Midhjet alla marinara jane pjate e shpejt,pajte e pare
receta eshte e thjeshte dhe mund ti gatuaj kushdo (Edhe ti)
Per 4 persona
• 2 kg midhje te fresketa
• 60ml vere te bardhe
• 3 dhelpinj hudhre
• 2 luge majdanoz (te grire)
• 4 luge vaj ulliri
1.Pastrojme midhjet si ne foton me lart, duke bere kujdes mos ngelin
leshteriket brenda,i ferkojme me nje tel guzhine,derisa te pastrohen totalisht
i shplajme midhjet ne uje te rrjedhshem,dhe i kullojme..
1.Ne nje tigan hedhim 4 luge vaj,shtojme hudhrat e pera,fillojme ti skuqim leht,pa i djegur
tashme hedhim midhjet e kulluara.
1.Sapo midhjet te fillojne te hapen,i shuajini me vere
2.Shtojme majdanozin..
3.I leme midhjet ne zjarr te lart deri sa te hapen,gjithmon te mbyllura me kapak
me pas i hedhim ne nje ene te bollshme dhe i servirim direkt te ngrohta
Ps:Ne fund i hidhni pak piper te zi te bluar ne cast, pregatisni dhe buke te thekur
receta eshte e thjeshte dhe mund ti gatuaj kushdo (Edhe ti)
Per 4 persona
• 2 kg midhje te fresketa
• 60ml vere te bardhe
• 3 dhelpinj hudhre
• 2 luge majdanoz (te grire)
• 4 luge vaj ulliri
1.Pastrojme midhjet si ne foton me lart, duke bere kujdes mos ngelin
leshteriket brenda,i ferkojme me nje tel guzhine,derisa te pastrohen totalisht
i shplajme midhjet ne uje te rrjedhshem,dhe i kullojme..
1.Ne nje tigan hedhim 4 luge vaj,shtojme hudhrat e pera,fillojme ti skuqim leht,pa i djegur
tashme hedhim midhjet e kulluara.
1.Sapo midhjet te fillojne te hapen,i shuajini me vere
2.Shtojme majdanozin..
3.I leme midhjet ne zjarr te lart deri sa te hapen,gjithmon te mbyllura me kapak
me pas i hedhim ne nje ene te bollshme dhe i servirim direkt te ngrohta
Ps:Ne fund i hidhni pak piper te zi te bluar ne cast, pregatisni dhe buke te thekur
Redaktimi i fundit: