Banane Flambe

DSCN0709_640x595.jpg




Ingredientet

2 banane
2 luge mjalt
1 filxhan rom (ose konjak)
20 gr gjalp
kanelle

Pregatitja

#Ne nje tigan hedhim gjalpin, bananet,te prera ne 2 gjysma
#I skuqim me gjalpin,per 1 min shtojme mjaltin dhe hedhim romin(ose konjakun)
#I leme akoma per 1 min tjeter, dhe i heqim..ne fund i hedhim pak kanelle lart

Ps: Ne vend te mjaltit,mund te perdorni sheqer.por duhet ta skuqni bashk me bananet ne fillim
une preferoj mjaltin..

Per fv/ L0v3rM4n
 
Last edited by a moderator:
Titulli: Banane Flambe

Mund ti servirni me akullore vanilje se ashtu vec, te velin nga sa te embla jane.
 
Titulli: Banane Flambe

Prandaj e pelqej me mjalt une zina :)
normalisht i hedhin sheqer,por se kam qef:gat:
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Banane Flambe

Ne prandaj e pelqej me mjalt une zina :)
normalisht i hedhin sheqer,por se kam qef:gat:

Ti ben sa 2, qe i thua vetes "ne"?:p

Sido qe te jete, me mjalt apo me sheqer, bananja eshte nje frut i embel, i skuqur, embelsohet e me shume, shto dhe mjalt/shqer behet bombe e embel!

Prandaj, akullorja i ekuilibron nje cik shijen. :)
 
Titulli: Banane Flambe

opsss ishte gabim shkrimi :) une i hedh edhe lajthi po te dua jo vetem akullore :p
 
Titulli: Banane Flambe

ne vend te konjakut a ben ti shtojm ni shirup apo diq tjeter zevendesim?
 
Titulli: Banane Flambe

po Arfenilla,cdo lloj rumi tjeter:p
 
Titulli: Banane Flambe

Arfenilla shtoja nje Caj rusi hahahhahaa
 
Titulli: Banane Flambe

ahahahha Arfenilla konjak (skenderbeu) po se pate problem ahahaha
ps:bej shaka,mos perdor hic alkol hidhi pak uje :)
 
Titulli: Banane Flambe

hahen apo pihen kto ?
 
Titulli: Banane Flambe

ahahahha Arfenilla konjak (skenderbeu) po se pate problem ahahaha
ps:bej shaka,mos perdor hic alkol hidhi pak uje :)

Po te ishte Adem Jashar pa hezitim po skenderbe nuk du se e kam inat dhin se mban ne kok.:chat:

do e provoj me uji pra flm
 
Titulli: Banane Flambe

Si thua ti? ke kriju ndonje ide ca behet me keto?

jo nuk e di .. jam alergjike nga banania ndaj nuk shume per to ( perderisa nuk i blej apo ha asiher)
 
Titulli: Banane Flambe

haha.. sa tforta batutat me arfen e lov3rin...

per zinen qe si ka qef kto embelsirat, provo banane te skuqura vetem , dmth vetem skuqi bananet ne gjalp ose vaj dhe haj, jan goxha te shijshme..(hidhi ne leter kuzhine qe ti iki vaji). ...
ImDU0btf9unFZDZAkxCIi-LoFIWvKGKyX2HdzwZ55JULPeAAqg.jpg

p.s. rri rri e me kujto ndonje ushqim ktej ky Loverman-i...
 

Attachments

  • ImDU0btf9unFZDZAkxCIi-LoFIWvKGKyX2HdzwZ55JULPeAAqg.jpg
    ImDU0btf9unFZDZAkxCIi-LoFIWvKGKyX2HdzwZ55JULPeAAqg.jpg
    10.3 KB · Shikime: 0
Titulli: Banane Flambe

Nga perberesit u dukerka nga ato embelsirat qe te velin...
 
Titulli: Banane Flambe

Eshte pak e rende :) por haje me shoqerine,kshu te bie me leht:p:eek:le:
 
Titulli: Banane Flambe

ne vend te konjakut a ben ti shtojm ni shirup apo diq tjeter zevendesim?

