Sekreti për një jetë të shëndetshme

Me rastin e World Sleep Day 2014, e organizuar nga World Association of Sleep Medicine (ASM), dedikuar ditës së gjumit, thuhet se një gjumë i plotë dhe i qetë, garanton një jetë të shëndetshme

Në këtë linjë sqarohet se një gjumë i mirë fillon nga frymëmarrja e cila duhet të jetë e rregullt dhe pa ndërprerje.

“Gjatë gjumit frymëmarrja është e rëndësishme, çrregullimet në këtë drejtim mund të shkaktojnë një sërë problemesh për shëndetin si hipertensioni, infarkt apo diabet”, sjprejet Luigi Ferini Strambi, president i World Association of Sleep Medicine.

Gjithashtu ai thotë se gërhitja mund të ndikojë në cilësinë e gjumit, pasi pakëson nivelin e oksigjenit. Ndaj theksohet që është e rëndësishme që për të pasur një jetë të shëndetshme, të bëhet një gjumë i mirë dhe të kontrollohet pozicioni i qëndrimit në shtrat për ta mundësuar një gjë të tillë.

noa.al
 
Top