Pse gratë me taka të larta perceptohen si më tërheqëse, dhe me status më të lartë

tak.jpg

A mund t’ju bëjë të dukeni më tërheqëse veshja e takave të larta? Sipas një studimi, takat e larta mund ta bëjnë një grua të duket më tërheqëse seksualisht, status më të lartë dhe më femërore.

Takat e larta kanë qenë prej vitesh një element kryesor i modës së grave.


Ato shihen si zgjedhja e duhur për shumë ngjarje sociale dhe profesionale. Pavarësisht kësaj, ato mund të jenë të dhimbshme për të hyrë, kështu që cili është përfitimi?


Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se burrat e shohin ecjen e një gruaje si më tërheqëse kur ajo vesh taka, për shkak të ndryshimit të lakimit të mesit nga thembra, ekzagjerimit të gjoksit dhe ijeve dhe rritjes së animit të legenit.


Mbajtja e takave mund të sinjalizojë edhe shëndetin, për shkak të “kostos” së veshjes së tyre, që është shqetësimi. Për më tepër, takat e larta priren të jenë më të shtrenjta dhe mund të jenë një simbol statusi.


Studimi tregoi se njerëzit vlerësuan siluetën e veshur me taka si më tërheqëse, më femërore dhe më pak mashkullore sesa siluetën e veshur me taka.

Nuk kishte dallime domethënëse me mënyrën se si pjesëmarrësit i vlerësuan variablat e personalitetit, të tillë si inteligjent, i dashur, miqësor ose i suksesshëm. Kjo është e rrallë në seksualizim, i cili zakonisht shërben për të nënvlerësuar inteligjencën e grave.


Pjesëmarrësit meshkuj i vlerësuan të dyja siluetat si një potencial më të mirë bashkëshortor sesa pjesëmarrëset femra.Psikoogjia
 
Temë interesante.
Unë gjithmonë i zgjedh jo shumë të larta,pasi ndjehem më komode.
Edhe duke qenë se eci më shum në këmbë sesa me automjet.
 
Takat jane fines tek nje femer!
Kjo as qe don diskutim.
Ceshtja eshte; Eshte e gatshme femra te qendroj siper takave tere diten per tu dukur me sensuale dhe me fine,ta paguaj me dhimbje kockash e kembesh!?
PErsonalisht No!!
Gjithesesi ka disa lloje punesh,ose disa evinimente ku nuk mund te paraqitesh me atlete apo te sheshta!
E drejte apo e gabuar por etika ne veshje ne disa lloj ambjentesh eshte ne nje fare forme e detyrueshme!
 
Ideja eshte qe kur punoj me projektet, kreativiteti im nuk lidhet me faktin si vishem. Lol
Nejse per festa i vesh dhe une nja 4cm take :D. Kot, me genjen mendja se po zgjatem pak. Lol
 
Top