sweetzzinna
Dum spiro, spero くる
Romsteket jane shume te ngjashem me qoftet e zakonshme, por ndryshe nga ato kane perqindje me te madhe mishi dhe jane me te shijshem. Receta eshte mjaft e thjeshte, megjithese duhet patur kujdes kur romsteket do te kthehen nga ana tjeter gjate skuqjes pasi perberja e tyre eshte mjaft e brishte dhe mund te ndahen ne copa te vogla.
Ne tre ene te ndryshme vendosim miellin, nje veze qe e rrahim me pirun dhe galeten e bashkuar me pjesen tjeter te majdanozit. Me duar te lagura me uje apo vaj marrin nje pjese nga brumi dhe i japim forme ovale apo te rrumbullaket, por te holle.
I kalojme romsteket ne miell, ne veze te rrahur dhe me pas ne galeten e perziere me majdanoz dhe i skuqim ne vaj te nxehte. I servirim te ngrohta.
Perberesit per 7 romstek
Si fillim grijme qepen shume holle me anen e nje thike te mprehte apo e kalojme ne mikser (ose ne rende). Ne nje tas te thelle vendosim qepen, shtojme mishin e grire, nje kokerr veze, pak kripe, pak piper, gjysmen e majdanozit te grire dhe i perziejme te gjitha bashke derisa te formohet nje mase e bute, por e lidhur.- 500gr mish te grire
- 1 kokerr qepe mesatare
- 2 veze
- majdanoz te grire
- kripe
- piper
- miell per lyerje
- galete per lyerje
Ne tre ene te ndryshme vendosim miellin, nje veze qe e rrahim me pirun dhe galeten e bashkuar me pjesen tjeter te majdanozit. Me duar te lagura me uje apo vaj marrin nje pjese nga brumi dhe i japim forme ovale apo te rrumbullaket, por te holle.
I kalojme romsteket ne miell, ne veze te rrahur dhe me pas ne galeten e perziere me majdanoz dhe i skuqim ne vaj te nxehte. I servirim te ngrohta.