Oriz me pulë

netflix

Anëtar i ri
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Titulli: Oriz me pulë

Mahhh cne piper te kuq!?
Domate te grire te fresket nga bahceja ,apo seshte dhe koha e tyre :D
 
Titulli: Oriz me pulë

Un keshtu e bëra por me pak ndyshim (e xhveshi ) i heq lekuren ngaqé ka shumë yndyrê e pastaj jo me 250 gr.por me 200 gr.e soden e nxehi para se tê fus pulen .
 
Titulli: Oriz me pulë

Un keshtu e bëra por me pak ndyshim (e xhveshi ) i heq lekuren ngaqé ka shumë yndyrê e pastaj jo me 250 gr.por me 200 gr.e soden e nxehi para se tê fus pulen .

Po prisja komentet se do shtoja e kete me pas ahaha :p

Lekura mire eshte te hiqet sic e ke thene,po sode cne apo e kishe fjalen per soben besoj!?
Gjithsesi soba (furra) mire eshte te jete nxehur per disa min para se te fusim tepsine apo gatimin qe kemi per te bere. :)
 
Titulli: Oriz me pulë

Un keshtu e bëra por me pak ndyshim (e xhveshi ) i heq lekuren ngaqé ka shumë yndyrê e pastaj jo me 250 gr.por me 200 gr.e soden e nxehi para se tê fus pulen .

Sorry ...soba ...ishte fjala - furren e perdor pjeksi i bukes.
 
Titulli: Oriz me pulë

Sorry ...soba ...ishte fjala - furren e perdor pjeksi i bukes.

Une e di qe sobe i themi sobes si mjet perdorimi per nxemje,ndersa ate vendin ku fusim gatimet per ti pjekur furre,sic i themi e furres se bukes..
Gjithsesi me rendesi qe po flasim per te njejten gje e kuptohemi, pavaresisht fjaleve qe mund te perdorim :)
 
Titulli: Oriz me pulë

Dangerous, ne e bejme ne 250° qe orizi mos te ngelet i lengshem dhe mishi i pules te piqet mir.

Reaa
Mahhh cne piper te kuq!?
Domate te grire te fresket nga bahceja ,apo seshte dhe koha e tyre

piperin e kuq e perdorim ngase nuk kemi bahace ;p
 
Titulli: Oriz me pulë

Po Rea,kush eshte?

lol po ti pse del jashte teme :p
Ajo Wow aria etj etj


Tani per temen ok e kuptoj qe jane receta shqiptare por mua sme pelqejne aspak.
Ne skemi edukate e shije ne te gatuar
Piperi i kuq dhe aromat mund te hidhen te lengu i pules
Dhe shtohet lengu ne oriz
Sapo shterohet ia e fusim dhe nje tj luge
U shterua dhe ai?
ia e fusim prap nje luge tjeter
Keshtuuuuu pra.
 
Titulli: Oriz me pulë

un duke prit ndonje risi! se kjo meny eshte qysh kur ka qen nuse gjyshja ime lol
 
Titulli: Oriz me pulë

Dangerous, ne e bejme ne 250° qe orizi mos te ngelet i lengshem dhe mishi i pules te piqet mir.

Reaa


piperin e kuq e perdorim ngase nuk kemi bahace ;p

Se tani e vura re kete punen e 250 gr une!
Po oriz po zjen o i uruar e mish pule i cili eshte zjere me pare,as 150-180 gr nuk e do kjo lloj tave normalisht...Ti sikur ve te pjekesh mish kali ahaha :p pastaj ne kaq grade orizi do te thahet e digjet per poshte..
Sa per domate merr nga komshia ose ne treg fundja nje domate bio do e gjesh..Ah dhe pak anitho edhe pse une se perdor por ka qe u pelqen..pervec shijes dmth te ngopet e syri me ngjyrat,jeshil-kuq :D
 
Titulli: Oriz me pulë

Dangerous, ne e bejme ne 250° qe orizi mos te ngelet i lengshem dhe mishi i pules te piqet mir.

Reaa


piperin e kuq e perdorim ngase nuk kemi bahace ;p

Ne në amerik perdorim gaz ne soba dhe kurr nê furr -sobê se perdori 250 grad se e pershpejton pjekjen sikur del sh.i tharê orizi .
Secili sipas qefit e sobes -furres se dhe gazi ka ndryshim me korentin e kjo dhe pjekjen .
Rendesi ka qê tu shijojë .
 
Titulli: Oriz me pulë

Une ju tregova se si duket ne 250° ndersa ju po thoni se cka do te behet(interesant) ;p

Arfenilla
un duke prit ndonje risi! se kjo meny eshte qysh kur ka qen nuse gjyshja ime

Po nuk i shperndam keto receta rrezik se na humb tradita
 
Titulli: Oriz me pulë

Une ju tregova se si duket ne 250° ndersa ju po thoni se cka do te behet(interesant) ;p

Arfenilla
un duke prit ndonje risi! se kjo meny eshte qysh kur ka qen nuse gjyshja ime

Po nuk i shperndam keto receta rrezik se na humb tradita
 
Titulli: Oriz me pulë

lol po ti pse del jashte teme :p
Ajo Wow aria etj etj


Tani per temen ok e kuptoj qe jane receta shqiptare por mua sme pelqejne aspak.
Ne skemi edukate e shije ne te gatuar
Piperi i kuq dhe aromat mund te hidhen te lengu i pules
Dhe shtohet lengu ne oriz
Sapo shterohet ia e fusim dhe nje tj luge
U shterua dhe ai?
ia e fusim prap nje luge tjeter
Keshtuuuuu pra.

Kur thua "Ne skemi edukate e shije ne te gatur''
i referohesh vetes dhe ksaj paçavures qe gatuan me lart?

Ps:/ Erezat ne gatim hidhen gjithmon ne nje moment te caktuar
vetem ne rastin kur gatuajme nje çorbe ashtu pa eduakte edhe pa shije siç e pershkruan ti
vetem ne kete rast behet perjashtim sepse erezat hidhen sipas deshires dhe humorit.
Ti niku duhet te kesh marr mesime nga Nard ndoka per gatime se ska mundesi

Fillo te eksplorosh shqiperine per gatimet tradicionale sepse
kemi mjaft gatime cilesore... fillo nga voskopoja korça etj
boll hengre sufllaqe.

Sa per gatimin ne fjale , esht nje çorbe tamam si nikja.tung
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 5 21.7%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 2 8.7%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 4.3%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 4 17.4%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 2 8.7%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 3 13.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 6 26.1%
Back
Top