Torre di Pisa

FB_IMG_1657359574587.jpg
Kulla e Pizës është propozuar si një nga 7 mrekullitë e botës moderne! Kjo kullë është ndërtuar vetem per te mbajtur kambanorët e Katedrales së S. Maria ne Duomo me 55.86 metra lartësi ne 8 kate.
FB_IMG_1657359599499.jpg
FB_IMG_1657359583547.jpg
FB_IMG_1657359587490.jpg
Ne 294 shkallet e kullës shohim konsumimin e tyre nga vizitat e shumta në 750 viteve te shkuara tashmë :)
Ndërtimi u ndërpre kur punimet ishin ne katin e trete pas një lëvizje të strukturës së themeleve dhe rifilluan punimet pas 100 viteve duke ndërtuar në drejtim te kundërt per te riparuar pendencën e humbur ne fillim.
FB_IMG_1657359567312.jpg
IMG_20220709_114219.jpg
Dhe ja, une po ndihmoj sadopak 🤪që të mos prishim atë që kemi ndërtuar me parë ...dhe pse me gabime fillestare.:)
FB_IMG_1657359579509.jpg
By anunnak 💛 👍
Foto by Lauri
 
Kur ngjtesh ne maj te kulles eshte shume sensasionale dhe ke iden qe do shtrihet nga çasti ne çast .
Me kujtohet kur e vizitova , kur po beja ate pozen e famshme me iluzjon optik gjoja po e mban te mos bie ,
ne ate moment kalon nje italjane afer meje dhe nxori kunjin duke me thene ’Bravo te qofte ty ´.
 
Ja do ta provokojm i her me shku se lash namgjith kto jav ne it nuk shkova e nuk shkova...
 
Kur të kaloni ktej gjuani një gur të vogël mbi tjegulla të shtëpisë sime...kshu unë dal jashtë mënjëherë 🙃
IMG_20220125_092056.jpg
 
Top