Kresha
A pretty face can never trick me
1. Mollët
Janë shumë të shëndetshme, posedojnë antioksidues të fuqishëm dhe mbrojnë nga sëmundjet si ajo e Parkinsonit dhe Alzhaimerit.
2. Shpargu
ثshtë i pasur me acid folik, i cili është e dobishëm për metabolizmin e acideve yndyrore të trurit.
3. Mishi i fortë i viçit
ثshtë përplot vitamina B12, hekur dhe zink. Këto vitamina dhe minerale e mbrojnë trurin.
4. Boronicat dhe dredhëzat
Nëse i konsumoni këto pemë, do të keni kujtesë më të mirë. Pos kësaj, antioksiduesit do t’ju mbrojnë nga proceset oksiduese.
5. اokollata e zezë
اokollata e zezë ndikon shumë në forcimin e përqendrimit. Përmban antioksidues të fortë, si dhe nxit sekretimin e endorfinës, e cila na bën të ndihemi më mirë. Kujdes që çokollata të mos jetë tepër e ëmbël.
6. Salmoni
Burim i shkëlqyer i acideve “Omega-3”, të cilat në mënyrën më të mirë ndihmojnë në funksionimin normal të trurit.
7. Rigoni i tharë
Nga shumë hulumtime është vërtetuar se rigoni 40 herë më shumë posedon antioksidues sesa mollët, 30 herë më shumë se patatja, 12 herë më shumë se portokalli dhe 4 herë më shumë sesa dredhëzat dhe boronica.
8. Arrat
Janë të pasura me proteina dhe acide “Omega-3”, si dhe me vitamina E dhe B6.
9. Drithërat
Proteinat dhe vitamina E ndihmojnë në qarkullimin e mirë të gjakut deri në tru.
10. Jogurti
Jogurti dhe prodhimet e qumështit janë të pasura me proteina dhe vitamina B, që është e dobishme për një komunikim më të mirë midis qelizave nervore.