Italia kryeson! Kuzhina greke e dyta në botë, Shqipëria mban vendin e 40-të

Vlerësimi i çdo vendi merret nga vlerësimi mesatar i përdoruesve për tridhjetë pjatat, pijet dhe produktet ushqimore më të mira në atë vend. Vendet që nuk janë në listë nuk kanë artikuj të mjaftueshëm të vlerësuar.

-640-0-1660630926ximage-916.jpg
Kuzhina greke është renditur e dyta në mesin e pesëdhjetë kuzhinave më të mira në botë, ku Italia renditet e para dhe Spanja e treta, sipas një liste të përgatitur nga The World TasteAtlas.

Sipas publikimit, vlerësimi i çdo vendi merret nga vlerësimi mesatar i përdoruesve për tridhjetë pjatat, pijet dhe produktet ushqimore më të mira në atë vend. Vendet që nuk janë në listë nuk kanë artikuj të mjaftueshëm të vlerësuar. Në atë listë, vendi ynë mban pozicionin e 40-të.

TasteAtlas është një udhëzues udhëtimi me përvojë për ushqimin tradicional që mbledh receta autentike, komente të kritikëve të ushqimit dhe artikuj kërkimor rreth përbërësve dhe pjatave të njohura.-640-0-1660630866xgreece-best-cuisines-credit-taste-atlas-960.jpg

Duke e përshkruar veten si "një atlas botëror i pjatave tradicionale, përbërësve vendas dhe restoranteve autentike", ai përmban një hartë globale interaktive ushqimore me ikona të pjatave të shfaqura në rajonet e tyre përkatëse dhe supozohet se përmban gati 10,000 pjata, pije dhe përbërës, si dhe 9,000 restorantet.
dosja.al
 
Ka ushqim edhe më elegante. Picë me fasule 😁
Cme kujtove nje situat qe u be barcalet pastaj, dolem me ngerene pica nje grup shoqeror kur ishim student , dhe bejme porosit e picave, vjen rradha per pije, tani shoqja ime , me sa duket sdonte pije, dhe rrin rrin dhe thote, keni lenge qershie? Ahahahagaga.
Po thote ai- ok, thote kjo, ma sill nje.
ngeli ai si buf, e iku.
ne me lot.
e piu ama lengun e qershise kjo me pict ahahagaha.
 
Top