Mjeshtër, trupi im është i sëmurë.

“Mjeshtër, trupi im është i sëmurë.
Ku ta gjej kurën?"
pittura-parietale-nella-tomba-dellartigiano-sennedjem-raffigurante-un-sacerdote-con-la-mascher...jpg
"Mos nxitoni për t'u shëruar. Trupi juaj po ju informon: po flet me shpirtin tuaj. Një dialog i shenjtë është në zhvillim e sipër. Mos e ndërprisni!"

"Por unë jam i sëmurë ...
Sepse më në fund po ndjen trupin tënd.

Po ndjen çdo qelizë të vetes. Sa më shumë ta refuzoni dhimbjen, aq më shumë do të ndjehet, sepse është ulërima e shpirtit tuaj. Që dëshiron t'ju çojë në një jetë të re. Jo sepse i mëparshmi ishte i gabuar, por sepse ka ardhur koha për të bërë një hap përpara në rrugën tuaj. Nëse e lejoni dhimbjen të veprojë mbi ju, ajo do të lërë mesazhin e saj dhe do të largohet. Sepse do të ketë përmbushur misionin e saj. i të dërguarit hyjnor."

"Kam frikë, mjeshtër ... frikë nga ajo që mund të ndodhë."

"Trupi yt është i urtë, është tempulli i shpirtit tënd, është djepi i thelbit tënd. Mos e përjeto si barrë por si një derë për t'u hapur. Për të hyrë në botën e simboleve, të kuptimeve të fshehura, të së vërtetës. Trupi juaj po ju merr në thellësitë tuaja: atje poshtë ku janë fshehur perlat më të çmuara prej jush. Hapni veshët ndaj shpirtit tuaj dhe përpiquni të dëgjoni dialogun e shenjtë që po zhvillohet brenda jush."

"A je duke ardhur?"

"Prek pjesën tuaj të sëmurë. Kontaktoni me dhimbjen tuaj. Përkëdhelni atë që dëshironi të hiqni nga ju. Dhe kjo prekje në shpirtin tuaj do t'ju zgjojë shqisat. Ju do ta shihni botën me sy të rinj. Do të jeni në gjendje të shihni brenda vetes dhe dëgjo një melodi të re.

Është muzika që ka kompozuar shpirti juaj
për ty
Për t'ju çuar në rilindjen tuaj.

Për të hapur derën e jetës suaj të re."
424px-Anthronubis.jpg
Elena Bernabe
Në shqip by Lauri 👍
 
Gjate kohes qe lexova mu mbushen syte me lote.
Po perftyroja se si mund te jene momentet e vdekjes se nje njeriu te zemres sone,nese kjo bisede behet ne ato momente brenda qenies se ti.
Ose nese ne jemi afer tij,dhe mundohemi te kuptojme kete gjuhe.
I shalla te jene te verteta keto lloj dimensionesh,energjish,shpirtrash apo cfare do qofshin!
AMIn!
 
Gjate kohes qe lexova mu mbushen syte me lote.
Po perftyroja se si mund te jene momentet e vdekjes se nje njeriu te zemres sone,nese kjo bisede behet ne ato momente brenda qenies se ti.
Ose nese ne jemi afer tij,dhe mundohemi te kuptojme kete gjuhe.
I shalla te jene te verteta keto lloj dimensionesh,energjish,shpirtrash apo cfare do qofshin!
AMIn!
Do thotë që e kape në thelb domethënien e shkrimit :)👍
 
Unë mendoj se shpirti mund ta shërojë trupin.
Trupi është tempulli i shpirtit,dhe për mua ka rëndsi të kujdesemi për të.
Në momentin që ne jemi keq,trupi sinjalizon qelizat e trurit dhe ti ndjen gjithshka.
Të shfaqen imazhe të ndryshme para syve dhe ti je në gjendje të dëgjosh atë zhurmën e hollë që bën era kur përkëdhel degët e pemës.
Ndjen dhimbjen e lotëve që nëna derdh për ty.
Ndjen të rrahurat e zemrës,gati për të dal nga kraharori.
Ndjen mendimet e tua ti flasin ëmbël trupit teksa ai mundohet të shkëputet nga shpirti.
Dhe vdekja është fillimi i gjithshkaje,jo fundi.
 
Top