Pana kota
Per 8 persona
Ingredientet
#1.500 ml pana (embelsirash)
#2.150 ml qumesht
#3.125 gr sheqer
#4.1 luge kafe vanilje
#5. 150 gr (KARAMEL)
#6.3 fleta xhelatine peshku
==========================================================
pregatitja:
#1.Ne nje tas me uje zbusim xhelatinen e peshkut 10/15 min
#2.Ne tenxhere,shtojmeanen,qumshin,sheqerin,vaniljen.. i shtojme nje nga nje duke i perzier,me zjarr te ulet,Kudes pa krijuar shkume
#3.Mbas 15 min,e heqim koposton nga zjarri,dhe shtojme xhelatinen duke e trazuar avash avash,deri sa te shkrihet
#4.Fillojme e hedhim neper tasa qe preferoni,i vendosni ne frigorifer per 5 ore
===========================================================
ps./Mbasi ti nxirrni nga frigoriferi,mund ti hidhni lart,krem caramel,ose salsa te ndrsyhme me baze luleshtrydhesh,fruta pylli etj,,
Per Fv/L0v3rM4n
Per 8 persona
Ingredientet
#1.500 ml pana (embelsirash)
#2.150 ml qumesht
#3.125 gr sheqer
#4.1 luge kafe vanilje
#5. 150 gr (KARAMEL)
#6.3 fleta xhelatine peshku
==========================================================
pregatitja:
#1.Ne nje tas me uje zbusim xhelatinen e peshkut 10/15 min
#2.Ne tenxhere,shtojmeanen,qumshin,sheqerin,vaniljen.. i shtojme nje nga nje duke i perzier,me zjarr te ulet,Kudes pa krijuar shkume
#3.Mbas 15 min,e heqim koposton nga zjarri,dhe shtojme xhelatinen duke e trazuar avash avash,deri sa te shkrihet
#4.Fillojme e hedhim neper tasa qe preferoni,i vendosni ne frigorifer per 5 ore
===========================================================
ps./Mbasi ti nxirrni nga frigoriferi,mund ti hidhni lart,krem caramel,ose salsa te ndrsyhme me baze luleshtrydhesh,fruta pylli etj,,
Per Fv/L0v3rM4n