Alkooli evaporohet ne temperaturat e larta (flambimi kete rol ka), ne embelsiren finale ska me alkool, por vetem aromen e pijes...

Gjithsesi, mund ta besh dhe pa te, MOS SHTO UJE (se e prishe komplet), mund te vesh esence vanilje.
 
Titulli: Banane Flambe

Alkooli evaporohet ne temperaturat e larta (flambimi kete rol ka), ne embelsiren finale ska me alkool, por vetem aromen e pijes...

Gjithsesi, mund ta besh dhe pa te, MOS SHTO UJE (se e prishe komplet), mund te vesh esence vanilje.

Zina ne kemi fjalen tone te bukur shqipe..Avullon ca evaporohet thu ti kshu :haha
 
Titulli: Banane Flambe

Gjithsesi, mund ta besh dhe pa te, MOS SHTO UJE (se e prishe komplet), mund te vesh esence vanilje.

Ke te drejte, vone e paskam lexuar postimin tend.. e bera prove mbrem me uje, nuk u be shume e mire... kshtu per te ngrene e hengra te gjithen por nuk ishte dicka qe te te mbese merak...

Kur shoh une dicka dhe aty me rri mendja pastaj.. kshuqe Lov3r mundohu te sjellesh receta me te mira :D
 
Titulli: Banane Flambe

OOooo flm qe i perdorni recetat e mia,por une e kam postuar qe duhet konjak patjeter,skam faj une qe jeni muslimane ju ahahah :bibe::tvb:
 
Titulli: Banane Flambe

Kshtu ne t'pamur duken te shishmem dhe leht per ti ber...:)

Sweetie,heren tjeter kur ti besh me thirr mua ti provoji :p.
 
Titulli: Banane Flambe

Zina ne kemi fjalen tone te bukur shqipe..Avullon ca evaporohet thu ti kshu :haha
Po ke te drejte, sme erdhi si fjale kur e kam shkruar postimin. Flm.


Ke te drejte, vone e paskam lexuar postimin tend.. e bera prove mbrem me uje, nuk u be shume e mire... kshtu per te ngrene e hengra te gjithen por nuk ishte dicka qe te te mbese merak...

Kur shoh une dicka dhe aty me rri mendja pastaj.. kshuqe Lov3r mundohu te sjellesh receta me te mira :D

Duhet ta ribesh perseri, pa uje. Duhet te provosh ne fakt te 2 format, e me mjalt e me sheqer- karamelizohen ndryshe bananet. E mos haro akulloren e vaniljes.
Nqs nuk i ve konjak, shto esence vanilje, ose sheqer me vanilje.
Nqs je njeri qe te pelqejne embelsirat, me siguri do te pelqej edhe kjo.
Nqs sje njeri i tille- do te duket shume e embel:p

Gjithsesi, sic thash, konjaku/rumi ka rol vetem per arom. Alkooli avullon komplet ne gatim (temp 80 grade- zhduket) mbetet vetem aroma ( vlen kjo dhe per gatimet me vere...).
Se di me sakt, a ju lejohet kjo menyre, pasi qe nuk permban as nje gram alkool, por duhet te pyesni ata qe kane njohuri komplete mbi fene.
 
Titulli: Banane Flambe

Po ke te drejte, sme erdhi si fjale kur e kam shkruar postimin. Flm.




Duhet ta ribesh perseri, pa uje. Duhet te provosh ne fakt te 2 format, e me mjalt e me sheqer- karamelizohen ndryshe bananet. E mos haro akulloren e vaniljes.
Nqs nuk i ve konjak, shto esence vanilje, ose sheqer me vanilje.
Nqs je njeri qe te pelqejne embelsirat, me siguri do te pelqej edhe kjo.
Nqs sje njeri i tille- do te duket shume e embel:p

Gjithsesi, sic thash, konjaku/rumi ka rol vetem per arom. Alkooli avullon komplet ne gatim (temp 80 grade- zhduket) mbetet vetem aroma ( vlen kjo dhe per gatimet me vere...).
Se di me sakt, a ju lejohet kjo menyre, pasi qe nuk permban as nje gram alkool, por duhet te pyesni ata qe kane njohuri komplete mbi fene.
karamelja kur te ftohet forcohet zina!
 
