Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Petulla

Keto i quajm llokume ketej kah lagja jone.
 
Keto i quajm llokume ketej kah lagja jone.

Llokume jane ato te emblat, ne form katrore qe kane e pak pluhur sheqeri siper.
Si videoja me siper dhe linku jane pak a shume petulla.

Ps. Leksioni kuzhines sapo mbaroi, meso per heren tjeter. ( :
 
Llokume jane ato te emblat, ne form katrore qe kane e pak pluhur sheqeri siper.
Si videoja me siper dhe linku jane pak a shume petulla.

Ps. Leksioni kuzhines sapo mbaroi, meso per heren tjeter. ( :

Cfare mesimi aman, ti me bere lemsh edhe me shume :P
 
Cfare mesimi aman, ti me bere lemsh edhe me shume :P

Te dhash te drejt, per petullat qe u ndryshon forma por jane e njejta gje.
Dhe te shpjegova ca jane llokumet, se ketu sjellin ca receta pseudo shqiptare. Lol
 
Te dhash te drejt, per petullat qe u ndryshon forma por jane e njejta gje.
Dhe te shpjegova ca jane llokumet, se ketu sjellin ca receta pseudo shqiptare. Lol

E kuptova moj por po te ngacomja :P
Ballkani eshte lemsh me gatimet. Secili e pretendon pronesine e secilit ushqim. Shif cfare behet me Ajvarin... lufte. Lol
 
Per ju qe si gatuani ju doken e njeta gje ne fakt kan nje ndryshum :):)
 
para 2 ditesh hengra petulla me kish marre malli
 
keshtu shum te mira behen, po sdi... merzi i kam mi fut duart ashtu... bile si futi hiq asnjeher...


me mir edhe te sjellen makinat e gatimit ku te rregullohet mielli..... (( se ashtu me duar shumica e njerzeve marrin Alergji nga mielli, po edhe Diabetes.))
 
Petulla me kos.
300px-Petulla_me_kos.jpg


Për 4-5 persona duhen:
Miell 2 gota uji, kos 1 gote uji, vezë 1 kokerr, kripe, sode 1/2luge kafeje, vaj 2 filxhane kafeje

Pergatitja:
Në një tas porcelani vendosen vezë, kos, kripë dhe yndyrë, rrihen mirë dhe shtohet miell i përzier me pak sodë. Brumi në këtë rast është gjysmë i trashë. Në tigan hidhet pak yndyrë (1/2 lugë gjelle). Kur yndyra të jetë nxehur, hidhet brumi (një lugë gjelle për çdo petull). Largësia nga njëra tjetra duhet të jetë 3-4 cm sepse gjatë skuqjes brumi hapet. Petullat skuqen nga njëra anë dhe pastaj kthehen nga ana tjetër.
Pasi të jenë skuqur mirë vendosen në pjatë, spërkaten pak me gjalpë dhe përdoren me sheqer ose serviren me mjaltë.
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back