Ateistet ??

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Ateistet ??


Ne kemi besu dhe jemi te bindur se Allahu ekziston.


3 pyetje për ateistët?Po të përgjigjem unë me një pyetje të thjeshtë.Kush krijoj Allahun?Kur ta gjesh këtë pyetje hajde të të japim përgjigje për 3 pyetjet e tjera.Thjesht mos më thuaj që u vetkrijua sepse teorikisht i bje që ç'do gjë të jetë vetkrijuar.Për më tepër që vetkrijohen më kollaj gjërat e thjeshta sesa ato komplekse që në rastin tonë i plotfuqishmi është qënia më komplekse.Ah dhe një sugjerim,mjaft na solle video duke bërë copy-paste,ti mundesh që ti bësh pyetjet vetë.Të paktën e ke kaq inteligjencë përderisa je besimtare dhe e zgjuar natyrisht,nuk je si ne ateistët që përpiqemi të bëjmë rolin e të zgjuarit.
 
Redaktimi i fundit:

xhebrail

Mangup me Licenc
Titulli: Ateistet ??

Në fakt zoti i himnit të flamurit tonë thotë që kombet shuhen për mbi dhe.
Nuk mund të kuptoj si doni ti mbushni mëndjen dikujt që të besojë ato që besoni ju.Bindjet nuk ndryshohen o njerëz,kot merreni me këtë punë.Njësoj si ti thuash Deuidit që allahu nuk egziston edhe ti mbushet mëndja.


Nuk kerkoj ti ndryshoj bindjen ky kerkond te ndryshoj bindjen e te tjereve .
Kjo so bindje kjo eshte fobi smunden me qen 2%-5% me te menqure se gjithe bota ,po ateizmi ne shqiperi eshte ne ate formen LE TI DJEGIM MUSLIMANET se gjithe luften e kan me fen islame e kjo me bene te dyshoj te bindja e ttyre .
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Ateistet ??

Nuk kerkoj ti ndryshoj bindjen ky kerkond te ndryshoj bindjen e te tjereve .
Kjo so bindje kjo eshte fobi smunden me qen 2%-5% me te menqure se gjithe bota ,po ateizmi ne shqiperi eshte ne ate formen LE TI DJEGIM MUSLIMANET se gjithe luften e kan me fen islame e kjo me bene te dyshoj te bindja e ttyre .
Kush ti jep këto shifrat e 2% ? Shihe pak më mirë se duhet të jenë pak më shumë :) Në Shqipëri shumica e popullsisë është muslimane me trashëgimi prandaj mos ki merak se nuk j'u djeg njeri.Por nganjëherë bëheni aq besimtarë të bezdishëm sa të lodhni kokën (kjo jo për ty).Jeni besimtarë?Shumë mirë ,njeriu mbase ndjehet më mirë të besojë në diçka,por j'u lutemi mbajeni për vete ashtu si ne pjesa e injorantëve ''palaqo'' që nuk besojmë.Gjithsecili ka bindjet e tij ,por tuajat janë të gabuara kur mendoni se do të fitoni virgjëreshat duke bërë propagandë fetare edhe ''duke bërë nevojat personale'' .Parajsën njeriu nëse egziston e fiton duke bërë të mira,duke mos i bërë keq qënieve,duke mbrojtur familjen edhe kombin e tij,duke pasur ndërgjegje,nuk e fiton duke vrarë edhe më pas ti futet rrugës të zotit duke u bërë hoxhë apo prift.Nuk kemi nevojë për zotin,ne kemi ndërgjegje.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Ateistet ??

Po të përgjigjem unë me një pyetje të thjeshtë.Kush krijoj Allahun?Kur ta gjesh këtë pyetje hajde të të japim përgjigje për 3 pyetjet e tjera.Thjesht mos më thuaj që u vetkrijua sepse teorikisht i bje që ç'do gjë të jetë vetkrijuar.Për më tepër që vetkrijohen më kollaj gjërat e thjeshta sesa ato komplekse që në rastin tonë i plotfuqishmi është qënia më komplekse.Ah dhe një sugjerim,mjaft na solle video duke bërë copy-paste,ti mundesh që ti bësh pyetjet vetë.Të paktën e ke kaq inteligjencë përderisa je besimtare dhe e zgjuar natyrisht,nuk je si ne ateistët që përpiqemi të bëjmë rolin e të zgjuarit.


