Kjo receta eshte per Bellen meqe i kan ardh mysafir
ingerdientet
500 gr mish vici
100 gr tule buke (e njomur ne qumesht)
5 veze
3 thelpinj hudhre
arre moskati gjys luge kafe
majdanoz 1 luge gjelle
kipe,piper,spias deshires
===========================
Per salcen
1/2 qepes
1 hudher
1kg salce domate
vaj ulliri 3 luge
borzilok 5 gjethe
1 luge kafe sheqer
===========================
1.Ne nje tave pirofila perziejme mishin me buken,3 vezet,kripen,piperin a.moskat,hudhren,majdanozin e grire
2.Perzierja duhet te behet avash avash,dhe brumi duhet provuar pak qe te dime sa kripe ka
3.Krijojme qofte te vogla te rrumbullakta,..dhe i kalojme ne 2 vezet e rrahura,me pas direkt ne buke te grire duke i shtypur pak me dore
4.Mbasi mbaruam procesin,i fusim ne nje furre microvale per 3 min
Pregatitja e salces
1.Skuqim leht,hudhren ne vaj,shtojm piperin me pas domatet,qepen,borzilokun,sheqerin,i vendosim kapakun dhe i leme per 20 min
2.Kalojme ne mikser te gjith salcen,dhe i bashkojme qoftet per 10 min ne zjarr te ulet
ingerdientet
500 gr mish vici
100 gr tule buke (e njomur ne qumesht)
5 veze
3 thelpinj hudhre
arre moskati gjys luge kafe
majdanoz 1 luge gjelle
kipe,piper,spias deshires
===========================
Per salcen
1/2 qepes
1 hudher
1kg salce domate
vaj ulliri 3 luge
borzilok 5 gjethe
1 luge kafe sheqer
===========================
1.Ne nje tave pirofila perziejme mishin me buken,3 vezet,kripen,piperin a.moskat,hudhren,majdanozin e grire
2.Perzierja duhet te behet avash avash,dhe brumi duhet provuar pak qe te dime sa kripe ka
3.Krijojme qofte te vogla te rrumbullakta,..dhe i kalojme ne 2 vezet e rrahura,me pas direkt ne buke te grire duke i shtypur pak me dore
4.Mbasi mbaruam procesin,i fusim ne nje furre microvale per 3 min
Pregatitja e salces
1.Skuqim leht,hudhren ne vaj,shtojm piperin me pas domatet,qepen,borzilokun,sheqerin,i vendosim kapakun dhe i leme per 20 min
2.Kalojme ne mikser te gjith salcen,dhe i bashkojme qoftet per 10 min ne zjarr te ulet
Redaktimi i fundit: