PiNkY
Anëtar i Nderuar
Racionet: 4-6 persona, Koha e përgatitjes: 10 minuta, Koha e gatimit: 30 minuta
Rizoto me lëng pule, shampanjë dhe luleshtrydhe është i përsosur për çdo menu pranvere.
Përbërësit:
6 lugë me gjalpë pak të kripur, hiqini 2 mënjanë për në fund
1/4 filxhan qepë e copëtuar imët
2 gota oriz Arborio
2 gota shampanjë
4 gota supë perimesh ose ujë të nxehtë
1 gotë me luleshtrydhe të copëtuara (të prera)
1/2 gotë me përzierje prej lloje të ndryshme djathi
Përgatitja:
Nxehni 4 lugë gjalpë në një tigan të thellë, pastaj shtoni qepë dhe fërgojeni derisa të bëhet e tejdukshme.
Shtoni luleshtrydhe dhe fërgojini pak derisa të zbuten.
Shtoni oriz dhe trazijeni derisa të përziehet mirë me gjalpin.
Filloni të shtoni shampanjë 1 / 2 filxhan fillimisht dhe përziejini vazhdimisht me ngrohje të mesme.
Pasi ta keni hedhur gjithë shampanjën, filloni të shtoni 1/2 filxhan me ujë të nxehtë ose supën e pulës.
Vazhdoni në këtë mënyrë, duke shtyar supë të nxehtë dhe trazojeni në mënyrë të vazhdueshme për rreth 20-25 minuta derisa orizi është gatuar, por të mbetet pak i fortë për dhëmbët.
Hiqeni nga të nxehtit, shtoni gjalpin e mbetur dhe llojet e djathit.
Shërbejeni, duke ofruar djathë shtesë nëse dëshironi.
Rizoto me lëng pule, shampanjë dhe luleshtrydhe është i përsosur për çdo menu pranvere.
Përbërësit:
6 lugë me gjalpë pak të kripur, hiqini 2 mënjanë për në fund
1/4 filxhan qepë e copëtuar imët
2 gota oriz Arborio
2 gota shampanjë
4 gota supë perimesh ose ujë të nxehtë
1 gotë me luleshtrydhe të copëtuara (të prera)
1/2 gotë me përzierje prej lloje të ndryshme djathi
Përgatitja:
Nxehni 4 lugë gjalpë në një tigan të thellë, pastaj shtoni qepë dhe fërgojeni derisa të bëhet e tejdukshme.
Shtoni luleshtrydhe dhe fërgojini pak derisa të zbuten.
Shtoni oriz dhe trazijeni derisa të përziehet mirë me gjalpin.
Filloni të shtoni shampanjë 1 / 2 filxhan fillimisht dhe përziejini vazhdimisht me ngrohje të mesme.
Pasi ta keni hedhur gjithë shampanjën, filloni të shtoni 1/2 filxhan me ujë të nxehtë ose supën e pulës.
Vazhdoni në këtë mënyrë, duke shtyar supë të nxehtë dhe trazojeni në mënyrë të vazhdueshme për rreth 20-25 minuta derisa orizi është gatuar, por të mbetet pak i fortë për dhëmbët.
Hiqeni nga të nxehtit, shtoni gjalpin e mbetur dhe llojet e djathit.
Shërbejeni, duke ofruar djathë shtesë nëse dëshironi.