Me pemë dhe perime parandaloni kancerin

elbruna

Anëtar i Respektuar
Një hulumtim i shkencëtarëve britanikë sugjeron se pektina, një formë e fibrave ushqyese e pranishme në pemë dhe perime, mund ta zvogëlojë rrezikun e paraqitjes së kancerit.

Shkencëtarët nga Institute of Food Research e kanë analizuar pektinën në laborator me ndihmën e mikroskopëve me teknologji të lartë, me ç’rast kanë vërejtur se pektina mund të pamundësojë veprimin e proteinës Gal3 e cila shkakton kancer.

Pektina është e pranishme në shumë pemë dhe perime, ndërsa më së tepërmi gjendet në molla dhe portokaj.
 

Konkursi Letërsisë

  • U be kohe.

    Votat: 4 21.1%
  • Zbrazëti e pashpjeguar.

    Votat: 6 31.6%
  • Fëmijëria ime

    Votat: 6 31.6%
  • Imja bukuroshe

    Votat: 3 15.8%
Back
Top