Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Kallamare te mbushur

Kallamaret e mbushur,ose e thene ndryshe kallamaret e peshkatarit
kjo eshte receta per sot.....shihni me poshte pse i kam quajtur ''Te peshkatarit''



22064032.jpg

03-cottura.jpg

PER 2 PERSONA


• 2 Kallamare te medhenj (jo te ngrire,te fresket)
• 2 fileto merluci (te pastruar nga halat,dhe te zjere 5 min)
• 250 gr Salce domatjete (preferohet ne copa te vogla)
• 100 gr Karkaleca te qeruar
• 1 veze
• 50 gr djath, preferohet (pecorino)
• 1 thelb hudher
• 2 luge gjelle majdanoz
• 50 gr buke te grire
• piper,vaj ulliri sipas deshires

=========================================

1.Ne nje tigan hedhim vajin dhe hudhren dhe i skuqim,leht,ne fund pak piper,i leme 30 sec... (tigani duhet i madh dhe pak i lart)
2.Shtojme salcen e domateve,i trazojme embel duke shtuar 1 lug majdanoz..i veme kapakun dhe i leme ashtu per 10 min,me zjarr te ulet
3.Ne nje tas bashkojme.fileton e M,karkalecat,vezen i trazojme leht,i shtojme pak kripe,piper,gjithmon duke shijuar pak
4.Djathin dhe buken e grire,i shtojme tek pika 3 leht duke trazuar
5.Kallamaret,duhen te jene:Te lare,te thare.(mos kene fare uje.kete e beni me nje lecke guzhine).fillojme mbushjen me to...
6.i mbyllim kallamaret me 2 kunja dhembesh.beni kujdes mos i mbushni deri ne gryke!
7.Ne tiganin ku kemi sugon me domate shtojme kallamaret, dhe majdanozin,i veme kapakun dhe i leme me zjarr te ulet 20-25 min
========================================================================

Ps:Mbas 20 min shponi kallamarin me nje kunje dhembesh dhe shihni nese deperton leht apo jo
aty e kuptoni nese ka nevoj ende te zjeje,ndersa me koken e kallamarit mund ta hidhni ne salce bashk me kallamarin qe te zjeje, me shum e vendosni ne pjate per zbukurim,me ndonje kokerr ulli te zi:)



Per fv L0v3rm4n
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Kallamare te mbushur

Shume bukur, kolorito dhe e shijshme duhet te jet patjeter. Por frutat e detit jan nje munges ne tavolinen shqiptare, ndoshta vetem vendet bregdetare jan ne konsum. Dhe e vetmja gje qe di te bej me frutat e detit jan ose spagheti (makarona) ose te skuqura :D.......Po per ndonje dit te vecante edhe behet. jo per gje po sjemi mesuar te ham per dreke pas pune kallamare apo karkaleca deti..:D

recete interesante :)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Eshte e vertete,shqiperia ka pak zgjedhje peshku....ne krahasim me vendet e tjera:(
gjithsesi,me pak fantazi,dhe dashuri bella kete recete e ben pak pikante:P edhe mbas pune
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Sa te miraa, fiks per dicka te tille po te thoja :D
do i gatuaj sot sesben :)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

MUa me neverisin kto ...:vje::vje::vje: dhe peshkun nuk e kam pas ngeren pak vite qe kam filluar ta haj ....
 
Titulli: Kallamare te mbushur

MUa me neverisin kto ...:vje::vje::vje: dhe peshkun nuk e kam pas ngeren pak vite qe kam filluar ta haj ....

Epo peshku s'bene ta hash sa je e vogel se te ngelen n'fyt ato ;)

E kur te rritesh edhe te bene mire, po he ;)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

lover sme pelqen peshku lol
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Haag sunrise akoma me cokollatat vazhdon ti?
 
Titulli: Kallamare te mbushur

MUa me neverisin kto ...:vje::vje::vje: dhe peshkun nuk e kam pas ngeren pak vite qe kam filluar ta haj ....

Per ty kila do postoj kallamar burreli ahahaha
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Iiii sa te shpifur qe duken...une kur i shof kto frutat e detit me duket sikur jam tu pa ato emisionet Fear Factor ku njerezit han krimba e gjera te tilla :sho:
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Lovermani un i pelqej frutat e detit....por ne vecanti per midhjet, vdes fare ;) ....dmth nese gatuaj ne shtepi fruta deti, marr me shume midhje. ke ndonje pjat speciale ti ??? :)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Kam bella tani jam ne pune,neser do e postoj:p
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Une pelqej ata ' anelli di calamari ' mmm
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back