dhe me pas lerini te ftohen.me pas i prisni si ne foto
4)ne nje tas te madh hidhni orizin dhe te gjith ingredientet (pervec vezes)
5)perziejeni mire,duke shtuar pak vaj ulliri
6 )me fetat e vezes zbukurojme orizin
7)gati per ta provu
ps./lereni orizin ne frigorifer per 2 ore,pasi kur ftohet behet me i mire,duke trazuar sallaten jepini shijen me kripe dhe pak piper,
keto qe permenda me lart jeni te lutur ti beni me pak dashuri
./Per fv l0v3rm4n
Redaktimi i fundit: