Me dash nje grue inteligjente!

Gabriel Garcia Marquez

Përshtati në shqip Arjola Zadrima

Sa burra kam ndigju tuj thanë se duen një gru inteligjente në jetën e tyne!..
Unë i kisha këshillu me u mendu mirë..
Gratë inteligjente marrin vendime vetë , kanë dëshirat e tyne dhe vendosin kufij.
Ti nuk do t'jesh kurrë qendra e jetës së saj sepse ajo sillet rreth vetes. Një gru inteligjente nuk ja lejon vedit me u manipolu, as me u shantazhu, ajo merr përgjegjësi.

Gratë inteligjente diskutojnë , analizojnë ,grinden,nuk knaqen lehtë, ecin përpara.
Këto gra kanë pasë një jetë para teje dhe e dinë mirë që do të vazhdojnë t'kenë një jetë edhe kur të jesh largu ti.
Ajo të paralajmëron nuk kërkon leje.

Këto gra nuk kërkojnë në çift një udhëheqës për me i shku mbas, as një babë që ja zgjidhë jetën, as edhe një djalë për me i shpëtu. Ato nuk duen as me të ndjekë as me kapë kënd për hunde.
Duen me ecë pranë teje.

Ato e dinë mirë se jeta pa dhunë asht një e drejtë që u përket ,as luks e as privilegj.
Ato shprehin zemërimin, trishtimin, gëzimin e frikën në të njëjtën mënyrë, sepse e dinë që frika nuk i debulon, ashtu siç e dinë që zemërimi nuk i ban "mashkullore". Këto dy emocione dhe të gjitha të tjerat bashkë e bajnë njerëzore dhe pikë.
Një gru inteligjente asht e lirë sepse ka luftu fort për lirinë e saj. Por nuk asht viktimë asht e mbijetume.
Mos u mundo me e lidhë në zinxhirë, sepse ajo din si me shpëtu.
Grueja inteligjente e din mirë se bukuria e saj nuk qëndron as në pamjen e saj as në trup.
Mendohu dy herë para se me e gjyku për moshën, gjatësinë apo sjelljen seksuale, sepse kjo asht dhunë emocionale dhe ajo e din këtë gja.
Kështu pra , para se me thanë që dëshironi një gru inteligjente në jetën tuj pyetni vedin nëse je për nji mend i gatshëm me hy në të sajën.
 
E veshtire shume te duash nje grua inteligjente! Kryesisht meshkujt vdesin per budallaqet😋
See nothing hear nothing dhe happy ever after😜
 
Te Jem I sinqerte...une kurr nuk do preferoj 1 femer me intelegjente se une..ndryshe do ndjehesha person i falimentuar,,kjo ne cdo lloj raporti
 
Back
Top