Kallamaret e mbushur,ose e thene ndryshe kallamaret e peshkatarit
kjo eshte receta per sot.....shihni me poshte pse i kam quajtur ''Te peshkatarit''
PER 2 PERSONA
• 2 Kallamare te medhenj (jo te ngrire,te fresket)
• 2 fileto merluci (te pastruar nga halat,dhe te zjere 5 min)
• 250 gr Salce domatjete (preferohet ne copa te vogla)
• 100 gr Karkaleca te qeruar
• 1 veze
• 50 gr djath, preferohet (pecorino)
• 1 thelb hudher
• 2 luge gjelle majdanoz
• 50 gr buke te grire
• piper,vaj ulliri sipas deshires
=========================================
1.Ne nje tigan hedhim vajin dhe hudhren dhe i skuqim,leht,ne fund pak piper,i leme 30 sec... (tigani duhet i madh dhe pak i lart)
2.Shtojme salcen e domateve,i trazojme embel duke shtuar 1 lug majdanoz..i veme kapakun dhe i leme ashtu per 10 min,me zjarr te ulet
3.Ne nje tas bashkojme.fileton e M,karkalecat,vezen i trazojme leht,i shtojme pak kripe,piper,gjithmon duke shijuar pak
4.Djathin dhe buken e grire,i shtojme tek pika 3 leht duke trazuar
5.Kallamaret,duhen te jene:Te lare,te thare.(mos kene fare uje.kete e beni me nje lecke guzhine).fillojme mbushjen me to...
6.i mbyllim kallamaret me 2 kunja dhembesh.beni kujdes mos i mbushni deri ne gryke!
7.Ne tiganin ku kemi sugon me domate shtojme kallamaret, dhe majdanozin,i veme kapakun dhe i leme me zjarr te ulet 20-25 min
========================================================================
Ps:Mbas 20 min shponi kallamarin me nje kunje dhembesh dhe shihni nese deperton leht apo jo
aty e kuptoni nese ka nevoj ende te zjeje,ndersa me koken e kallamarit mund ta hidhni ne salce bashk me kallamarin qe te zjeje, me shum e vendosni ne pjate per zbukurim,me ndonje kokerr ulli te zi
Per fv L0v3rm4n
kjo eshte receta per sot.....shihni me poshte pse i kam quajtur ''Te peshkatarit''
PER 2 PERSONA
• 2 Kallamare te medhenj (jo te ngrire,te fresket)
• 2 fileto merluci (te pastruar nga halat,dhe te zjere 5 min)
• 250 gr Salce domatjete (preferohet ne copa te vogla)
• 100 gr Karkaleca te qeruar
• 1 veze
• 50 gr djath, preferohet (pecorino)
• 1 thelb hudher
• 2 luge gjelle majdanoz
• 50 gr buke te grire
• piper,vaj ulliri sipas deshires
=========================================
1.Ne nje tigan hedhim vajin dhe hudhren dhe i skuqim,leht,ne fund pak piper,i leme 30 sec... (tigani duhet i madh dhe pak i lart)
2.Shtojme salcen e domateve,i trazojme embel duke shtuar 1 lug majdanoz..i veme kapakun dhe i leme ashtu per 10 min,me zjarr te ulet
3.Ne nje tas bashkojme.fileton e M,karkalecat,vezen i trazojme leht,i shtojme pak kripe,piper,gjithmon duke shijuar pak
4.Djathin dhe buken e grire,i shtojme tek pika 3 leht duke trazuar
5.Kallamaret,duhen te jene:Te lare,te thare.(mos kene fare uje.kete e beni me nje lecke guzhine).fillojme mbushjen me to...
6.i mbyllim kallamaret me 2 kunja dhembesh.beni kujdes mos i mbushni deri ne gryke!
7.Ne tiganin ku kemi sugon me domate shtojme kallamaret, dhe majdanozin,i veme kapakun dhe i leme me zjarr te ulet 20-25 min
========================================================================
Ps:Mbas 20 min shponi kallamarin me nje kunje dhembesh dhe shihni nese deperton leht apo jo
aty e kuptoni nese ka nevoj ende te zjeje,ndersa me koken e kallamarit mund ta hidhni ne salce bashk me kallamarin qe te zjeje, me shum e vendosni ne pjate per zbukurim,me ndonje kokerr ulli te zi
Per fv L0v3rm4n
Redaktimi i fundit: