Luciferi foli đŸ€”

"AtĂ«herĂ« Luciferi, duke parĂ« atĂ« konfuzion, donte tĂ« shtrinte dritĂ«n e tij te njerĂ«zit dhe u tha atyre: "Pse kĂ«rkoni jashtĂ«, atĂ« qĂ« keni brenda? Ndoshta nuk e dini se ju jeni tempulli i dritĂ«s dhe se drita jeton nĂ« ju? A nuk e kuptoni se ju jeni tempulli i mençurisĂ« dhe se mençuria jeton nĂ« ju? Pse kaq verbim? NjĂ« Zgjohuni o njerĂ«z tĂ« pĂ«rgjumur! Zgjohuni nga Ă«ndrra juaj e thellĂ«. Zgjohuni ndĂ«rsa vdekja ju shikon dhe ndonjĂ«herĂ« ju gjuan ndĂ«rsa flini dhe atĂ«herĂ« Ă«ndrra juaj do tĂ« jetĂ« e pĂ«rjetshme. Thyeni lidhjet e iluzionit tuaj! Zgjohu! Mos kĂ«rko jashtĂ«, atĂ« qĂ« jeton brenda teje. ÇfarĂ« dobie ka ky adhurim i idhujve apo koncepteve abstrakte? Ndoshta mbi ty ka rĂ«nĂ« nĂ«na e gjithĂ« errĂ«sirĂ«s? Jeta pulson nĂ« zemrĂ«n tĂ«nde lĂ«viz nĂ« frymĂ«marrjen tĂ«nde, perceptoni pĂ«rmes ndĂ«rgjegjes suaj? Zgjohuni, o njerĂ«z tĂ« fjetur! Zgjohuni dhe mos humbisni kohĂ« duke adhuruar perĂ«ndi tĂ« rreme jashtĂ« jush. Drejtojini vĂ«mendjen tuaj vetes. Po, ndjeni VetĂ«dijen dhe JetĂ«n qĂ« jeton nĂ« ju, atĂ«herĂ« e VĂ«rteta do tĂ« hapĂ« dyert dhe ju do tĂ« kuptoni realitetin e botĂ«s dhe tĂ« kĂ«tij universi."
IMG_20220920_141942.jpg
[Friedrich von Licht]
NĂ« shqip by Lauri 🙃
 
“ÇfarĂ« Ă«shtĂ« shpirti? Ajo qĂ« nuk shihni, por ajo qĂ« ndjeni: gjĂ«ja unike qĂ« posedon qenia juaj, e paarritshme dhe e pathyeshme: forca pĂ«r tĂ« ditur se si tĂ« buzĂ«qeshni ndĂ«rsa qani dhe komoditeti pĂ«r tĂ« ditur se si tĂ« qani kur nuk mund tĂ« buzĂ«qeshni. Ju kĂ«rkoni thellĂ« nĂ« ndĂ«rgjegjet e tĂ« tjerĂ«ve tĂ« vĂ«rtetĂ«n. Pse nuk shikoni veten?
Kërkoni brenda vetes dhe do të keni çelësin e enigmave më të mëdha; do të gjesh virtytin që lulëzon mes veseve dhe një rreze dashurie që ringjallet gjithmonë mes rrënojave më të mjera"
FB_IMG_1651431277072.jpg
(Gustavo Adolfo Rol)
 
Top