Titulli: Banane Flambe

karamelja kur te ftohet forcohet zina!

Keto e kane lezetin te ngrohta, keshtu shkrine dhe akulloren :)
Dmthn, skane kohe te forcohen.... plus qe si vihet shume sheqer/mjalt sa ti besh karamele/
 
Titulli: Banane Flambe

Keto e kane lezetin te ngrohta, keshtu shkrine dhe akulloren :)
Dmthn, skane kohe te forcohen.... plus qe si vihet shume sheqer/mjalt sa ti besh karamele/

..do e provoj por nese me mbesin dhembet aty te karamelja ti do mi dergosh leket per me ik te stomatologu shum her kam lexu ket meny per banane, por kam pas frik ta provoj se thoja mos do deshton .
 
Titulli: Banane Flambe

..do e provoj por nese me mbesin dhembet aty te karamelja ti do mi dergosh leket per me ik te stomatologu shum her kam lexu ket meny per banane, por kam pas frik ta provoj se thoja mos do deshton .

Arfe hidhi pak konjak se nuk te gjen gje :)
edhe pasta e dhembeve permban alkol..ndaj mos ki frike se ke nje jete qe mekaton me alkol:p
 
Titulli: Banane Flambe

OOooo flm qe i perdorni recetat e mia,por une e kam postuar qe duhet konjak patjeter,skam faj une qe jeni muslimane ju ahahah :bibe::tvb:

Shume i keq je :cekic:
Heren tjeter do e provoj me Fanta ose CocaCola :p

Duhet ta ribesh perseri, pa uje. Duhet te provosh ne fakt te 2 format, e me mjalt e me sheqer- karamelizohen ndryshe bananet. E mos haro akulloren e vaniljes.
Nqs nuk i ve konjak, shto esence vanilje, ose sheqer me vanilje.
Nqs je njeri qe te pelqejne embelsirat, me siguri do te pelqej edhe kjo.
Nqs sje njeri i tille- do te duket shume e embel:p

Gjithsesi, sic thash, konjaku/rumi ka rol vetem per arom. Alkooli avullon komplet ne gatim (temp 80 grade- zhduket) mbetet vetem aroma ( vlen kjo dhe per gatimet me vere...).
Se di me sakt, a ju lejohet kjo menyre, pasi qe nuk permban as nje gram alkool, por duhet te pyesni ata qe kane njohuri komplete mbi fene.

Po po edhe une me akullore e sherbeva... Sa e shtiva ujtin e kuptova qe nuk duhej, por ska gje... heren tjeter do e bej prove keshtu si the ti... ujti dhe i zbuti pak bananet. Mjafton aroma me kenaqi :)

edhe pasta e dhembeve permban alkol..ndaj mos ki frike se ke nje jete qe mekaton me alkol

ore pasten e dhembeve nuk e pertyp... :)
 
Titulli: Banane Flambe

He tashi mund te levdohem pak :D

E provova dhe 1 here.. kesaj rradhe shume me te mira u bene, nuk ishin shume te embla si heren e pare..
I shtova vetem mjalte dhe pak sheqer vanilje dhe siper u hodha arra te bluara... Kanelja me duket e rendon me teper shijen.



Dhe kjo nuk mjaftonte, mu kujtua qe kisha pjeshke ne shpi... ua hoqa lekuren, dhe me ate lengun qe mbeti prej bananeve, shtova dhe fare pak sheqer vanilje dhe i lash 2 min ne zjarr.. kishin nje shije interesante, njesoj si marmalate pjeshke...

 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 1 12.5%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 1 12.5%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 12.5%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 3 37.5%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 1 12.5%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 0 0.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 1 12.5%
Back
Top