Allah eshte fjala Arabe per Zotin. Allahu nuk eshte vetem Zot i Muslimaneve; Allahu eshte Zoti i gjithe krijesave; Ai eshte Krijuesi dhe Furnizuesi i gjithe gjallesave. Fjala 'Allah' nuk ka gjini apo shumës (ndryshe nga fjala 'Zot' që ka gjini edhe shumës). Eshte interesant të theksohet se fjala 'Allah' është emri i Zotit në gjuhën Aramaike (gjuha e Isait / Jezusit as). Njëherë bashkëkohësit e tij e pyetën Profetin Muhamed (as) për Zotin. Përgjigja erdhi direkt nga Zoti në formën e një Sureje / Kapitulli të shkurtër në Kur'an, e cila konsiderohet si motoja e monoteizmit (besimit ne nje Zot te vetem).

"Thuaj: Ai është Allahu, Një dhe i Vetëm! Allahu është mbështetja - (Atij i mbështetet çdo krijesë). As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë." (Kur'an, 112:1-4)Shenjat e ekzistencës së Allahut

Krejt çka shihni në natyrë është vepër e Krijuesit, Shpikësit, Rregulluesit.
Vërtet, bukuritë dhe veprat mahnitëse të cilat i shohim në këtë botë, dhe të cilat madje askush nuk mund t'i kuptojë dhe vlerësojë plotësisht, janë të krijuara nga Zoti i saj, Krijuesi dhe Shpikësi.
Vetëm Allahu posedon aftësi, dije dhe mençuri absolute.

Njeriu duhet ta pranoj ekzistencën e Tij, atributet, krijimin, sundimin dhe komandën e tij. Nuk ka rrugë tjetër, i lavdëruar është Allahu, Zoti i botëve.

Kompetenca e Allahut dhe dëshmia e krijimit të botës tregohet edhe në këtë ajet, ku Allahu thotë:
"Ai është që i lëshon erërat si myzhde pranë mëshirës (shiut) së Tij. E kur ato (erërat) bartin re të mëdha mbi, ne i sjellim mbi një tokë të vdekur dhe lëshojmë në të ujin (shiun), dhe me të (me ujin) nxjerrim të gjitha frutat. Kështu i nxjerrim (i ngjallim) të vdekurit, ashtu që të përkujtoni (fuqinë e Zotit)." (Kur'an, 7: 57)

Edhe zbulimet shkencore mbi gjithësinë flasin për ekzistencën e Zotit. Shkenca na udhëheq në përfundimin se gjithësia ka një Krijues, i Cili është i përkryer në fuqi, urtësi e dituri. ثshtë feja ajo që na tregon rrugën për njohjen e Zotit. Për këtë arsye, është e mundur të thuhet se shkenca është një metodë që përdorim për të njohur dhe hulumtuar më mirë të vërtetat, për të cilat bën fjalë feja.

Shkenca është metoda që pohon të vërtetat absolute të siguruara nga feja.
Islami mbështet kërkimet shkencore dhe shpall se hulumtimi i gjithësisë është një mënyrë për të njohur fuqinë dhe pwrsosurinë e Zotit. Vargu i mëposhtëm nga Kur'ani trajton një çështje të tillë:

"A nuk e kanë parë qiellin mbi ta, si e kemi ndërtuar e zbukuruar? Në të nuk mund të gjesh asnjë të çarë! Tokën e kemi shtrirë dhe kemi vendosur në të male të qëndrueshme dhe kemi bërë që ajo të nxjerrë bimë të mrekullueshme në çift. Nga qielli zbritëm ujë të bekuar, me të cilin rrisim kopshte e drithë për t'u korrur dhe pemë të larta hurmash, me vile të vendosura njëra mbi tjetrën." (Sure Kaf, 6-7, 9-10)

Sikurse lënë të kuptohen ajetet e mësimpërme, Kurani i nxit gjithmonë njerëzit të mendojnë, të arsyetojnë dhe të hulumtojnë gjithçka në botën ku jetojnë.

Hulumtimi i gjithesise e hap botën e mendimit të njeriut dhe e ndihmon të njohë shenjat e dukshme të krijimeve të Zotit në natyrë.

