اokollata ndihmon pacientët me sulme në zemër

E3

Anëtar i Nderuar
V.I.P

Një hulumtim i zhvilluar në Suedi këshillon se konsumimi i çokollatës nga personat të cilët kanë përjetuar sulm në zemër është i lidhur me një rrezik më të vogël për vdekje.

Journal of Internal Medicine ka publikuar rezultatet e mbledhura nga një hulumtim ku kanë marrë pjesë 1169 persona të moshës nga 45 deri në 70 vjet, të cilët janë të shoqëruar me hospitalizim pasi kanë mbijetuar një sulm të parë.

ثshtë treguar se personat të cilët kanë ngrënë çokollatë së paku dy herë në ditë, kanë rrezik trefish më të ulët për të vdekur nga sëmundja e zemrës.

Hulumtuesit besojnë se është fjala për pasojat e veprimit të përbërësve bioaktiv, si ato të llojit të antioksiduesve të pranishëm në kakao.
*telegrafi*
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Brenga ime dashuri

    Votat: 7 46.7%
  • 2-Botë e mjerë

    Votat: 4 26.7%
  • 3-Shitësja e farave

    Votat: 4 26.7%
Back
Top