Picë me brumë shtëpie

Titulli: Picë me brumë shtëpie

https://goo.gl/images/x4dcga
Tashi i pytje focaccia a eshte si e shpjegova une pak a shume se ka nja 15 vjet qe kam qene anej kur haja focaccia fatta a casa :)
Psh ne tirane focaccia bojne i pete te holle me pak rigon siper....mahh

Tani varet me zona.
psh foccia barese eshte sh e trashe taman si buke me domate siper e ca kokrra ullinj :P
te jap linkun se jam me telf se me del linku vetem siper

Ama ka dhe te tjera qe kane vetem si kripe e jane sh te thara e te holla varet :)
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Ah dhe dic tj zakonisht vendet ballkanike dhe mbi te gjitha keto te varfrat si shqiperia :p
skane mozzarella...e vene djathe.
Keshtu sikur po ha gome :P
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

https://goo.gl/images/x4dcga

Tani varet me zona.
psh foccia barese eshte sh e trashe taman si buke me domate siper e ca kokrra ullinj :P
te jap linkun se jam me telf se me del linku vetem siper

Ama ka dhe te tjera qe kane vetem si kripe e jane sh te thara e te holla varet :)

Une andej nga Lecce kam qenur :) kshu ishte e trashe por mua me pelqente shume
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Një pizze e mire “eshte” kur mbas shijimit mos të sillet ne stomak si topi i ping-pongut por të bluhet si të gjitha ushqimet e tjera të thjeshta e te shijshme sepse nuk ka segrete ne asnje ushqim te mire pervec balancimit të shijjeve ne pergjithsi dhe , dhe temperatures se sakte te pjekjes.Pizza e mire mund të pergatitet mbas 8 /12 apo 24 oresh ,e rendesishme eshte qe rritja e brumit nga maja e birres bashke me një proces tjeter qe ne term teknik quhet “maturazione”dmth momenti i duhur per tu punuar dhe pjekur, duhet të ecin paralelisht.Meqe rritja e mases,dmth procesi i pare,mvaret nga sasija e majes se birres qe hedhim ne, procesii dyte dmth “maturazioni” mvaret nga forca e miellit e shprehur ne “W” .Psh po të pergatisim nji brum me miell të dobet reth 200W pasi eshte zene brumi mund të lehet ne furre të fikur dhe kur rritet të pakten sa dyfishi mund të hollohet per tu pjekur, Koha nga zenja e brumit me siper deri të pjekja eshte reth 4-8 ore.Me miellin e forte nuk eshte e njejta gje sepse një miell i tille nese jane ndjekur mire hapat e pergatitjes eshte gati per tu hollu e pjek mbas min 24h max 72h ,ka të fiksuar qe shtyhen pertej 72h por brumi fillon të hupi gati të gjitha shijet por ne të njejten kohe mbetet shume i tretshem nga stomaku . Brumi i mire eshte i thjeshti: miell/krype/maje birre/uje/ voj ulliri extra ,me perjashtim të pizzes napoletane qe vojin e zevendesojne me undyre derri.

Persa e perket videos, pervec diarrese qe shkakton shikimi i pergatitjes të brumit me veze e me sheqer, pra edhe sikur t’na pelqejne ky tip brumit do të ishte me mire të perdorej o nji tave me è vogel o me shume brum sepse furrat jo profesionale nuk arrijne temperatura të larta qe ta pjekun shpejt pizzen e holluar shume perndryshe na duhen dhembet e Richard Kiel-it e jo më dhembe të mira.
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Me vjen mire qe dhe meshkujt kane nje mendim rreth pergatitjes se brumit...dhe i dine ndonjehere edhe me mire se femrat sekretet e kuzhines... :) Petro komplimenti ke thene dicka qe e kam thene me shume nga pervoja dhe une! :D

Opo kshu me duar ne brum ju pafsha sahere! lol

PS:Shaka kjo e fundit
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Se si e lexova shpejt titullin... Pice me rob shtepie!!!

Qenka pice me brum shtepie.
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Pse me dy perberes behet pica?! Un se nuk e mbush full me proshut pastaj ulli,kepurdha origano nuk i them pic po perpeq.
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Mir e thua pica me mbajt elegancen !se ha sa te duash pas 1ore si mos me ngren asgje :stelle:

Harrova qêpar se un i ve siper domate turshi e ngaqé tê fusin etje pi uj sa tê pelsas., se verên e ruaj per miq :)
Iha me pas proshut si ti , bajm fest . . .
 
Titulli: Picë me brumë shtëpie

Aq thelle i kemi hyre ksaj teme sa qe nuk dot habitem sikur ne fund te dal kush the te thot; i pari qe ka pergatitur pica ka qen shqiptar;p
 

Konkursi Letërsisë

  • Jeta pa ty

    Votat: 6 46.2%
  • Simfonia e bisedave tona

    Votat: 2 15.4%
  • Bora e parë

    Votat: 3 23.1%
  • Larg

    Votat: 2 15.4%
Back
Top