sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Reçel shalqini
Per te perfituar nje reçel shalqini sa me te suksesshem se pari ju duhet nje shalqi me lekure te trashe. Pasi ky reçel behet vetem me te bardhen e lekures se shalqinit. Pasi ta qeroni pjesen jeshile te tij priteni pjesen e bardhe ne copa. Me pas lijini per nja 1 ore ne uje me gelqere.
Vini re! Gelqerja eshte pika kyçe e ketij reçeli. Nese e zieni rendom siç behet me reçelrat e tjere, do te perfitoni nje reçel, ndersa nese e lini keshtu do te hani reçel te vertete shalqini. Si bonus do perfitoni: copa kerce dhe me nje pamje si prej xhami. Pra si nga paraqitja dhe nga ana e shijes do te fitoni shume.
Me pas vijeni ne zihet pas i shtuar aspak uje, por vetem sheqer (ne proporcion me lekurat e shalqinit, pra nese hidhni 1 kg lekura po aq hidhni dhe sheqer). Sipas deshires mund t'i hidhni siper dhe copa karafili ose gjethe borziloku te fresket. Ja rrit shume shijen. Lereni te zihet mire ne zjarr te ulet ashtu siç beni dhe me çdo reçel tjeter. Ruajeni ne frigorifer dhe servireni te ftohte.
Per te perfituar nje reçel shalqini sa me te suksesshem se pari ju duhet nje shalqi me lekure te trashe. Pasi ky reçel behet vetem me te bardhen e lekures se shalqinit. Pasi ta qeroni pjesen jeshile te tij priteni pjesen e bardhe ne copa. Me pas lijini per nja 1 ore ne uje me gelqere.
Vini re! Gelqerja eshte pika kyçe e ketij reçeli. Nese e zieni rendom siç behet me reçelrat e tjere, do te perfitoni nje reçel, ndersa nese e lini keshtu do te hani reçel te vertete shalqini. Si bonus do perfitoni: copa kerce dhe me nje pamje si prej xhami. Pra si nga paraqitja dhe nga ana e shijes do te fitoni shume.
Me pas vijeni ne zihet pas i shtuar aspak uje, por vetem sheqer (ne proporcion me lekurat e shalqinit, pra nese hidhni 1 kg lekura po aq hidhni dhe sheqer). Sipas deshires mund t'i hidhni siper dhe copa karafili ose gjethe borziloku te fresket. Ja rrit shume shijen. Lereni te zihet mire ne zjarr te ulet ashtu siç beni dhe me çdo reçel tjeter. Ruajeni ne frigorifer dhe servireni te ftohte.