Kallamare te mbushur

Kallamaret e mbushur,ose e thene ndryshe kallamaret e peshkatarit
kjo eshte receta per sot.....shihni me poshte pse i kam quajtur ''Te peshkatarit''



22064032.jpg

03-cottura.jpg

PER 2 PERSONA


• 2 Kallamare te medhenj (jo te ngrire,te fresket)
• 2 fileto merluci (te pastruar nga halat,dhe te zjere 5 min)
• 250 gr Salce domatjete (preferohet ne copa te vogla)
• 100 gr Karkaleca te qeruar
• 1 veze
• 50 gr djath, preferohet (pecorino)
• 1 thelb hudher
• 2 luge gjelle majdanoz
• 50 gr buke te grire
• piper,vaj ulliri sipas deshires

=========================================

1.Ne nje tigan hedhim vajin dhe hudhren dhe i skuqim,leht,ne fund pak piper,i leme 30 sec... (tigani duhet i madh dhe pak i lart)
2.Shtojme salcen e domateve,i trazojme embel duke shtuar 1 lug majdanoz..i veme kapakun dhe i leme ashtu per 10 min,me zjarr te ulet
3.Ne nje tas bashkojme.fileton e M,karkalecat,vezen i trazojme leht,i shtojme pak kripe,piper,gjithmon duke shijuar pak
4.Djathin dhe buken e grire,i shtojme tek pika 3 leht duke trazuar
5.Kallamaret,duhen te jene:Te lare,te thare.(mos kene fare uje.kete e beni me nje lecke guzhine).fillojme mbushjen me to...
6.i mbyllim kallamaret me 2 kunja dhembesh.beni kujdes mos i mbushni deri ne gryke!
7.Ne tiganin ku kemi sugon me domate shtojme kallamaret, dhe majdanozin,i veme kapakun dhe i leme me zjarr te ulet 20-25 min
========================================================================

Ps:Mbas 20 min shponi kallamarin me nje kunje dhembesh dhe shihni nese deperton leht apo jo
aty e kuptoni nese ka nevoj ende te zjeje,ndersa me koken e kallamarit mund ta hidhni ne salce bashk me kallamarin qe te zjeje, me shum e vendosni ne pjate per zbukurim,me ndonje kokerr ulli te zi:)



Per fv L0v3rm4n
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Kallamare te mbushur

Shume bukur, kolorito dhe e shijshme duhet te jet patjeter. Por frutat e detit jan nje munges ne tavolinen shqiptare, ndoshta vetem vendet bregdetare jan ne konsum. Dhe e vetmja gje qe di te bej me frutat e detit jan ose spagheti (makarona) ose te skuqura :D.......Po per ndonje dit te vecante edhe behet. jo per gje po sjemi mesuar te ham per dreke pas pune kallamare apo karkaleca deti..:D

recete interesante :)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Eshte e vertete,shqiperia ka pak zgjedhje peshku....ne krahasim me vendet e tjera:(
gjithsesi,me pak fantazi,dhe dashuri bella kete recete e ben pak pikante:p edhe mbas pune
 
Titulli: Kallamare te mbushur

MUa me neverisin kto ...:vje::vje::vje: dhe peshkun nuk e kam pas ngeren pak vite qe kam filluar ta haj ....
 
Titulli: Kallamare te mbushur

MUa me neverisin kto ...:vje::vje::vje: dhe peshkun nuk e kam pas ngeren pak vite qe kam filluar ta haj ....

Epo peshku s'bene ta hash sa je e vogel se te ngelen n'fyt ato ;)

E kur te rritesh edhe te bene mire, po he ;)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

lover sme pelqen peshku lol
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Haag sunrise akoma me cokollatat vazhdon ti?
 
Titulli: Kallamare te mbushur

MUa me neverisin kto ...:vje::vje::vje: dhe peshkun nuk e kam pas ngeren pak vite qe kam filluar ta haj ....

Per ty kila do postoj kallamar burreli ahahaha
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Iiii sa te shpifur qe duken...une kur i shof kto frutat e detit me duket sikur jam tu pa ato emisionet Fear Factor ku njerezit han krimba e gjera te tilla :sho:
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Lovermani un i pelqej frutat e detit....por ne vecanti per midhjet, vdes fare ;) ....dmth nese gatuaj ne shtepi fruta deti, marr me shume midhje. ke ndonje pjat speciale ti ??? :)
 
Titulli: Kallamare te mbushur

Kam bella tani jam ne pune,neser do e postoj:p
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 1 12.5%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 1 12.5%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 12.5%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 3 37.5%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 1 12.5%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 0 0.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 1 12.5%
Back
Top