Rruga e dhimbjes

''Kurrë mos u ndërhy në vuajtjet e të tjerëve. Njeriu duhet të lodhet nga vetja dhe të pijë deri në fund filxhanin me helm që i përket. Mos jini mendjemëdhenj dhe mos prisni të jeni në gjendje t'i ndihmoni të gjithë, është e mundur të ndihmoni vetëm ata që janë të gatshëm të pranojnë ndihmën. Një person në dhimbje e sheh botën përmes dhimbjes së tij, kështu që ai është i shurdhër dhe i verbër. Secili shkon pas përvojës së tij jetësore pa e kuptuar se është një peshë e vdekur. Nëse ndërhyni në vuajtjet e të tjerëve, vorbulla karmike do t'ju thithë në lojën e tjetrit. Mos harroni se njeriu është i aftë të infektojë, me vuajtjet e tij.
Vazhdoni rrugën tuaj pa hezitim.
Vetëm nëse po shkoni në rrugën tuaj, mund t'i ndihmoni njerëzit të ngrihen përsëri. "
IMG_20221009_134506.jpg
(Satyananda Saraswati)
By Lauri 👍
 
Tani varet, s'me duket shume llogjik as i drejte si mendim.
Dhe nje qe vuan , nuk mun ta etikojme si qenie infektuese!?
Apo vorbull djalli.
 
Tani varet, s'me duket shume llogjik as i drejte si mendim.
Dhe nje qe vuan , nuk mun ta etikojme si qenie infektuese!?
Apo vorbull djalli.
"...është e mundur të ndihmoni vetëm ata që janë të gatshëm të pranojnë ndihmën."

Kjo shprehje në temë, ka dallim të madh me ata që të përpijnë në vorbullën e problemeve të veta.

T'a shikosh me një këndvështrim tjetër shkrimin, besoj që e ndan edhe ti këtë temë 🙂
 
Kam dhen kohen time per te ndihmuar shume njerez. Familjare, miq , shoke ne jetes reale Dhe faleminderit zotit ma kan rikthyer me plot miresi .
Nuk ka gje me te bukur se te besh mire . Te ndihmosh dike pa kerkuar asgje ne rikthim ( vetem Nese ai/ajo don vête ta shperbleje) .
Ama kur ndihmon dhe ta marrin per dobesi miresine tende kjo te ben keq per shpirtîn Sidoqoft mos ndaloni se beri mire kurre o njerez fundja cdo te mire qe bejm e bejm se ndjehemi vêt mire ne shpirt per kte xhest.
 
Top