Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Briosh te fresket

Duke pare qe ketu ka nevoj per shum embelsira
sot do ju tregoj pak per brioshet :)
vetem kshu gocat e forumit do kene mundesi te shpalosin talentin e tyre per embelsirat :)


ingredientet:

1.Qumesht i vaket 70 ml
2.Maja birre -----13gr
3.Miell i tipit 00--550 gr
4.Gjalp i shkrifet--350gr
5.veze ---6
6.sheqer--80gr
7.kripe---15gr

===============================
Per ti dhene ngjyre na duhet e verdha e nje veze,dhe 2 luge pana

Brioche_Seq1.jpg

1.Majan e birres e hedhim ne qumeshtin e vaket,dhe e lem aty te shkrij e gjitha/...Per kete sigurohemi duke e trazuar deri ne tretje
2.Perzjejme miellin sheqerin dhe kripen,me dore ose me nje luge kastile per brumin
3.Tashi hedhim majan e shkrire me qumshtin,dhe fillojme perzjerjen (kush ka robot bimby mund ta perzjej dhe aty)

___________________________________________________________________________________________________________________



Brioche_Seq2def.jpg

4.Shtojem vezet,dhe fillojme ti perzjejme per disa minuta
5.Vazhdojme duke shtuar gjalpin,deri sa ai te jete bere nje mase me brumin (kjo ka shum rendesi!)
6.Duke e rrahur brumin avash avash,do shihni qe do marri nje ngjyre te qart

____________________________________________________________________________________________________________________
Brioche_Seq3.jpg
7.E hedhim brumin ne nje tas dhe mbulojme me nje qese
8.E vendosim ne furre te fikur dhe e leme per 3 ore deri sa te vij..
9.Nxjerrim mbas 3 oresh brumin dhe e shtypim me dore 3-4 here,dhe e vendosim ne frigorifer per 8 ore

_____________________________________________________________________________________
Brioche_Seq4.jpg
Mbas 8 oresh fillojme ta hapim brumin,dhe fillojme te presim brumin si ne foto

Brioche_Seq5.jpg
Duke i dhene format,pregatisim dhe taven me nje leter furre,dhe i vendosim ne rrjesht,vezen dhe 2 lug pana i perziejme bashk


Brioche_Seq6.jpg
Me nje furce guzhine fillojme te lyejm brioshet,me pas i lem rreth 45 min sa te vije prap brumi..
Ndezim furren dhe i vendosim tek 200 grad, fusim brioshet dhe i lem per 15 min,deri sa te marrin ngjyre . si ne foto

Ps:Mbasi ti kemi nxjerr nga furra mund ti mbushim me c'te duam,crem cokollate,nutella etj..mbushja
mund te behet me nje shiring kastile,ose qese guzhine per embelsirat:)


Per fv.Lov3rm4n
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Briosh te fresket

Te lumshin duart po eja tani na sill nje briosh se eshte mengjes vete mire me kafene
 
Titulli: Briosh te fresket

Te lumshin duart ka ngelur gje per mua ?
 
Titulli: Briosh te fresket

E postova per ju pra,duhet ti gatuani ju,edhe na i sillni:P
 
@Ledia kur ti gatuash ler nje koment ktu ?
 
Do e bej dhe pse paska pune shume.por do e bej prove ishalla po me dalin sic duhet
 
Ky i lejka 45 min me ardh
Un si le aq
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back