Pranoje hijen tënde.

KUSH NUK INTEGRON HIJEN E TYRE... "Brenda nesh kemi një hije: një tip shumë të keq, shumë të varfër, të cilin duhet ta pranojmë."
(Carl Gustav Jung)

fabio-lenti-home-jung.jpg

Një nga gjërat më të vështira për t'u pranuar edhe për ata që punojnë me veten e tyre është prania e një HIJE brenda vetes, një ANË E ERRËT nga e cila ne jemi të frikësuar dhe në të njëjtën kohë të tërhequr në mënyrë të papërmbajtshme. Secili, derisa të integrojë të kundërtat brenda vetes, duke arritur në një gjendje Dashurie, ndahet brenda vetes: ai është dritëhije, është i keq dhe i mirë, ai është i mirë dhe i keq. Zakonisht njeriu i zakonshëm identifikohet kryesisht me anën “e mirë”, duke krijuar imazhe pozitive për veten dhe duke parë të keqen përreth. Megjithatë, ndërkohë, ai tenton të refuzojë hijen e tij, duke e mohuar atë, duke e projektuar te të tjerët ose duke e fshehur në thellësitë e pavetëdijes së tij. Në çdo rast, njeriu mesatar përfundon duke u dominuar në mënyrë të pavetëdijshme nga kjo hije. Fakti është se ... të refuzosh hijen e dikujt do të thotë të jesh i përçarë brenda, në konflikt të vazhdueshëm me veten dhe me të tjerët.

Kushdo që nuk e integron hijen e tij, sheh një botë kërcënuese dhe të tmerrshme jashtë, sepse ai nuk e di se ligësia që sheh në sytë e të tjerëve qëndron në pavetëdijen e tij.
Pra, kushdo që nuk integron hijen e tij jeton duke menduar për të shmangur sëmundjen, vuajtjet dhe vdekjen, duke harruar se TORTURATORI është brenda tij.
Ata që nuk integrojnë hijen e tyre ndihen vazhdimisht në rrezik, në ankth, në një gjendje vigjilence dhe frike, sepse i projektojnë jashtë ndjenjat e tyre të fajit dhe për këtë arsye presin të ndëshkohen, kërcënohen, vriten, duke mos kuptuar se xhelati, njeriu agresiv. , djalli është brenda tij. Prandaj, ata që nuk e integrojnë hijen e tyre, do të ndiejnë viktimën e pafuqishme të një bote shkatërruese, do të mendojnë se janë ose do të shkojnë në ferr dhe do të jetojnë në një botë pa shpresë.
Kushdo që nuk integron hijen e tij ndihet vazhdimisht i gjykuar, sepse hija e gjykimit të tij e ndjek në çdo kohë dhe në këtë mënyrë njeriu mesatar detyrohet të jetojë me frikën e gjykimit, të refuzimit, të braktisjes. , vetëm sepse ai nuk dëshiron të shohë se GJYQTARI i tij i BRENDSHËM po i bën të gjitha këto.

Kush nuk e integron hijen e vet gjykon vazhdimisht dhe në këtë mënyrë mendon se gjykon dikë jashtë vetes, ndërsa në realitet dënon veten dhe në këtë mënyrë do të ndihet edhe më i gjykuar nga gjyqtari i tij i brendshëm, i cili megjithatë do të marrë formën e “gjykimit të të tjerëve”.
Ata që nuk integrojnë hijen e tyre ndjejnë një fragment të izoluar nga bota, një copëz të ndarë nga e tëra dhe vazhdimisht ndihen të vetmuar, të dëshpëruar, të paplotë, plot nevoja dhe mangësi. Njeriu mesatar jeton në një vetmi të dhimbshme, sepse duke mos integruar hijen e tij, ai mbetet i ndarë brenda saj, dhe për këtë arsye vetëm edhe nëse është i rrethuar nga një mijë njerëz, sepse është "ai kundër të gjithëve".
Ata që nuk e integrojnë hijen e tyre ndihen të persekutuar nga familja, nga partneri, nga punëdhënësi, nga autoritetet, sepse nuk shohin që persekutori është brenda tyre dhe ato që shohin jashtë janë vetëm imazhe të kësaj figure të gënjyer. në thellësi të pavetëdijes së tij.
Ai që nuk integron hijen e tij ... i dënon të tjerët në ferr, është plot inat, urrejtje dhe mllef, por në këtë mënyrë ai po e dënon veten në ferr, sepse imagjinon se po persekuton të tjerët, ndërsa në realitet po persekuton vetëveten.
Ata që nuk integrojnë hijen e tyre mendojnë se të tjerët kanë gjithmonë qëllime të këqija, se diçka e keqe do t'u ndodhë gjithmonë dhe do të duhet të mbrojnë veten në çdo mënyrë, duke ngritur barriera dhe mure, duke harruar se dhuna, agresioni dhe e keqja banojnë brenda. ai.
Kushdo që nuk integron hijen e tij, fjalë për fjalë jeton në ferr, jo sepse ndëshkohet nga ndonjë zot i keq, por sepse ai zot i keq është ai vetë, ai është hija që refuzon të integrohet dhe për këtë arsye e ndjek dhe e persekuton.
Vaso_alchemico.jpg
Më në fund ... ata që nuk integrojnë hijen e tyre nuk kanë dritë të vërtetë, sepse drita duhet të ndriçojë errësirën që të shkëlqejë në gjithë lavdinë e saj.
Pra... ata që nuk integrojnë hijen e tyre do të dalin në botë në kërkim të dritës së tyre, duke kërkuar të plotësojnë ndjenjën e mungesës duke kërkuar dashuri, bukuri, madhështi dhe lumturi nga një botë që duket koprrac.
Kushdo që nuk integron hijen e tij, akuzon botën se i ka hequr gjithçka, duke harruar se varfëria është brenda tij...
(Rruga e realizimit)
Në shqip by Lauri anunnak👍
 
Menyra me e mire per te luftuar demonet e brendshem eshte njohja dhe pranimi i tyre si negative.
E kam thene gjithmone. Eshte fat dhe miresi qe njeriu ka ane te erreta. Ato e mbajne ate modest, te perulur dhe me kembe ne toke.
Ne keshtu duke e ditur qe s'jemi perfekt po te na jepej mundesia do donim ta shtypnim tjetrin. Imagjino te mos ja njihnim vetes dobesite.
 
Menyra me e mire per te luftuar demonet e brendshem eshte njohja dhe pranimi i tyre si negative.
E kam thene gjithmone. Eshte fat dhe miresi qe njeriu ka ane te erreta. Ato e mbajne ate modest, te perulur dhe me kembe ne toke.
Ne keshtu duke e ditur qe s'jemi perfekt po te na jepej mundesia do donim ta shtypnim tjetrin. Imagjino te mos ja njihnim vetes dobesite.
Pse më lexon në mendje ti, ëë? 🙄🤗
"Të pranojmë demonët mbrenda nesh " frazë e thellë kjo 💫👍
 
Pse më lexon në mendje ti, ëë? 🙄🤗
"Të pranojmë demonët mbrenda nesh " frazë e thellë kjo 💫👍
Sepse, My name is SoulMind! Maybe?!!


a9cee183d258443e0612452e46f74c3b.gif
 
Top