Kresha
A pretty face can never trick me
Shiko fotografinë 1905060
Në vjeshtë, ekspertët rekomandojnë “kurën e shegës”, për t’u furnizuar me vitamina dhe antioksidantë, me të cilët lëngu i saj është i pasur. Gjithashtu ka veti të rëndësishme anti-tumorale.
Stina e vjeshtës simbolizohet nga shega për shumë njerëz. Për poetët dhe romantikët shega simbolizon erotizmin, me formën, ngjyrën e sidomos lëngun. Madje mund të rrinim orë të tëra të përshkruanim kënaqësinë që i shkakton qiellzës sonë një frut si shega. Nga ana tjetër shega është simbol i bollëkut, ka veti të shkëlqyera antioksidante. Po, nuk e dimë se sa i njihni deri në fund vetitë e saj që vazhdojnë të studiohen ende për të mirat që i dhuron njeriut.
Do të përpiqemi në këtë shkrim t’ju tregojmë sa më shumë për të.
Shiko fotografinë 1905061
Shega dhe shumë përfitimet nga ajo
Pirja e lëngut të shegës çdo ditë, është me të vërtetë një zgjedhje shëndetësore. E marrë në mëngjes ose në drekë gjeneron ton dhe gjallëri. Idealja është ta bëni vetë në shtëpi, sidomos në këtë periudhë koronavirusi. Kokrrat e saj janë mishtore dhe të pasura me acid ellagjik, një molekulë me një veprim të drejtpërdrejtë në ADN-në e qelizave. Është një frut kaq i çmuar, saqë në shekujt e kaluar, sapo hynte vjeshta, praktikohej “kura e shegës”.
Shiko fotografinë 1905062
Karakteristikat e shegës
Acidi ellacik që përmban lëngu i shegës së freskët ka fuqinë më të lartë anti-oksiduese nga të gjitha frutat dhe perimet që gjenden në natyrë dhe për këtë arsye është një aleat i çmuar kundër radikaleve të lira të oksigjenit. Ai gjithashtu ushtron një veprim mbrojtës në ADN-në e secilës qelizë. Këshillohet gjithashtu ngrënia e farave të shegës, ato që mbeten mbas shtrydhjes, sepse kanë doza interesante të omega 3, sipas ekspertëve.
Shiko fotografinë 1905063
Sipas AIRC
Sipas Fondacionit AIRC për kërkimet mbi kancerin, lëvorja e shegës dhe pjesa e bardhë që mbulon farat janë të pasura me flavonoide dhe minerale, të cilat gjenden në lëng vetëm nëse centrifugohet i gjithë fruti, përfshirë lëvoren. Farat përmbajnë antocianina, të cilat janë origjina e vetive të saj antioksiduese. Kripërat minerale dhe vitaminat A, C dhe të grupi B janë aleatë të mira për sistemin imunitar.
Shega luan një rol parandalues gjithashtu kundër disa sëmundjeve, duke përfshirë sëmundjet kardiovaskulare dhe kancerin. Ishte kjo arsyeja sepse shega u zgjodh edhe për disa referenca të fushatës Fjongoja Rozë, për të luftuar kancerin e gjirit.
//revistavip
Në vjeshtë, ekspertët rekomandojnë “kurën e shegës”, për t’u furnizuar me vitamina dhe antioksidantë, me të cilët lëngu i saj është i pasur. Gjithashtu ka veti të rëndësishme anti-tumorale.
Stina e vjeshtës simbolizohet nga shega për shumë njerëz. Për poetët dhe romantikët shega simbolizon erotizmin, me formën, ngjyrën e sidomos lëngun. Madje mund të rrinim orë të tëra të përshkruanim kënaqësinë që i shkakton qiellzës sonë një frut si shega. Nga ana tjetër shega është simbol i bollëkut, ka veti të shkëlqyera antioksidante. Po, nuk e dimë se sa i njihni deri në fund vetitë e saj që vazhdojnë të studiohen ende për të mirat që i dhuron njeriut.
Do të përpiqemi në këtë shkrim t’ju tregojmë sa më shumë për të.
Shiko fotografinë 1905061
Shega dhe shumë përfitimet nga ajo
Pirja e lëngut të shegës çdo ditë, është me të vërtetë një zgjedhje shëndetësore. E marrë në mëngjes ose në drekë gjeneron ton dhe gjallëri. Idealja është ta bëni vetë në shtëpi, sidomos në këtë periudhë koronavirusi. Kokrrat e saj janë mishtore dhe të pasura me acid ellagjik, një molekulë me një veprim të drejtpërdrejtë në ADN-në e qelizave. Është një frut kaq i çmuar, saqë në shekujt e kaluar, sapo hynte vjeshta, praktikohej “kura e shegës”.
Shiko fotografinë 1905062
Karakteristikat e shegës
Acidi ellacik që përmban lëngu i shegës së freskët ka fuqinë më të lartë anti-oksiduese nga të gjitha frutat dhe perimet që gjenden në natyrë dhe për këtë arsye është një aleat i çmuar kundër radikaleve të lira të oksigjenit. Ai gjithashtu ushtron një veprim mbrojtës në ADN-në e secilës qelizë. Këshillohet gjithashtu ngrënia e farave të shegës, ato që mbeten mbas shtrydhjes, sepse kanë doza interesante të omega 3, sipas ekspertëve.
Shiko fotografinë 1905063
Sipas AIRC
Sipas Fondacionit AIRC për kërkimet mbi kancerin, lëvorja e shegës dhe pjesa e bardhë që mbulon farat janë të pasura me flavonoide dhe minerale, të cilat gjenden në lëng vetëm nëse centrifugohet i gjithë fruti, përfshirë lëvoren. Farat përmbajnë antocianina, të cilat janë origjina e vetive të saj antioksiduese. Kripërat minerale dhe vitaminat A, C dhe të grupi B janë aleatë të mira për sistemin imunitar.
Shega luan një rol parandalues gjithashtu kundër disa sëmundjeve, duke përfshirë sëmundjet kardiovaskulare dhe kancerin. Ishte kjo arsyeja sepse shega u zgjodh edhe për disa referenca të fushatës Fjongoja Rozë, për të luftuar kancerin e gjirit.
//revistavip