Një studim i realizuar në Japoni sugjeron se konsumimi i rregullt i çajit të gjelbër mund të zvogëlojë shkallën e vdekshmërisë te femrat që vuajnë nga inflamacioni i mushkërive.
Shkencëtarët nga Universiteti Tohoku kanë vërtetuar se femrat të cilat gjatë ditës konsumojnë së paku një gotë çaj të gjelbër, janë për 41% më pak të rrezikuara që të vdesin nga ‘ndezja’ e mushkërive.
Revista “American Journal of Clinical Nutrition” njofton se ky efekt mbrojtës i çajit të gjelbër nuk është vërejtur te meshkujt me mushkëri të inflamuara.
Këto të dhëna janë bazuar në një studim 12-vjeçar, ku kanë marrë pjesë 19.079 meshkujt dhe 21.490 femra, të moshave ndërmjet 40 dhe 79 vjeç.
Autorët e studimit besojnë se çaji i gjelbër vepron mbi mikroorganizmat të cilat shkaktojnë inflamacionin e mushkërive.
*Telegrafi*