Fizikanti gjerman Maks Plank shkruan:
"Kushdo që është marrë seriozisht me punë shkencore të çdo lloji e kupton se në hyrjen e portave të tempullit të shkencës janë shkruar fjalët: Duhet të kesh besim! Kjo është një cilësi, pa të cilën shkencëtari nuk mund t'ia dalë mbanë."

Ky sistem kaq i bukur i diellit, planeteve e kometave mund të ruajë vazhdimësinë vetëm nën urdhërat dhe zotërimin e një Qenieje të ditur e të fuqishme. Kjo Qenie qeveris gjithçka, jo si shpirt i botës, por si Zot mbi gjithçka, për llogari të pushtetit të Vet. Ai e meriton të quhet Zoti, Sunduesi i Gjithësisë.
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Ateistet ??

Allah eshte fjala Arabe per Zotin. Allahu nuk eshte vetem Zot i Muslimaneve; Allahu eshte Zoti i gjithe krijesave; Ai eshte Krijuesi dhe Furnizuesi i gjithe gjallesave. Fjala 'Allah' nuk ka gjini apo shumës (ndryshe nga fjala 'Zot' që ka gjini edhe shumës). Eshte interesant të theksohet se fjala 'Allah' është emri i Zotit në gjuhën Aramaike (gjuha e Isait / Jezusit as). Njëherë bashkëkohësit e tij e pyetën Profetin Muhamed (as) për Zotin. Përgjigja erdhi direkt nga Zoti në formën e një Sureje / Kapitulli të shkurtër në Kur'an, e cila konsiderohet si motoja e monoteizmit (besimit ne nje Zot te vetem).

"Thuaj: Ai është Allahu, Një dhe i Vetëm! Allahu është mbështetja (Atij i mbështetet çdo krijesë). As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë." (Kur'an, 112:1-4Shenjat e ekzistencës së Allahut

Krejt çka shihni në natyrë është vepër e Krijuesit, Shpikësit, Rregulluesit.
Vërtet, bukuritë dhe veprat mahnitëse të cilat i shohim në këtë botë, dhe të cilat madje askush nuk mund t'i kuptojë dhe vlerësojë plotësisht, janë të krijuara nga Zoti i saj, Krijuesi dhe Shpikësi.
Vetëm Allahu posedon aftësi, dije dhe mençuri absolute.

Njeriu duhet ta pranoj ekzistencën e Tij, atributet, krijimin, sundimin dhe komandën e tij. Nuk ka rrugë tjetër, i lavdëruar është Allahu, Zoti i botëve.

Kompetenca e Allahut dhe dëshmia e krijimit të botës tregohet edhe në këtë ajet, ku Allahu thotë:
"Ai është që i lëshon erërat si myzhde pranë mëshirës (shiut) së Tij. E kur ato (erërat) bartin re të mëdha mbi, ne i sjellim mbi një tokë të vdekur dhe lëshojmë në të ujin (shiun), dhe me të (me ujin) nxjerrim të gjitha frutat. Kështu i nxjerrim (i ngjallim) të vdekurit, ashtu që të përkujtoni (fuqinë e Zotit)." (Kur'an, 7: 57)

Edhe zbulimet shkencore mbi gjithësinë flasin për ekzistencën e Zotit. Shkenca na udhëheq në përfundimin se gjithësia ka një Krijues, i Cili është i përkryer në fuqi, urtësi e dituri. ثshtë feja ajo që na tregon rrugën për njohjen e Zotit. Për këtë arsye, është e mundur të thuhet se shkenca është një metodë që përdorim për të njohur dhe hulumtuar më mirë të vërtetat, për të cilat bën fjalë feja.

Shkenca është metoda që pohon të vërtetat absolute të siguruara nga feja.
Islami mbështet kërkimet shkencore dhe shpall se hulumtimi i gjithësisë është një mënyrë për të njohur fuqinë dhe pwrsosurinë e Zotit. Vargu i mëposhtëm nga Kur'ani trajton një çështje të tillë:

"A nuk e kanë parë qiellin mbi ta, si e kemi ndërtuar e zbukuruar? Në të nuk mund të gjesh asnjë të çarë! Tokën e kemi shtrirë dhe kemi vendosur në të male të qëndrueshme dhe kemi bërë që ajo të nxjerrë bimë të mrekullueshme në çift. Nga qielli zbritëm ujë të bekuar, me të cilin rrisim kopshte e drithë për t'u korrur dhe pemë të larta hurmash, me vile të vendosura njëra mbi tjetrën." (Sure Kaf, 6-7, 9-10)

Sikurse lënë të kuptohen ajetet e mësimpërme, Kurani i nxit gjithmonë njerëzit të mendojnë, të arsyetojnë dhe të hulumtojnë gjithçka në botën ku jetojnë.

