braziljania
Anëtar i Nderuar
Edhe pse patatja ngjyrë rozë është zhvilluar për shkak të pengimit të kancerit, është zbuluar se ajo ka edhe një varg dobish të tjera, siç është pengimin i plakjes dhe pastrimi i trupit nga toksina
Patatja ngjyrë rozë e cila përmban një aditivin e vlefshëm natyral antocianinën, i cili pengon zhvillimin e qelizave kancerogjene. Ajo gjendet edhe në pemët dhe perimet e tjera, mirëpo patatja ngjyrë rozë ka sasi më të madhe. Ushqimi i ri i cili do të kontribuojë më mirë shëndetit të njeriut është kjo patate e çuditshme, e cila tashmë ka marrë epitetin e superushqimit. Studiuesit thonë se pikërisht patatja ngjyrë rozë mund të pengojë zhvillimin e kancerit. Edhe pse patatja ngjyrë rozë është zhvilluar për shkak të pengimit të kancerit, është zbuluar se ajo ka edhe një varg dobish të tjera, siç është pengimin i plakjes dhe pastrimi i trupit nga toksina. “Sekreti fshihet në ngjyrën rozë e cila përmban antocianinë, e cila pengon zhvillimin e qelizave kancerogjene”, ka sqaruar Sojong Lim, studiuese nga universiteti i Kansasit. Antocianina është përbërje e shumë pemëve dhe perimeve, siç është boronica dhe grejfruti, por patatja ngjyrë rozë e kultivuar në mënyrë speciale përmban sasinë më të madhe. Se kur do të gjendet në shitje kjo patate ende nuk dihet, por një gjë që dihet është se nga viti i ardhshëm ajo do të jetë në përdorim klinik.
kosovasot*
Patatja ngjyrë rozë e cila përmban një aditivin e vlefshëm natyral antocianinën, i cili pengon zhvillimin e qelizave kancerogjene. Ajo gjendet edhe në pemët dhe perimet e tjera, mirëpo patatja ngjyrë rozë ka sasi më të madhe. Ushqimi i ri i cili do të kontribuojë më mirë shëndetit të njeriut është kjo patate e çuditshme, e cila tashmë ka marrë epitetin e superushqimit. Studiuesit thonë se pikërisht patatja ngjyrë rozë mund të pengojë zhvillimin e kancerit. Edhe pse patatja ngjyrë rozë është zhvilluar për shkak të pengimit të kancerit, është zbuluar se ajo ka edhe një varg dobish të tjera, siç është pengimin i plakjes dhe pastrimi i trupit nga toksina. “Sekreti fshihet në ngjyrën rozë e cila përmban antocianinë, e cila pengon zhvillimin e qelizave kancerogjene”, ka sqaruar Sojong Lim, studiuese nga universiteti i Kansasit. Antocianina është përbërje e shumë pemëve dhe perimeve, siç është boronica dhe grejfruti, por patatja ngjyrë rozë e kultivuar në mënyrë speciale përmban sasinë më të madhe. Se kur do të gjendet në shitje kjo patate ende nuk dihet, por një gjë që dihet është se nga viti i ardhshëm ajo do të jetë në përdorim klinik.
kosovasot*