RECETA E SHEQERPARES
2 kg miell
5 veze
10 te verdhat e vezeve
fare pak krype
1 kg gjalp
arra
1 kg gjalp ose 4 butera i shkrin... derisa te shkrin e hedh miellin ne tepsi, e rafshon...
ja shtie vezet nje nga nje, krypen dhe si te zie pak gjalpi e bashkon me miellin (gjalpi duhet te jete i nxehte)
e reh mir bruimin (rreth 20 min ose gjysem ore)...
pastaj ja shtin arrat... sipas deshires mund ta ndash brumin ne 8 pjese/topeza (5 qosheve dhe 3 ne mes) qe te duket me bukur,
vetem se arrat duhet mos duken (se digjen gjate pjekjes)
E rafshon mire me dore (nuk duhet te mbese zbraztire).. dhe e shtie ne furre (200°C).. 3 ore te mira i do te piqet.
SHERBETI:
1 kg sheqer + 1 gote
gjysem kg uje + gjysem gote
si te zie sherbeti pak i shtie 2 luge mjalt
Sa e nxjerr sheqerparen nga furra menjeher ja shtie sherbetin, e mbulon me folie dhe e len ne furre gjithe naten... deri ne mengjes duhet ta ket pire sherbetin..
Soul ka pak si shume kalori por eshte teper e lezetshme, une nje tepsi vet e ha... shume e kam merak
Nuk e di, mbase nga ju i thuan tespixhe...