Hulumtimi i gjithesise e hap botën e mendimit të njeriut dhe e ndihmon të njohë shenjat e dukshme të krijimeve të Zotit në natyrë.

Fizikanti gjerman Maks Plank shkruan:
"Kushdo që është marrë seriozisht me punë shkencore të çdo lloji e kupton se në hyrjen e portave të tempullit të shkencës janë shkruar fjalët: Duhet të kesh besim! Kjo është një cilësi, pa të cilën shkencëtari nuk mund t'ia dalë mbanë."

Ky sistem kaq i bukur i diellit, planeteve e kometave mund të ruajë vazhdimësinë vetëm nën urdhërat dhe zotërimin e një Qenieje të ditur e të fuqishme. Kjo Qenie qeveris gjithçka, jo si shpirt i botës, por si Zot mbi gjithçka, për llogari të pushtetit të Vet. Ai e meriton të quhet Zoti, Sunduesi i Gjithësisë.
Goca inteligjente nuk j'u përgjigje aspak pyetjes pasi nuk po flisja për gjininë e Allahut,nuk më intereson.Përsëri si përgjigje inteligjente e mbushët faqen me ajetet kuranore :) Jeni të admirueshëm,njerëz inteligjentë.
 

Violetta

>> KS- AL. etnike <<
Titulli: Ateistet ??

Te dhash pergjigjje pergjithësisht aty...

Goca inteligjente nuk j'u përgjigje aspak pyetjes pasi nuk po flisja për gjininë e Allahut,nuk më intereson.Përsëri si përgjigje inteligjente e mbushët faqen me ajetet kuranore :) Jeni të admirueshëm,njerëz inteligjentë.
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Ateistet ??

.Gjithsecili ka bindjet e tij ,por tuajat janë të gabuara kur mendoni se do të fitoni virgjëreshat

Disi kur po permenden keto virgjereshat, po xhelozoni shume lool, s'lat vend e teme pa i permend :plazh:

hajt se ta dho 1 bakshish veq avytu te dera e xhennetit tmujsh :lol:
 

xhebrail

Mangup me Licenc
Titulli: Ateistet ??

Kush ti jep këto shifrat e 2% ? Shihe pak më mirë se duhet të jenë pak më shumë :) Në Shqipëri shumica e popullsisë është muslimane me trashëgimi prandaj mos ki merak se nuk j'u djeg njeri.Por nganjëherë bëheni aq besimtarë të bezdishëm sa të lodhni kokën (kjo jo për ty).Jeni besimtarë?Shumë mirë ,njeriu mbase ndjehet më mirë të besojë në diçka,por j'u lutemi mbajeni për vete ashtu si ne pjesa e injorantëve ''palaqo'' që nuk besojmë.Gjithsecili ka bindjet e tij ,por tuajat janë të gabuara kur mendoni se do të fitoni virgjëreshat duke bërë propagandë fetare edhe ''duke bërë nevojat personale'' .Parajsën njeriu nëse egziston e fiton duke bërë të mira,duke mos i bërë keq qënieve,duke mbrojtur familjen edhe kombin e tij,duke pasur ndërgjegje,nuk e fiton duke vrarë edhe më pas ti futet rrugës të zotit duke u bërë hoxhë apo prift.Nuk kemi nevojë për zotin,ne kemi ndërgjegje.

Miku im do preferoja virgjereshat ne kete bote se ne ate boten tjeter ece dije ku do me degdisin me dosjen time qe kam hahhahahahhhahhh .Te gjithe kan ndergjegje po nuk dmth mendimi im edhe ska tjeter si shkoni ju ne ekstremite .
Per mua eshte problem personal i joti beson apo nuk beson skam te drejt te perzihem sepse eshte jeta jote por ju perpiqeni qe te imponoheni me disa mendime kam ndergjegje po sikur te mos egzistonte ndegjegja sdo kishte burgje sa do kishte krime
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Ateistet ??

Disi kur po permenden keto virgjereshat, po xhelozoni shume lool, s'lat vend e teme pa i permend :plazh:

hajt se ta dho 1 bakshish veq avytu te dera e xhennetit tmujsh :lol:
Epo xhelozojmë Lover,ç'të bëjmë.Jo te gjithë kanë mundësinë të martohen me 6-të vjeçare :)
 

xhebrail

Mangup me Licenc
Titulli: Ateistet ??

Epo xhelozojmë Lover,ç'të bëjmë.Jo te gjithë kanë mundësinë të martohen me 6-të vjeçare :)


Iron Leon lere njeriun ne besimin e vet perderisa nuk ofendon tendin ske pse behesh njeri i lig shqiptar jemi mbi te gjitha te gjithe ketu.
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Ateistet ??

Xhebro, lere se u mesuam ne me edukaten e tyre, ndaj si gjithmone ua mesojme tolerancen ketyre :plazh:

Epo xhelozojmë Lover,ç'të bëjmë.Jo te gjithë kanë mundësinë të martohen me 6-të vjeçare

Ti aq sa din edhe flet, u mesuam me kulturen e te biseduarit qe bejne ateistet :D
 
Redaktimi i fundit:

Jetmira

V.I.P
Titulli: Ateistet ??

Un jam thjesht 20 vjece, me mosh te re ndoshta shumica thojn pse je pesimiste?Ateiste jam se ska Zot
Ku isht Zoti ku mposhteronin?
ku isht zoti qe ma mori babin para 7 vitevete?
ku isht zoti qe 7 vite lot, ishte varferi?
ku isht zoti qe 7 vite stres urrejtje neveri frik ?
Ku isht zoti apo skisht koh per mua?
mbi 7 vjet kemi jetuar duke shpresuar qe do bahet me mir?
po ato vitet e femijeris time ku iken?
ku isht zoti kur endesha rrugave te elbasanit e vetme pa shoqni pa familje, si e verber e pranoj jam ateiste
e vdekur per se gjalli
Ku ka Zot?
Ska Zot, un jm un
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Ateistet ??

Kur nuk e kupton qellimin e krijimit dhe ligjet e kesaj bote, shume thjeshte behesh ateist/e. Ateistet qe thone s'ka Zot, cudi si debatojne per nje gje qe sipas tyre "nuk ekziston". Ky eshte nje nder faktet qe ekziston Zoti, pasiqe logjika e shendoshe nuk e pranon nje debat per dic qe s'eshte ::kafe::
 

Vvetoni

Larguar
Titulli: Ateistet ??

Po të përgjigjem unë me një pyetje të thjeshtë.Kush krijoj Allahun?Kur ta gjesh këtë pyetje hajde të të japim përgjigje për 3 pyetjet e tjera.Thjesht mos më thuaj që u vetkrijua sepse teorikisht i bje që ç'do gjë të jetë vetkrijuar.Për më tepër që vetkrijohen më kollaj gjërat e thjeshta sesa ato komplekse që në rastin tonë i plotfuqishmi është qënia më komplekse.Ah dhe një sugjerim,mjaft na solle video duke bërë copy-paste,ti mundesh që ti bësh pyetjet vetë.Të paktën e ke kaq inteligjencë përderisa je besimtare dhe e zgjuar natyrisht,nuk je si ne ateistët që përpiqemi të bëjmë rolin e të zgjuarit.

Si mund të i marrim atributet e krijimit Krijuesit? Krijuesi krijon nuk krijohet, krijesa është e krijuar dhe nuk krijon.

Ndoshta nuk do të marrë një përgjigje por gjithsesi ndonjë nga "koleget" tuaj ateist do të japin ndonjë përgjigje.

Ja e marrim për shembull bukën, dhe procesin deri sa ajo të bëhet. Për të bërë bukë duhet të kemi miell, mielli vie nga gruri e gruri vie nga toka. Nëse sipas jush gjerat nuk vetë krijohen, atëherë kush e krijoi tokën? Për ne besimtaret toka u krijua nga Krijuesi, për ju ateistet toka nuk u krijua vet vetiu.

Në këtë sens mund të e marrësh çdo gjë që ne kemi, merre makinën, kompjuterin dhe çdo tjetër.
 
Top